bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úspěšný prý jen díky spoluhráčům. Už jsem si na připomínky zvykl, ale štvou mě, přiznává Panarin

31. srpna 2017, 16:00

Michal Sobotka

Po boku Patricka Kanea v Chicagu zářil. Tak moc, že někteří mu jeho zásluhy upírali a říkali, že kdyby nehrál vedle hvězdného Američana, nedělal by tolik bodů. Teď má útočník Artěmij Panarin prostor ukázat, že na jeho výkonech neměl Kane až tak velký podíl. V Columbusu bude patřit mezi tahouny.

Za dvě sezony stihl v dresu Blackhawks 162 zápasů a udělal v nich 151 bodů. Skvělá bilance, ve které do jisté míry působil Patrick Kane. Tento fakt je nevyhnutelný. Jenže Panarin chce v Columbusu, kam byl na konci června vyměněn za Brandona Saada, ukázat, že i on pomohl v produktivitě Kaneovi a bodovat dokáže i bez něj.

„Poslední tři roky mi lidé připomínají, že se mi daří jen proto, s kým jsem v sestavě. Jak jsem hrál předtím, si už nikdo nepamatuje,“ říká Panarin. „Zvykl jsem si a nevěnuji tomu pozornost, ale trochu mě to štve,“ přiznává. Generální manažer Blue Jackets Jarmo Kekäläinen už nehodlal dále situaci přihlížet.

Udělal tah, který by se mu mohl vyplatit. „Mělo by zaznít, že Patrick Kane měl několik dobrých sezon díky Artěmijovi. Je to obousečné,“ tvrdí. Panarin vedle něj na tiskové konferenci pouze poděkoval svou špatnou angličtinou. Po boku Kanea se uvedl jako střelec, ale Columbus v něm nevidí jen stroj na střílení branek. Jeho úkolem bude góly také připravovat.

Góly, humor a boxerské rukavice

Ročník by měl začít po boku Alexandera Wennberga. Švédský útočník měl vynikající loňskou sezonu. Připsal si v ní 59 bodů, což je jeho kariérní maximum. Zbývá ještě doladit jeden detail. Rodák ze Stockholmu dosud nemá smlouvu, ale vzhledem k jeho věku na něj Blue Jackets stále mají přednostní právo.

Ačkoli „Bread man“, jak se Panarinovi přezdívá, nepřišel do Columbusu pouze za účelem střílení gólů, právě to bude jeho největší náplň. „Po play off s Pittsburghem jsme si uvědomili, že soupeř potřeboval na gól mnohem méně šancí. Herně jsme je přehrávali, ale dávali jsme méně branek,“ vysvětluje Kekäläinen, proč se rozhodl Panarina získat.

V herní činnosti nebyl Columbus v loňském play off vůbec marný. Především důrazná hra dělala Penguins potíže. K ní je ale třeba přidávat góly. „V Chicagu jsem se učil od nejlepších. Jsem vyspělejší, hlavně psychicky,“ hlásí Panarin. Do kabiny přinese také hodně svého humoru. A také boxerské rukavice.

„S Bobrovským se poperu o číslo,“ směje se pětadvacetiletý rodák z Korkina. V Chicagu nosil číslo 72, které ale dlouhodobě má v Columbusu zamluvené jeho krajan v brance. Panarin tak sáhne po čísle 9.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.