bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Útočná trojice Forsberg-Neal-Ribeiro je k nezastavení

22. listopadu 2014, 12:00

Robert Novotný

James Neal má po přestupu do Nashvillu skvělou formu, Filip Forsberg je jedním z bodově nejaktivnějších Švédů a dvojici skvěle doplňuje zkušený Mike Ribeiro. Tato útočná formace nastřílela již 23 branek a Nashville je s šestadvaceti body na hrotu tabulky Centrální divize.

Nositel slavného jména Filip Forsberg má letos skvělou formu. V devatenácti zápasech nasbíral 22 bodů a v tabulce pravdy je u jeho jména napsáno číslo +20, což je zatím vůbec nejvyšší hodnota v celé NHL. Zajímavostí je, že tento dvacetiletý švédský forvard stráví na ledě průměrně pouze 17 minut a 6 sekund a průměrná doba jeho pobytu na ledě za jedno střídání je 88 vteřin.

„Filip je neuvěřitelně šikovný a talentovaný hokejista a ve spolupráci s našimi dalšími dvěma skvělými útočníky předvádí skvělé výkony,“ vychválil mladičkého Švéda generální manažer Nashvillu David Poile.

Skvělý start do sezóny zaznamenal i sedmadvacetiletý James Neal, který je z této útočné lajny gólově nejaktivnější, jelikož se mu v devatenácti zápasech podařilo nastřílet do sítě soupeře celkem 9 branek. Navazuje tak na skvělé výkony z minulého ročníku, kdy v dresu Penguins nasbíral 61 bodů v devětapadesáti zápasech.

„Neal má skvělou střelu a je to také vynikající bruslař. Mimo jiné má mnoho zkušeností a myslím si, že je může předat mladému Forsbergovi, jemuž se budou hodit do dalších sezón v NHL,“ sdělil médiím trenér Peter Laviolette.

Nedílným článkem úspěchů této formace je čtyřiatřicetiletý Mike Ribeiro, který, zdá se, našel konečně tu správnou herní pohodu. V posledních čtyřech sezónách prošel tento zkušený útočník čtyřmi různými týmy. V minulé sezóně odehrál 80 utkání ve Phoenixu, kde stihl nasbírat 47 kanadských bodů. Letos má však skvělou formu, v devatenácti utkáních nastřádal 17 bodů a skvěle doplňuje dvojici Forsberg – Neal.

„Mike hraje výborně. Je vidět, že má mnoho zkušeností a s přehledem vede tuto útočnou formaci ke skvělým výkonům. Je skvělý v útoku, má dobrou střelu, přehled na ledě a v neposlední řadě umí hrát i defenzivně,“ pokračoval ve slovech chvály trenér Laviolette.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.