bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Udrží Islanders, Coyotes a Stars své vítězné série?

5. listopadu 2018, 20:44

Šimon Rogner

Něco málo přes dva týdny nám zbývá do Dne díkuvzdání, který se v NHL již tradičně označuje jako milník indikující, kdo postoupí do play off a kdo ne. A přestože se samozřejmě najdou vzhledem k poměrně brzkému datu výjimky – ať už kluby, jež v závěru základní části formu ztratí, nebo týmy, které díky závěrečným zápasům do vyřazovacích bojů postoupí – ve většině případů se (ne)přítomnost mezi elitní osmičkou konference potvrdí i na začátku dubna. I proto bude dnešních pět duelů jako vždy velmi důležitých. Kromě bodů v nich půjde také o prodloužení vítězných sérií, a to jak těch pětizápasových z dílny Islanders a Coyotes, tak té třízápasové hokejistů Dallasu.

01:00 Boston Bruins – Dallas Stars

Na čtyři zápasy v řadě se pokusí svoji vítěznou sérii natáhnout hokejisté Dallasu, které od jedné hodiny čeká zápas v Bostonu. Bruins potvrzují roli jednoho z favoritů Východní konference a s 16 body v 14 utkáních se nacházejí na třetí pozici Atlantické divize. Stars jsou sice stále těsně pod hranicí postupu do play off, ale jejich hra se v poslední době výrazně zlepšila. Desetizápasovou šňůru bez vstřeleného gólu se dnes pokusí přerušit bývalý útočník Medvědů Tyler Seguin. Hosté, v jejichž brance by měl začít další bývalý hráč Bostonu Anton Chudobin, si musí dát samozřejmě pozor na elitní formaci domácích. Tu bude v brance krýt Tuukka Rask. 

01:00 New York Islanders – Montreal Canadiens

Čekal by před sezónou někdo, že budou po prvním měsíci sezóny NY Islanders i Canadiens na pozicích zaručujících play off? Tak či onak, tak tomu je a v dnešním nočním duelu půjde o důležité body. Zatímco Ostrované se s 17 body v 13 utkáních drží s jednobodovým náskokem na čele Metropolitní divizi, Canadiens drží ve vyrovnané Atlantické divizi čtvrté místo za Bostonem. Domácí budou doma hájit sérii pěti výher v řadě, zatímco hosté vyhráli pouze dva z posledních pěti zápasů. V brankách uvidíme Thomase Greisse a Anttiho Niemiho.

01:00 Pittsburgh Penguins – New Jersey Devils

Souboj dvou trápících se mužstev je na programu na ledě PPG Paints Arena. Penguins, kteří prohráli poslední tři utkání v řadě, zde přivítají stejně se trápící New Jersey, jež po výborném vstupu do sezóny rovněž nestačilo v posledních třech střetnutích a stále čeká na svoje první body i výhru na hostujícím kluzišti. Na špatné výkony doplatil český centr Pavel Zacha, který byl odeslán na farmu do Binghamtonu. Tučňáci, již se musí obejít bez zraněných Justina Schultze a Dericka Brassarda, předevčírem doma prohráli 0:5 s Torontem a proti Ďáblům se budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu. Matt Murray a Keith Kinkaid dostanou úkol střežit branky obou klubů. 

01:00 Washington Capitals – Edmonton Oilers

Edmonton v úvodu sezóny opět ukazoval stinné stránky dobře známé z minulé sezóny, poté však přišel obrat a pod vedením svého kapitána Connora McDavida Olejáři pomalu, ale konzistentně stoupají tabulkou. Z posledních 13 zápasů vyhráli osmkrát, včetně minulých dvou duelů, takže se nelze divit 17 bodům v 13 utkáním a solidní třetí pozici v Pacifické divizi. To obhájci Stanley Cupu z Washingtonu se zatím hledají a po dvou porážkách v řadě jsou s 13 body v 12 zápasech mimo postupové příčky. Šanci dnes v brankovišti domácích dostane Phoenix Copley, Todd McLellan vsadí na svoji jedničku Cama Talbota.

03:00 Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers

Dlouhé roky byla Arizona řazena mezi černé koně ligy, avšak nikdy nedokázala svoji roli potvrdit a konečně se odrazit ze dna Západní konference nahoru. Letos to ale konečně vypadá, že by se to mohlo změnit. Kojoti sice opět nezažili ideální vstup do nového ročníku, ovšem s pěti výhrami v řadě – včetně důležitých výher 4:1 nad Columbusem a 7:1 nad Tampou – můžou svěřenci Ricka Toccheta vstupovat do posledního utkání šestizápasové domácí série sebevědomě. Soupeřem jim budou hráči Philadelphie, kteří předevčírem v prodloužení nestačili na Sharks a dnes je čeká poslední zápas před návratem domů, kde odehrají dalších pět střetnutí. Darcy Kuemper a Calvin Pickard budou maskovanými muži domácích, resp. hostů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.