bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úspěšný lov. Foligno si vystřílel pohádkovou smlouvu

1. ledna 2015, 13:40

Tomáš Zatloukal

Před pár týdny ovládl Nick Foligno náš žebříček nejlepších bojovníků o nový kontrakt. Zaujal nás výtečnou produktivitou, kterou Columbusu pomohl v těch nejkritičtějších chvílích, kdy Modrokabátníci museli hrát bez řady zraněných. Foligno se podle očekávání brzy dočkal královské odměny za heroické výkony, generální manažer Jarmo Kekalainen podepsal s americkým útočníkem šestiletou smlouvu na 33 milionů dolarů.

Vraťme se ještě na skok k našemu žebříčku, který najdete zde. O Folignovi jsme psali:

V 27 letech zažívá životní sezónu, sbírá bod na zápas, nedávno vstoupil do klubu stovkařů, kde doplnil svého otce Mikea (zaznamenal 100. gól v NHL). Columbus potřeboval v těžkých časech, kdy se počet zraněných Modrokabátníků nedal spočítat na prstech obou rukou, dominantního tahouna. A této role se senzačně ujal právě Foligno. Momentálně bere kolem tří milionu dolarů, hraje ovšem jako dvakrát lépe placená star.

Všimněte si především poslední věty, která naznačuje, že by si buffalský rodák zasloužil dvojnásobnou gáži. Kekalainen byl stejného mínění, Folignův cap-hit ve výši 3,083 milionu dolarů se od příští sezóny zvedne na 5,5 milionu dolarů. Právem, vždyť šikovný forvard zaznamenal ve 33 zápasech 31 kanadských bodů, 17krát skóroval (jedna trefa ho tak dělí od vyrovnání osobního střeleckého maxima). Více bodů nemá v Columbusu nikdo.

Foligno se dělí s Ryanem Johansenem o čelo týmové produktivity, Blue Jackets tak neváhali a udělali z něj svého druhého nejlépe placeného útočníka. "Nick je pro nás velmi důležitým a přínosným hráčem. Za dvě sezóny v Columbusu odvedl kus práce a považoval jsem za klíčové, abych ho udržel mezi Modrokabátníky. To, že jsme se s ním dohodli na takových podmínkách, jedině dokazuje Nickovu oddanost našemu týmu," komentoval podpis Kekalainen.

Folignův význam pro Blue Jackets potvrzuje i fakt, že se Blue Jackets snaží prosadit, aby se syn slavného forvarda Buffala Sabres stal kapitánem jednoho z výběrů při All-Star Game. Ještě lepším důkazem je ovšem to, že Kekalainen zahrnul do lukrativní smlouvy částečnou klauzuli o nevyměnitelnosti, která by ovšem neměla trvat po celou dobu platnosti kontraktu. Mimochodem, Columbus v ročníku 2015-16 bude platit více peněz jen Brandonu Dubinskymu.

A dost možná také Sergeji Bobrovskému, se kterým čekají Kekalainena tvrdá jednání.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.