bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ustojí Binnington velký tlak? Můžu se soustředit jen na hokej, těší ho

1. září 2019, 3:40

Martin Schwarz

Do nové sezony NHL půjde v těžké pozici. Bude se od něj očekávat, že St. Louis potáhne za úspěchem podobně jako během jarního play-off, kdy pro svůj tým vychytal Stanley Cup. Gólmanský hrdina Blues Jordan Binnington v létě podepsal tučný dvouletý kontrakt a má připravené nejlepší podmínky k tomu, aby dokázal, že zvládne stabilně odchytat i větší porci zápasů v základní části. Dobře však ví, že cesta za obhajobou povede trnitým křovím.

NHL je neskutečně vyrovnaná a náročná soutěž, musíte být připraveni a předvádět nejlepší výkony hned od začátku ročníku. A přesně to chci dělat,“ oznámil novinářům z nhl.com šestadvacetiletý brankář, jenž se v červnu zařadil mezi vítěze Stanley Cupu, ale ve skutečnosti s nejlepší hokejovou ligou světa příliš zkušeností nemá.

V základní části zatím zasáhl pouze do 33 duelů, třebaže v nich zapsal fantastické statistiky (úspěšnost zákroků 92.6 %, průměr 1.91 obdržených branek na utkání). O to důležitější pro něj bude rozjezd sezony 2019/2020. Musí dokázat, že si prostor v brankovišti zaslouží. A taky že opět zvládne vyladit formu na případné vyřazovací boje.

Jak známo, od roku 1998 zvedli Stanleyův pohár nad hlavy dvakrát po sobě pouze Pittsburgh Penguins. Binnington však věří, že Blues mají dostatečnou kvalitu kádru na to, aby se stali prvním mančaftem, který Tučňáky napodobí. „Jsem na velkou výzvu připraven. Velká část výběru zůstala pohromadě, máme dobrou partu a každý už je natěšený, až se znovu sejdeme a začneme hrát. Zvlášť po tak úspěšné sezoně. Těším se na to, co všechno předvedeme,“ utrousila nová brankářská jednička St. Louis.

Smlouva mu dodá klid

Čerství šampioni potřebují mít v Binningtonovi jistotu už jen proto, aby se neopakoval scénář z úvodu minulého ročníku. Polovinu základní části tým z Missouri strádal, ještě v lednu mu náležela poslední příčka v celé lize, teprve potom rychlostí blesku vylétl na pozice zaručující postup do play-off. K takovým zázrakům však v čím dál vyrovnanější National Hockey League dochází jen velmi málo, příště by se špatný vstup do sezony nemusel vyplatit. Zvláště když si člověk uvědomí, jak přes léto posílily celky z Centrální divize. Stačí jedna dlouhá šňůra proher a Blues mohou mít problém i s účastí ve vyřazovacích bojích.

Ale na tohle nesmíte moc myslet, je potřeba se soustředit na to, co můžete ovlivnit a nad čím můžete mít kontrolu,“ zůstává rodák z kanadského Ontaria v klidu. Ostatně právě chladná hlava je jeho hlavní předností, která jej dostala až na výsluní. „Týmy kolem nás se zlepšují, což je logické. Hrajeme nejlepší ligu světa, každý duel bude opravdu náročný,“ dodal.

Binningtonovi bezpochyby ke klidu pomůže fakt, že poprvé podepsal delší než jednoletý kontrakt, navíc za slušný balík peněz. S vedením organizace se po konci sezony poměrně rychle dohodl na dvouleté smlouvě v hodnotě 8.8 milionů dolarů. Hodně slušná částka na borce, jenž ještě nedávno plnil roli čtvrtého brankáře v týmové hierarchii.

Měl jsem hodně jednoletých smluv za sebou, takže je příjemné dostat o něco delší, mám teď o něco větší komfort a pocit stability. Mohu se soustředit jen na hokej a nestresovat se, jestli příští léto dostanu novou nabídku, nebo ne. Je jen na mně, abych ze sebe dostal to nejlepší,“ uvědomuje si.

Je více než pravděpodobné, že na výkonech Jordana Binningtona bude záviset výsledek celého týmu. Bez jeho dominance Blues na další Stanley Cup dosáhnou jen těžko. Ustojí mladý sympaťák velký tlak?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.