bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Úterní noc nabídne 11 utkání. Přeruší Anaheim sérii pěti proher?

30. října 2018, 20:20

Šimon Rogner

Státní svátek je za námi a po včerejší dvouzápasové ochutnávce nového týdne nejlepšího světového hokeje nám NHL na noc z úterý na středu připravila pořádnou dávku 11 utkání. Žádný vyložený šlágr ani derby mezi nimi nenajdete, ale díky změně času začne celý kolotoč už od půlnoci. Sidney Crosby se pokusí navázat na své úspěchy proti Islanders a zároveň prodloužit vítěznou sérii Penguins na pět utkání, Tampa Bay vyzve v repríze jarního prvního kola New Jersey a Edmonton bude hájit šňůru třech vyhraných duelů v řadě proti Minnesotě. Série proher se pak pokusí ve vzájemném utkání přerušit Anaheim a Philadelphia.

00:00 Buffalo Sabres – Calgary Flames

Calgary čekal po včerejší cenné výhře v Torontu krátký přelet do blízkého Buffala, kde vyzvou zatím dobře hrající Sabres. Ti sice prohráli poslední utkání, ovšem celkově mají v 11 utkáních 13 bodů a jsou na třetím místě Metropolitní divize o bod před Columbusem. To hosté mají zatím vyrovnanou bilanci, a ačkoli mají po 12 duelech stejný počet bodů, nacházejí se, byť jen kvůli menšímu počtu odehraných utkání, mimo postupové pozice. Lídři na obou stranách jsou poměrně jasní – Jack Eichel a Jeff Skinner za domácí a Johnny Gaudreau, Elias Lindholm a Sean Monahan za Flames. Do sestavy Šavlí se vrátí útočník Evan Rodrigues, který vynechal sobotní utkání kvůli narození dítěte, ale včera už se účastnil tréninku. Do branky se postaví Carter Hutton a David Rittich, jenž nahradí včera chytajícího Mikea Smithe.

00:00 Pittsburgh Penguins – New York Islanders

Žádný hráč nezaznamenal od sezóny 2005/06 proti Islanders více bodů než Sidney Crosby. Ať už v play off, nebo v základní části, Ostrované nemají pittsburského kapitána příliš v oblibě. Přesto se mu dnes v dalším půlnočním souboji postaví. Půjde o souboj dvou rozjetých týmů – Tučňáci vyhráli poslední čtyři zápasy a se 14 body vedou Metropolitní divizi, zatímco Islanders vyhráli dva zápasy v řadě a pomalu se přibližují play off. Crosby, Jevgenij Malkin a Phil Kessel budou lídry domácí ofenzivy, hosté budou spoléhat na Anderse Leeho a Matthewa Barzala. Chybět by však Penguins měl obránce Kris Letang, který kvůli zranění v dolní části těla nedokončil včerejší trénink. Nastoupí naopak Jake Guentzel, jenž nedohrál sobotní střetnutí proti Canucks poté, co dostal hokejkou do obličeje a doktoři potřebovali šest stehů na zpacifikovaní jeho úrazu. Brankoviště budou patřit Mattu Murraymu a Robinu Lehnerovi.

00:00 Carolina Hurricanes – Boston Bruins

Dohnat Pittsburgh na prvním místě Metropolitní divize se v souběžně hraném zápase pokusí hokejisté Caroliny. Ti mají o pouhý bod méně – byť o dva odehrané zápasy více – a budou čelit těžkému soupeři z Bostonu. Bruins, jejichž útok táhne samozřejmě první lajna s Patricem Bergeronem, Davidem Pastrňákem a Bradem Marchandem, mají na kontě o bod více než Hurricanes, ovšem kvůli síle Atlantické divize drží první divokou kartu. Sebastian Aho, Teuvo Teravainen a Michael Ferland budou řídit útok Canes, v jejichž brance se poprvé v letošní sezóně objeví Scott Darling. Hostující svatyni bude krýt slovenský veterán Jaroslav Halák.

00:00 Columbus Blue Jackets – Detroit Red Wings

Poslední utkání před odletem na třízápasový kalifornský trip do San Jose dnes čeká hokejisty Columbusu. Ti si naposledy v prodloužení poradili s Buffalem, předtím dali sedmičku St. Louis a v dobrých výkonech budou chtít navázat i proti Detroitu. Red Wings zaznamenali v neděli svoji druhou výhru v sezóně – doma porazili Dallas – a na zatím ojedinělé vítězství by rádi přibalili před návratem domů další cennou výhrou. Jonathan Berniera, který vychytal výhru proti Stars, v brance nahradí Jimmy Howard, kvůli neznámému zranění naopak nenastoupí Andreas Athanasiou (4+1 v posledních šesti utkáních). Jackets nasadí do branky náhradníka Joonase Korpisala, jenž má i přes nepříliš příznivé statistiky (3,46 GAA a 89,7 %) bilanci 4-0-0. Oba týmy se již potkaly v úvodním utkání sezóně, Columbus tehdy v Little Ceasars Aréně vyhrál 3:2 po prodloužení.

00:30 Montreal Canadiens – Dallas Stars

Montreal zatím patří mezi největší překvapení letošního ročníku. Tým, který měl být po odchodech Maxe Paciorettyho a Alexe Galchenyuka na dně Východní konference, se s 14 body v 10 utkáních drží na třetím místě vyrovnané Atlantické divize. Naposledy si v sobotu poradil v derby s Bostonem, který na jeho ledě zdolal 3:0. Klíčový výkon podal s 33 zákroky Carey Price, který začne v bráně i dnes. Na druhé straně mu bude čelit Ben Bishop, jehož Stars jsou po 10 utkáních na 13. místě Západní konference. Na postupové pozice sice svěřenci Jima Montgomeryho ztrácí pouhé tři body, ale naposledy prohráli se slabým Detroitem a po třech venkovních střetnutích stále čekají na první body i výhru mimo svůj led. Pomoci jim může návrat Alexandra Radulova do sestavy, který tak na tribunu vystrnadí Tylera Pitlicka. Hrát však kvůli zranění v horní části těla nebude Brett Ritchie. Stejné problémy trápí i obránce Canadiens Noaha Juulsena. Chybět může i zadák texaského týmu Connor Carrick.

00:30 Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils

Reprízu loňského prvního kola uvidí fanoušci v Tampě, kam poprvé v sezóně přijedou hokejisté New Jersey. Ti zde na jaře prohráli všechna tři utkání a budou chtít pětizápasové vyřazení. Ďáblové prožívají skvělý vstup do sezóny – v pouhých osmi utkáních, což je výrazně méně, než kolik odehrály ostatní týmy, mají na kontě 11 bodů. Dobře, jak se ostatně očekávalo, si vedou i Lightning, kteří ztrácejí bod na divizního lídra z Toronta, ale mají dvě utkání k dobru. V sobotu však prohráli vysoko 1:7 s Arizonou. Domácí budou spoléhat na Braydena Pointa, J.T. Millera či Nikitu Kučerova, v dresu newarského klubu řádí první formace Kylea Palmieriho, Taylora Halla a Nica Hischiera. Tampě budou opět chybět Ondřej Palát a Victor Hedman, Devils stále musí oželet Coreyho Schneidera, Bena Lovejoye a Jespera Bratta. Hrát bude po nemoci se navrátivší Marcus Johansson, který v sestavě nahradí Joeya Andersona. Branky budou střežit Andrej Vasilevskij a Keith Kinkaid.

01:00 Nashville Predators – Vegas Golden Knights

Střet dvou loňských divizních vítězů je od jedné hodiny naplánován v Nashvillu, přijedou tam totiž hokejisté Vegas. Zatímco Predators jsou s 16 body v 11 střetnutích na čele Západní konference, Golden Knights mají po 11 utkáních 11 bodů a nacházejí se mimo místa zaručující postup do bojů o Stanley Cup. Filip Forsberg, Ryan Johansen a Viktor Arvidsson na jedné straně a Jonathan Marchessault, William Karlsson a Reilly Smith na straně druhé nikoho na předních místech produktivity obou týmů nepřekvapí. Do sestavy Predátorů se možná vrátí zdravý náhradník Matt Irwin, dres Golden Kngihts pro změnu oblékne útočník Tomáš Nosek a po zranění z nedělního duelu proti Ottawě se stihl zotavit Cody Eakin. Branky obou mužstev budou hájit dvojky – Juuse Saros a Malcolm Subban.

02:00 Edmonton Oilers – Minnesota Wild

Zápas mezi dvěma tabulkově blízkými soupeři sehrají hráči Edmontonu a Minnesoty. Wild mají po 11 utkáních 14 bodů, ale Oilers, kteří vyhráli tři zápasy v řadě, jim s 13 body v 10 zápasech dýchají na záda. Olejáři se dnes vracejí z dvouzápasového tripu, během kterého vyhráli v Nashvillu a Chicagu, a i tentokrát budou spoléhat na Connora McDavida (17 bodů), Ryana Nugenta-Hopkinse a Leona Draisaitla. Wild včera nestačili na Vancouver a budou chtít zlepšit svoji dosavadní venkovní bilanci 1-3-0. Do sestavy hostů se vrací útočník J.T. Brown, nahradí Matta Reada. V brance Divočáků začne Alex Stalock, domácí nasadí Cama Talbota. Čtvrtý zápas v řadě stráví na tribuně jako zdravý náhradník Jessu Puljujärvi.

03:00 Arizona Coyotes – Ottawa Senators

Zdánlivě nezajímavý zápas, avšak velmi důležitý pro oba týmy má úvodní vhazování naplánováno na tři hodiny v Arizoně. Domácí Coyotes opět nezažili ideální vstup do sezóny, ale vyhráli poslední tři zápasy a s 11 body ve stejném počtu utkání stoupají tabulkou Pacifické divize i Západní konference. Přesně opačným kurzem míří hosté z Ottawy, kteří patřili mezi překvapení v úplném úvodu nového ročníku, ale prohráli poslední tři střetnutí a tabulkou naopak klesají. Chybět jim budou obránci Ben Harpur a Mark Borowiecki, který ve svém prvním duelu po jednozápasové suspendaci sestřelil Codyho Eakina, byl vyloučen do konce utkání a od disciplinárky dostal třízápasovou stopku. Domácí nasadí do brankoviště svoji oporu Anttiho Raantu, kouč hostů Guy Boucher vsadí zřejmě na Craiga Andersona.

03:00 Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers

Vrátit se zpět na vítěznou vlnu se po pěti prohraných zápasech v řadě pokusí hráči Anaheimu, kteří se postaví dalšímu trápícímu se týmu – Philadelphii. Flyers ztratili poslední tři zápasy, takže jeden z týmů dnes svoji sérii proher přeruší. Kačeři, kteří do branky potřetí v sezóně nasadí Ryana Millera, se trápí v defenzivě – proti San Jose pustili na Johna Gibsona neuvěřitelných 49 střel – a zároveň nestřílí góly. Podíl na tom mají i prachbídné průměry 24,5 vystřelených střel za zápas a 39,1 inkasovaných střel za zápas (oba jsou s velkým odstupem poslední v celé lize). To Flyers jsou s 67,5 % nejhorším týmem v oslabení, takže ani dvanácti, respektive jedenáctibodové výkony Jakuba Voráčka a Claudea Girouxe na vítězství nestačí. Svůj debut v NHL zažije ve čtvrté lajně útočník Letců Nicolas Aube-Kubel, v brance ho bude krýt nejspíše Brian Elliott.

03:30 San Jose Sharks – New York Rangers

Poslední zápas dnešní bohaté noci mají na starost hokejisté San Jose a New York Rangers. Žraloci očekávaně vedou s 14 body v 11 utkáních Pacifickou divizi, Rangers naopak – což je opět bez většího překvapení – mají po stejném počtu utkání na kontě sedm bodů a okupují poslední místo Metropolitní divize. Klíčovými hráči Newyorčanů jsou Mika Zibanejad a Mats Zuccarello, Sharks se v útoku spoléhají na Logana Couturea, Brenta Burnse, Timo Meiera a Tomáše Hertla. Do sestavy se jim navíc po devíti vynechaných utkáních kvůli zraněnému kolenu vrátí Joe Thornton. Domácí již potvrdili start Martina Jonese, hosté sáhnou nejspíše po Henriku Lundqvistovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.