bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Už i na Oilers padla deka. Hoří brankoviště a defenziva, zabrat musí i hvězdy

13. prosince 2019, 22:44

Jiří Sameš

Edmonton Oilers si aktuálně prochází první letošní krizí, prohráli totiž třikrát po sobě a šestkrát z posledních osmi zápasů (bilance 2-5-1). Důvodem je zde přitom zejména podprůměrné brankoviště a nepořádek v defenzivě, zabrat ale musí i hvězdy.

Oilers prohráli v noci na pátek na ledě Minnesota Wild 5:6 a inkasovali tedy třetí prohru v řadě.

Mimochodem, co se letošní sezony týče, stali se vůbec posledním týmem v National Hockey League, jenž potkal tento typ neúspěchu. Každý další celek si prošel zmiňovaným nezdarem už dříve.

„Bavili jsme o tom dnes ráno," řekl hlavní trenér Edmontonu Dave Tippett, krátce po zápase s Wild novinám The Edmonton Sun.

„Poprvé nás letos zastihla nepřízeň. Tohle je pro náš tým první skutečný test. Bude zajímavé sledovat, jak se s tím tahle skupina popasuje," pokračoval.

„Mluvil jsem s lídry našeho týmu, abychom se ujistili, že zůstaneme při sobě. Uvidíme, jak to dopadne," doplnil.

Proti Minnesotě zároveň šlo pro Oilers o druhé utkání po sobě, ve kterém dovolili soupeři šest gólů. Také brankoviště bylo (znovu) mizerné.

Abychom pouze nekritizovali, hokejisté Edmontonu zvládli podruhé v řadě smazat výraznou ztrátu. Avšak duel nakonec stejně ztratili. 

„Musíme se z toho vylízat," sdělil útočník Connor McDavid, stejnému tisku.

„Jsme teď tak trochu v troskách. Začíná to hvězdami, jde o celý tým. Také já se musím zlepšit."

„Nepanikaříme, jedná se jen o tři zápasy. Každý tým si tím prošel, teď je řada na nás. Dokážeme se zvednout," nepochyboval.

Pokud se zaměříme na Pacifickou divizi:

Calgary Flames prohráli šest zápasů po sobě. San Jose Sharks zahájili sezonu čtyřmi prohrami a později ztratili pět utkání v řadě. Vancouver Canucks padli v sedmi z osmi duelů a Vegas Golden Knights pět zápasů po sobě.

Dokáží Oilers odvrátit výraznější bídu? Nebo napodobí své největší rivaly a prodlouží sérii neúspěchů?

„Musíme se zlepšit v defenzivě," ví útočník Leon Draisaitl.

„Potom ztrácíme hodně energie tím, že se snažíme vrátit do zápasu. Stává se nám tak příliš často."

„Když už navíc tvrdě bojujete o návrat, chcete být odměněn," dodal.

Jestliže se chce Edmonton vrátit zpět do formy, bude potřebovat rozhodně lepší výkony od svých gólmanů. Ano, defenziva je zde poslední dobou špatná, avšak muži v masce svůj tým nijak nepodrželi.

Brankář Mike Smith měl slušný vstup do sezony, minulá utkání se mu ale hrubě nevyvedla. Průměr obdržených branek má ve statistikách 3.08 a procentuální úspěšnost zákroků 89.6.

„V našem obranném pásmu došlo k nějakým chybám. Jako gólman je chcete krýt a udělat zákroky," poznamenal Mike Smith.

„Každý tým si v průběhu sezony vybere slabší období. My musíme najít způsob, jak hrát dobrý hokej po celých šedesát minut. Uvědomit si, co udělat lépe, přestat o tom mluvit a prostě tak učinit," doplnil ještě.

Brankoviště nyní určitě dost potápí Oilers, zabrat ale musí i Leon Draisaitl, Connor McDavid. Oba bezesporu táhnou tým každý zápas, na druhou stranu, často u nich můžeme zahlédnout záporné body v tabulce pravdy.

Nepočítáme-li utkání s Wild, Draisaitl byl v mínusu osm duelů po sobě. Ani McDavid si nemůže vyskakovat, není na tom o moc lépe (v mínusu sedmkrát za posledních 13 zápasů).

Možná si říkáte, že toho dělají více než dost. K čemu jsou však výborné individuální statistiky, když je Váš tým po skončení sezony mimo play-off?

Pomohou hvězdní hokejisté Edmontonu vrátit se rychle zpět na vítěznou šňůru, nebo bude následovat "tradiční" sešup tabulkou?

Oilers mají tedy na svém kontě aktuálně tři prohry po sobě, v tabulce divize jsou potom nyní na druhém místě (bilance 18-12-4).

Příští duel sehrají v noci na neděli, kdy přivítají Toronto Maple Leafs.

Čtěte také:
Majitel Capitals očekává, že u nich Bäckström a Ovečkin zakončí kariéru
Zemřel mu otec, proti Carolině Jacob Markström předvedl životní výkon

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.