bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Určitě se nevzdáme, říká kouč chybujícího Washingtonu

16. dubna 2018, 16:36

Lukáš Podleśny

Do čtvrtfinále Východní konference proti Columbusu vstupoval Washington v pozici favorita. Jenže vítěz Metropolitní divize je po úvodních domácích zápasech ve velkých problémech. Především kvůli velkým chybám totiž prohrává 0:2.

Před play-off řekl kapitán Alexandr Ovečkin, že tento rok Capitals nejsou favorité a do vyřazovací části jde úplně jiný tým než v minulých letech. Jenže pak přišly dva domácí zápasy s Modrokabátníky a dvě prohry po prodloužení. Přitom ani jednou Washingtonu nestačilo dvougólové vedení. Capitals tak musejí vytáhnout parádní obrat.

Po prohře v prvním utkání se Barry Trotz odhodlal k zásadnímu kroku. Do brány postavil opět Philippa Grubauera, který v drtivé většině zápasů kryje záda zkušenému Holtbymu. Jenže zatímco Sergej Bobrovskij z Columbusu předvedl 54 zákroků, Grubauer dostal 4 góly z 22 střel a do třetí třetiny již nenastoupil. To byla první osudná chyba zápasu. Ani v druhém zápase ze dvou tak německý gólman neobstál a přispěl k těžké pozici Capitals.

„Bobrovskij byl dnes rozdílový hráč,“ vyjádřil se po zápase trenér Washingtonu. Sám Grubauer si byl navíc vědom, že se mu zápas nepodařil. „Nemyslím si, že bych odchytal dobré utkání,“ řekl gólman Washingtonu, který si dával za vinu především branku Werenskiho. Tou navíc Columbus dokonale otočil vývoj zápasu a dostal se do vedení.

Celý zápas však nemůžeme dávat za vinu jen Grubauerovi. Washington se díky Ovečkinovi dostal do vedení 3:1, ale poté se Connolly prezentoval zbytečnou ztrátou a z následného přečíslení Columbus snížil. Pak byl pro změnu za hrubost vyloučen Tom Wilson a výsledkem byla vyrovnávací branka na 3:3. Takových momentů se Capitals rozhodně musejí vyvarovat.

„Není to problém brankářů, ale celého týmu. Prohráváme a vítězíme jako tým, s tím se musíme poprat,“ je si vědom kouč Washingtonu, který ale zdaleka neskládá zbraně. „Opravdu týmu věřím a nemohu se dočkat třetího zápasu na ledě Columbusu. Uvidíte, že budeme bojovat a něco s tím uděláme.“

Capitals ale nečeká jednoduchá úloha. Jen v 19 z 89 případů se totiž některému týmu NHL podařilo otočit sérii, když prohrál dvě úvodní utkání na domácím ledě. Na druhou stranu, Washington stejně vstoupil i do loňské série s Pittsburghem a přesto sérii dotáhl až do sedmého zápasu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.