bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úkol splněn. Kekäläinen poskládal defenzívu Modrokabátníků, za 32,4 milionu dolarů podepsal Jonese

29. června 2016, 19:00

Tomáš Zatloukal

Očekávaly se průtahy, snad i vzdáleně podobné těm, které si Jarmo Kekäläinen, generální manažer Columbusu Blue Jackets, užil s Ryanem Johansenem. Vzdorovitým Kanaďanem, jehož nashvillským Predátorům právě za Setha Jonese poslal. S americkým bekem nicméně našel finský stratég společnou řeč až překvapivě rychle a podobně jako Marc Bergevin z Montrealu Canadiens v případě Andrewa Shawa má hotovo. Na šest let podepsal svého nejdůležitějšího hráče se statusem RFA.

Jones zamířil do Columbusu v polovině základní části, poněvadž v Nashvillu mu nemohli nabídnout dostatečné herní vytížení a zároveň potřebovali kvalitního forvarda. A tak zkraje ledna došlo na mezinárodním letišti Johna Glenna k zajímavému setkání a netradiční diskuzi. Nadějný bek narazil na Johansena, popřál mu štěstí u Predátorů a bez okolků mu nabídl svůj byt. Kdo by nekývl, že?

Jones posléze odstartoval svou misi u Modrokabátníků a rychle odkryl náznaky svého potenciálu. Sbíral v průměru půl bodu na utkání, takovému tempu nemohl stačit žádný jiný obránce z Tortorellovy party, v kanadském bodování se pak mezi nimi umístil na třetím místě, jen s nepatrným odstupem za Davidem Savardem a Ryanem Murrayem. Přitom odehrál podstatně menší porci zápasů.

U Blue Jackets s jeho službami panovala velká spokojenost a Kekäläinen chystal pro rodáka z texaského Airlingtonu dlouholetou smlouvu. Nakonec se s ním dohodl za stejné situace, v jaké se nacházeli nashvillský GM David Poile se švédským střelcem Filipem Forsbergem, na obdobných podmínkách. Jak Jones v Columbusu, tak Forsberg u Predátorů kývli na šestileté kontrakty.

Tvořivý zadák, jehož neminula nominace na Světový pohár, si během dané doby přijde na 32,4 milionu dolarů. "Jeho zisk byl pro naši organizaci velmi důležitým krokem a považoval jsem za prioritu dohodnout se s ním na dlouhodobé spolupráci. Jsem nadšený, že se to povedlo. V jednadvaceti letech teprve začíná odkrývat svůj potenciál, má vše, co si od beka můžete žádat," hlásí Kekäläinen.

Od Jonese si slibuje, že bude klíčovým hráčem Modrokabátníků a že se zařadí k jejich lídrům. Columbus má po podpisu čtverky draftu z roku 2013 vystaráno, alespoň co se obrany týče. Ta má stát právě na Jonesovi, čtvrtém nejlépe placeném hráči Blue Jackets, Savardovi, Murraymu a Jacku Johnsonovi. Všichni jsou podepsaní minimálně do roku 2018, stejně jako Fjodor Ťjutin a Dalton Prout. 

Kekäläinenovi každopádně ještě zbývá odvést kus práce, poněvadž musí vyřešit například svízelnou situaci s platovým stropem. Columbus disponuje jen minimální rezervou v řádu desítek tisíc dolarů. Jak si s touto nepříjemností poradit? Hovoří se i o tom, že by mohl být vykoupen kapitán Nick Foligno, v úvahu přicházejí také jiní a pravděpodobnější adepti, jako třeba Ťjutin či Jared Boll. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.