bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Anaheimu řešili budoucnost bližší i vzdálenější

3. srpna 2014, 20:16

Jan Šlapáček

Dvě tříleté smlouvy předložil v sobotu k podpisu svým svěřencům generální manažer Anaheimu Bryan Murray. Jednu položil před Patricka Maroona (na snímku), druhou před nedávno draftovaného Nicka Ritchieho.

Maroonovi bude v příštím ročníku ještě dobíhat stávající kontrakt, nová smlouva vstoupí v platnost od sezóny 2015-16. Šestadvacetiletý útočník, který si letos vybojoval místo v základní sestavě Ducks, si vydělá celkem šest miliónů dolarů.

„Znamená to pro mě strašně moc. Prošel jsem si náročnou cestou, na které byly vzestupy a pády, ale v Anaheimu ve mě měli velkou důvěru,“ těší rodáka ze St. Louis.

Do NHL ho plánovala uvést Philadelphia, která si ho v roce 2007 vybrala v šestém kole, ale šanci dostával pouze na farmě Letců v AHL. Ani v Anaheimu se mu po výměně z listopadu 2010 zpočátku nevedlo lépe, takže prvního startu v nejslavnější lize světa se dočkal až o rok později v říjnu. Přidal ještě jeden, poté znovu zamířil do nižší soutěže.

Ve zkráceném ročníku nastoupil za Kačery třináctkrát, v první kompletní sezóně po výluce už měl 62 startů. Statistici mu v nich napočítali jedenáct branek a osmnáct asistencí, svého času dostával prostor i v elitní formaci po boku Ryana Getzlafa a Coreyho Perryho.

„Po olympijské přestávce jsem se vrátil do hry s úmyslem dokázat sám sobě, že jsem schopný se v týmu udržet. Připojil jsem se k mužstvu a trenér Boudreau mi ohromně věřil, bylo to od něj moc hezké,“ děkuje svému kouči.

Než mu vyprší předcházející dvouletý kontrakt za 575 tisíc dolarů ročně, možná se Maroon ještě stihne potkat mezi mantinely s dalším útočníkem Nickem Ritchiem. Člen kanadské reprezentační osmnáctky. kterého Ducks brali z desátého místa, podepsal klasickou tříletou nováčkovskou smlouvu v zatím neznámé výši. V kempu dostane příležitost ukázat, zda si hned první rok zaslouží alespoň pár startů vedle největších hvězd nebo bude hned vrácen do juniorského týmu Peterborough Petes v OHL.

Za ten loni nasbíral v 61 zápasech 74 bodů, čímž ovládl klubové statistiky. 136 trestných minut z něho učinilo pátého největšího hříšníka celé juniorské soutěže.

„Ritchie byl v letošním draftu nejlépe hodnoceným silovým útočníkem. Získali jsme v něm velkého a šikovného hráče s dobrým bruslením. Je to hokejista, jehož vliv na hru je znát, dokáže soupeři znepříjemnit život,“ hodnotil při draftu uskutečněnou volbu šéf skautingu Ducks Martin Madden.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.