bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úspěšný den Eliase Petterssona: Nominaci na utkání hvězd zpečetil premiérovým hattrickem

4. ledna 2019, 12:10

Petr Sumbal

Tohoto mladíka v dresu Vancouveru můžeme s klidem nazvat zářivou kometou tohoto ročníku NHL. I přesto, že je Elias Pettersson v NHL teprve první sezónu a zámořský hokej nikdy předtím neokusil, už teď se řadí mezi největší hvězdy celé ligy, což bylo zpečetěno nominací na Utkání hvězd a vzápětí prvním hattrickem v NHL.

Je mu teprve dvacet let, odehrál pouze sedmatřicet utkání, přesto už je jednoznačným lídrem Vancouveru, jehož je nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem. A neustále nepřestává překvapovat.

Třeba naposledy, když hattrickem pomohl ke zdolání Ottawy 4:3 v prodloužení. Od stavu 1:1 si vzal slovo on, a nikoho jiného v dresu Canucks už ke skórování nepustil.

První branka? Přesné zakončení rychlé kombinační akce z levého kruhu - 2:1. Druhá? Jedovatá střela přesně do růžku z pravého kruhu v přesilovce - 3:1. A třetí? Rozhodující, v prodloužení. Pettersson dostal v situaci dva na jednoho přihrávku od Brocka Boesera, kterou nemohl pohrdnout. Hotovo. Pár čepic na ledě a hráči Ottawy rychle prchající do kabin.

Senators si můžou drbat hlavy, že neuhlídali muže s číslem čtyřicet. Uklidňovat se ale mohou, že zdaleka v lize nejsou jediní, kterým se to nepovedlo. Petterssen už stihl nasázet dvaadvacet branek a přidal dvacet asistencí, což dělá průměr 1,14 bodů na zápas a pozici těsně za nejlepší třicítkou kanadského bodování NHL. Chcete si vsadit na budoucího vítěze Calder Trophy? Tady rozhodně neprohloupíte.

„Už měl v sezóně spoustu šancí na hattrick, takže bylo skvělé sledovat, jak mu tam ta třetí banka konečně spadla ,“ vystihl správně Boeser, asistent právě u finální trefy, že hattrick pětky draftu z roku 2017 byl jen otázkou času. „Vůbec mě to nepřekvapilo a je jasné, že tento hattrick nebude jeho posledním,“ dodal ještě Boeser.

Svou hvězdičku chválil samozřejmě také kouč Travis Green. „Co mám k němu říct?“ hledal nejprve slova. „Byl to pro něj velký den. Vstřelil hattrick, ještě k tomu dostal nominaci na All-Star. Je stále lepší a lepší.“ Zajímá vás názor protistrany, tedy poražené Ottawy? Také samá superlativa: „Byl skvělý. Je to vážně vynikající hráč,“ řekl na adresu soupeře brankář Senators Marcus Hogberg.

Hattrick do branky Ottawy Pettersson nasázel už s vědomím, že si zahraje na prestižním Utkání hvězd, o nominaci se dozvěděl těsně před utkáním. Reprezentovat bude v turnaji hraném tři na tři svou Pacifickou divizi a bude mít rovněž možnost se ukázat v dovednostních soutěžích.

„Nominaci jsem zaslechl před utkáním,“ prozradil Pettersson. „Jsem moc šťastný, budou tam samé hvězdy, přesně ti hráči, které jsem sledoval, když jsem vyrůstal. A najednou budu s nimi hrát Utkání hvězd,“ rozplýval se Pettersson, nejlepší střelec loňské sezóny švédské SHL a její nejužitěčnější hráč.

Že by to samé v budoucnu dokázal i v NHL? Není to vůbec nepravděpodobné.

To, že hokej nepřináší jen chvilky radosti, poznal Pettersson v noci na dnešek v utkání proti Montrealu, když si po nepříjemné kolizi s Jesperim Kotkaniemim poradil nohu a z utkání odstoupil. Podle prvních zpráv však zranění není závažné, takže Petterson zůstává v týmem a měl by vynechat jen jedno utkání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.