bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ulevil týmu a zároveň vsadil sám na sebe, teď Labanc může litovat

19. dubna 2020, 17:10

Matěj Hodoval

Stále není jasné, zda se letošní sezona National Hockey League vůbec ještě rozběhne. A tak se nahlas začíná spekulovat o budoucnosti hráčů, kteří budou po aktuálním ročníku bez smlouvy. Mezi takové se řadí i útočník Kevin Labanc.

Příběh Kevina Labanca se oproti ostatním hráčům, kteří budou vyjednávat o novém kontraktu, trochu liší.

Labanc totiž vloni v létě ohromil celou soutěž. Tehdy mladý útočník udělal velké gesto, když se San Jose podepsal roční smlouvou, která mu vynesla pouze jeden milion amerických dolarů.

Americký hokejista tak výrazně ulevil Sharks, vždyť mnozí experti odhadovali jeho cenu na alespoň tři miliony za sezonu. Labanc však zároveň vsadil sám na sebe a věřil, že velmi povedený rok dokáže zopakovat.

Jenže to se nestalo. S ohledem na týmové výkony Sharks nezažil čtyřiadvacetiletý hokejista vyloženě špatnou sezonu, za očekáváním však skončil.

San Jose se celkově trápilo. Kalifornský celek se umístil na posledním místě v tabulce Západní konference, za sedmdesát zápasů posbírali Žraloci jen třiašedesát bodů. V celé NHL na tom byli hůře jen Ottawa s Detroitem.

A to se pochopitelně odrazilo také na individuálních výkonech hráčů.

Vraťme se tedy ke Kevinu Labancovi. Vloni se americký křídelník prezentoval šestapadesáti kanadskými body (17+39) ve dvaaosmdesáti duelech základní části. Za dalších dvacet zápasů ve vyřazovací části přidal čtyři góly a pět asistencí.

Letos stihl odehrát sedmdesát utkání, v sestavě Sharks tedy v aktuálně přerušeném ročníku nechyběl ani jednou. Labanc se trefil čtrnáctkrát, na dalších devatenácti brankách se podílel gólovou nahrávkou. V kanadském bodování týmu mu patří sedmé místo.

V létě se stane forvard s dvaašedesátkou na zádech chráněným volným hráčem (RFA) a bude se San Jose vyjednávat o dalším prodloužení. Otázkou je, zda klub vezme v potaz laskavost, jež Labanc Žralokům vloni projevil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.