bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úspěchy přinesly vyšší očekávání. Sutter s Lombardim je ale nenaplnili, proto končí

11. dubna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Základní část skončila a týmy, které neprošly do play-off, začaly jednat. Patří mezi ně také Los Angeles Kings, kteří se rozloučili nejen s generálním manažerem Deanem Lombardim, ale také trenérem Darrylem Sutterem. Do popředí klubu se dostanou jeho bývalí hráči Luc Robitaille a Rob Blake.

Příchod do Los Angeles měl Darryl Sutter vynikající. Hned ve své první sezoně s Kings vyhrál Stanleyův pohár. O dva roky později dokázal na tento úspěch navázat. V aktuálním ročníku se týmu moc nedařilo, na čemž se kromě výkonu hráčů podepsal nejen Sutter, ale i generální manažer Dean Lombardi. Oběma vystavili majitelé propustku.

Z Los Angeles se po dvou vítězstvích ve třech letech stal favorit na trofej rok co rok. Jenomže z posledních třech let se do play-off podívali jen jednou. Generálním manažerem se nově stává bývalý vynikající obránce Rob Blake. Prezidentem klubu a člověkem, který bude mít pod patronátem hokejové operace se stane Luc Robitaille.

„Darryl i Dean budou v naší organizaci navždy uvedeni mezi nejlepšími, ale naše současná situace je pro nás velkou proritou,“ uvedl prezident společnosti AEG, která má výrazný vliv na chod Kings. „S našimi úspěchy přišla větší očekávání, které jsme v posledních třech letech nedokázali naplnit,“ vysvětlil nadále důvod odchodu dvou strůjců úspěchů Los Angeles.

Sutter přišel do LA v prosinci 2011. Za necelých šest let se stal nejlepším koučem historie klubu. Vyhrál nejvíce utkání (225). Dvakrát vyhrál Stanleyův pohár a jednou jej až v konferenčním finále zastavilo Chicago. Lombardi strávil ve městě andělů jedenáct let, během kterých zažil 425 výher. Žádný jiný manažer Kings nenasbíral víc.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.