bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Uzdravený David Krejčí se těší na Pastrňáka. Na ledě v sobě dokážeme číst, říká

17. září 2017, 14:08

Robert Rampa

V play off stihl odehrát jen dva celé zápasy, po souboji s Chrisem Widemanem si obnovil zranění zad. David Krejčí tak vypadnutí svých spoluhráčů s Ottawou sledoval doma. Začíná však nová sezóna a český centr má s týmem za sebou první trénink. Důležité pro něj je, aby co nejdříve nastartoval nohy. Zároveň se těší na spolupráci s Pastrňákem.

„Hra se zrychluje, takže na ledě hodně pracuju s nohama. Zbytek se chytí sám,“ říká Krejčí a plánuje se znovu sehrát s mladou českou hvězdou. „Samozřejmě jsem byl za Pastrňáka šťastný. Tak velký hráč náš tým rozhodně zlepší. Navíc je můj kamarád. Přes léto jsme se moc neviděli, takže mi docela chybí. Těším se, až sem přijede.“ Vypadá to, že Pastrňák je pro Krejčího nejvhodnějším parťákem do lajny. 

Je potřeba, aby se zástupce kapitána Bruins cítil komfortně. „Dodáváme si navzájem energii, o hře přemýšlíme podobně a dokážeme v sobě číst. Často si dokážeme nahrát úplně naslepo. Víme, kam ten druhý půjde. Navzájem toho druhého pozorujeme. Je vážně lehké s ním hrát,“ chválí starší David mladšího.

Přestože se Pastrňákovi tak dařilo s Marchandem a Bergeronem, kouč Bruce Cassidy plánuje spojit oba Davidy spolu. „Mluví na ledě stejným jazykem, hrají podobně, jsou schopni komunikovat. Myslím, že Krejčímu se líbí, když má kolem sebe rychlé kluky, kteří mu otevřou led. On pak na sebe dokáže navázat protihráče a rozdat puk volným střelcům. A z Pastrňáka se stal velice přesný střelec. Opravdu se v tom zlepšil. Krejčí s hráči, kteří přemýšlí ofenzivně, vždy exceloval,“ říká Cassidy.

Loni v září se Krejčí dostával ze zranění kyčle. V sezoně pak sice odehrál všechny zápasy, sám ale přiznává, že se necítil stoprocentně. Nakonec se to promítlo i do bodů. Krejčí loňskou sezonu získal pouze 54 bodů. Přitom předloni získal 63 a to odehrál zápasů pouze 72. V play off pak vynechal první dva zápasy s Ottawou. „Nemohl jsem s tělem vůbec hýbat. Nevím, co to bylo. Začínalo to v zádech a ovlivnilo nohy. Taková věc se mi stala poprvé, probudil jsem se, cítil se trochu divně. Stejně jsem ale šel na trénink, kde jsem se pak nemohl ani hnout.“

Díky doktorům pak nastoupil do třetího a čtvrtého utkání. Páté už ale nedohrál. Srážka s Chrisem Widemanem ho poslala do kabin. „Frustrovalo mě to, protože jsem odehrál celou základní část a pak se stalo tohle," uzavřel debatu český hokejista.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.