bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Udrží se Žraloci naživu? Partu z Kalifornie čeká zápas pravdy, Hertl bude chybět

4. června 2016, 20:00

David Baláš

Nůž na krku mají dnes hokejisté San Jose. Pokud prohrají i třetí zápas v řadě, s vidinou zisku Stanley Cupu se mohou zřejmě definitivně rozloučit. Žraloci však doufají, že návrat do domovského stánku jim dodá potřebnou energii a diváci je vyhecují k lepšímu výkonu proti skvěle hrajícím Tučňákům. Otazník dlouho visel nad startem Tomáše Hertla, který včera netrénoval. Trenér DeBoer už tuto tajenku vyřešil, Hertl v noci nenastoupí.

02:00 San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins

Čistě matematicky, San Jose už má jen velmi malou šanci otočit sérii ve svůj prospěch. Od roku 1939, kdy byla zavedena kola na čtyři vítězné zápasy, mužstvo, kterému se ve finále podvedlo urvat první dvě domácí utkání, slavilo úspěch ve 33 z 36 případů.

Poraženeckou náladu však v táboře Žraloků nečekejte. „Myslím, že v druhém duelu jsme hráli lépe než v tom prvním. Teď se budeme snažit hrát pro změnu lépe než ve druhém. Tahle série ještě ani zdaleka není rozhodnutá. Stačí, abychom vyhráli a jsme zpět v bitvě o Stanley Cup,“ řekl sebevědomě Joe Thornton.

Jenomže vyhrát není tak snadný úkol proti současným Tučňákům, kteří poslední měsíce předvádějí skvělý hokej. Tým táhnou největší hvězdy Sidney Crosby, Phil Kessel nebo Kris Letang, ale o nic za nimi nezaostávají ani méně věhlasná jména jako Conor Sheary, Bryan Rust či Nick Bonino. To vše podpořené výbornými výkony mladíka Matta Murrayho v bráně.

Přestože nyní drží zdánlivě pohodlný náskok 2:0 na zápasy, zůstávají nohama na zemi. „Rozhodně nemáme nic jistého. Sharks celý rok hrají parádně a určitě udělají všechno pro to, aby sérii zdramatizovali. Můžeme se těšit na pořádnou řežbu v jejich aréně,“ ví Letang, který byl v roce 2009 sám u toho, když Pittsburgh ve finále prohrával 0:2 proti Detroitu, než sérii otočil a dokráčel k třetímu Stanley Cupu v historii.

Právě na výhodu domácího prostředí teď budou Žraloci spoléhat. „Bude to pořádně hlasité a pořádně vzrušující. Naši fanoušci umějí vytvořit skvělou atmosféru a dnes to bude ještě umocněné prvním finále v dějinách klubu. To by nám mělo dodat potřebnou energii, když budeme nastupovat na led,“ doufá obránce Justin Braun. San Jose se ve vlastní aréně v play-off opravdu daří a chlubí se bilancí 7-2.

Velkým otazníkem byl start Tomáše Hertla. Český útočník, jenž si v minulém duelu vybral střeleckou smůlu a třikrát orazítkoval tyč, včera neabsolvoval trénink kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Trenér Peter DeBoer se k jeho účasti v zápase číslo tři a spekulacím o zranění levé nohy nechtěl předčasně vyjadřovat. Místo Čecha zaskočil v tréninku na levém křídle vedle Thorntona a Joea Pavelskiho o tři roky starší Melker Karlsson.

Na předzápasové tiskové konferenci však DeBoer potvrdil, že český mladík skutečně nenastoupí do třetího finálového zápasu. Jeho místo vedle zmiňovaných jmenovců by měl zaujmout právě Karlsson nebo veterán Dainius Zubrus.

To Pittsburgh se v přípravě věnoval hlavně přesilovým hrám, kde se v elitní formaci točili Chris Kunitz a Patrick Hornqvist. „V posledním zápase dostali oba hodně prostoru. Myslím, že nám pomáhá, že můžeme použít oba dva. Navíc každý drží hokejku na jinou stranu, což mate soupeře,“ uvedl kouč Mike Sullivan.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.