bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Útočník Kassian údajně začal jednat s Oilers o nové smlouvě

18. ledna 2020, 9:00

Ondřej Mach

Zack Kassian je blízko podpisu nového kontraktu se současnou organizací Edmonton Oilers. Dohoda by měla být oznámena v nejbližší době, informaci přinesl novinář kanadské televizní stanice Sportsnet Mark Spector.

Nedávno získal pozornost hokejové veřejnosti, když tvrdě ztloukl provokatéra Matthewa Tkachuka, za což vyfasoval dvouzápasovou suspendaci. V posledních dnech se ale o Kassianovi mluví i v souvislosti s blížícím se podpisem nového kontraktu.

Kassianův agent Rick Curran a generální manažer Edmontonu Ken Holland měli podle dostupných informací několik schůzek, na kterých našli společnou řeč. Osmadvacetiletému útočníkovi vyprší 1. července tříletá smlouva s průměrným ročním výdělkem 1,95 milionu dolarů.

„S jeho agentem jsem měl několik rozhovorů,“ potvrdil Holland. „Doufáme, že se nám ho podaří udržet v Oilers. Líbí se mi jeho herní zaujetí a fyzičnost. Stále zbývá pět měsíců, než se stane volným hráčem. Věřím, že to Kass v Edmontonu miluje. Takže doufám, že najdeme řešení fungující pro něj i pro nás.“

Že by mezi organizací a Kassianem mělo v dohledné době dojít k dohodě potvrzují i další přední žurnalisté. „V Edmontonu je spokojen a klub je zase spokojen s ním,“ vyjádřil se například Elliotte Friedman.

Kassian si s největší pravděpodobností o něco finančně polepší. Urostlý hokejista skvěle zapadl do formace k hvězdnému Connoru McDavidovi a má našlápnuto k životní sezoně. Zatím v probíhajícím ročníku ve 44 zápasech vstřelil třináct branek a přidal patnáct asistencí.

Jeho gólovým maximem je přitom patnáct zásahů z minulého roku. Pokud se tedy nestane nic zásadního, tak je téměř jisté, že Kassian svůj loňský výkon překoná. Kromě toho by měl posunout i maximum v počtu bodů: jeho dosavadním rekordem je 29 z ročníku 2013/14.

Jak už bylo zmíněno, rodák z Winsdoru momentálně pyká za svoje běsnění v duelu proti Calgary. Zajímavostí je, že úvodní zápas po návratu sehraje právě proti Flames. Pro Oilers to bude první klání po All-Star přestávce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.