bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Calgary nelitují. Kdyby byla možnost, udělali bychom to s Jágrem znovu, říká Burke

11. ledna 2018, 19:12

Jiří Lacina

Jaromír Jágr už s vysokou pravděpodobností za Calgary nenastoupí, v klubu ale jeho angažování nelitují. Prezident Flames pro hokejové operace Brian Burke se pro kanadský sportsnet.ca vyjádřil o legendárním hokejistovi s respektem. Celý projekt mohl být funkční, kdyby byl český útočník zdravý.

„Experiment s Jágrem bychom podstoupili znovu, kdyby byla příležitost,“ řekl zástupce klubu, jenž podepsal Jágra až na samém začátku sezóny. „Je to kvalitní chlap, hrál dobře, když toho byl schopný. Bohužel byl hodně zraněný, zmeškal tréninkový kemp, začal pozdě… Byla to proti němu skutečná bouře, a když je vám 45 let, je to víc než dost.“

Jágr podepsal v říjnu na poslední chvíli roční smlouvu na milión dolarů, další milión si mohl vydělat na bonusech. Je škoda, že se v Calgary nerozhoupali dřív, všechno mohlo být jinak. Jak potvrdil Jaromír Jágr v rozhovoru pro Českou televizi, ke kontaktům docházelo celé léto.

Dostat se na poslední chvíli do formy a zapadnout do týmu bylo obtížné. Dokonce tak obtížné, že to i Jágrovo tělo nevydrželo. Vleklé problémy v jeho spodní polovině (spekulovalo se o tříslech a koleni) držely českého veterána často mimo hru. Návraty do sestavy byly čím dál těžší.

„Je to skvělá osobnost, byl dobrý v šatně, užili jsme si ho,“ řekl Burke. Spousta hlavně mladších hráčů si od zkušeného muže měla co vzít. Zmiňováni jsou hlavně Johnny Gaudreau nebo Mark Jankowski. „Když k vám hovoří budoucí člen Síně slávy, jste vděční za každou radu. Vážíte si toho, pamatuje si to. Jankowski o tom jednou bude vyprávět vnoučatům.“

Za měsíc šestačtyřicetiletý bard stihnul v barvách kanadského klubu 22 zápasů s bilancí jedné branky a šesti asistencí. Deváté působiště v NHL bude nejspíš jeho poslední. Myslí si to i Burke, jenž na otázku, zda Jágr ještě najde angažmá v nejslavnější soutěži, odpověděl: „Nevím, ale myslím, že spíš ne.“

„Má prsteny za Stanley Cup, má trofeje, má tituly, má rekordy. Jestli je to skutečně konec, byla to skvělá kariéra,“ dodal člen managementu Flames.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.