bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Calgary se mohou opřít o mladíky. Jeden má třicet gólů, druhý je nováčkem měsíce

6. dubna 2015, 18:05

David Zlomek

Calgary to bude mít letos s postupem do play off ještě těžké, bude bojovat až do úplného konce. Kromě jedenatřicetiletého Hudlera, jenž je v top desítce bodování, se mohou Flames opřít také o dvojici talentovaných nováčků. Sean Monahan si v zápase proti St. Louis připsal svůj gól číslo třicet. Ve dvaceti letech. Jeho parťák z útoku byl vyhlášen nováčkem března NHL. Řeč je o Johnnym Gaudreauovi. V téhle dvojici mají Flames klenoty.

Sean Monahan letos hraje svoji druhou sezonu v National Hockey League. A plní to, co se od něj, jakožto celkové šestky draftu 2013, čekalo. I tak je ale potřeba před Monahanem smeknout. Třicet branek v NHL ve dvaceti letech? Více než slušné. Svůj třicátý gól zaznamenal při prohře svého týmu proti St. Louis 1:4. Stal se tak nejmladším střelcem - 20 let, 5 měsíců a 21 dnů - v historii organizace, který vstřelil tolik gólu v jedné sezoně.

„Skórovat v téhle lize je pěkně těžké, takže je fajn dosáhnout třiceti gólů,“ řekl Monahan calgarysun.com. „Ale myslím, že to po zápase, který jsme odehráli, nic neznamená.“ Po prohře se St. Louis si toho možná moc necení. Jednoho dne bude.

Monahanův gól:

Calgary nemělo třiceti gólového střelce od sezony 2011/12, kdy dal 32 branek Jarome Iginla. Ten už v Calgary něco znamená. Je to legenda organizace a její dlouholetá tvář. Kromě toho Monahan rozšířil kruh hráčů, kteří letos dali třicet a více gólů. Je tedy ve společnosti Alexe Ovečkina, Ricka Nashe nebo třeba Radima Vrbaty.

„Prostě zkouším hledat volné oblasti a jsem na správném místě,“ uvedla mladá hvězda. „Mám i štěstí, že hraji s některými skvělými hráči a hledají mě přihrávkami více než předtím. Usnadňuje mi to dostávat se do šancí a pak skórovat.“

Dlouhodobě září i Johnny Gaudreau. Nováček března? Ano, Johnny. Nováček roku? Většina expertů i fanoušků to očekává, jelikož vede bodování „bažantů“. Hraje v první lajně s Hudlerem a Monahanem. A má klíčovou roli. Trošku moc tlaku na mladíka, nemyslíte?

On to ale zvládá. V březnu dominoval a byl odměněn. Již zmiňované ocenění získal zaslouženě. V patnácti zápasech, z nichž byl pro Flames kritický snad každý, a to kvůli těsnému boji o play off, získal šestnáct bodů (7+9).

Gaudreau získal tuto cenu už podruhé v sezoně, což se letos ještě nikomu nepodařilo. Poprvé ji vyhrál v prosinci. Když byl dotázán, jestli si před sezonou představoval, že by nasbíral minimálně 60 bodů (nyní jich má 61), tak jenom zakroutil hlavou.

„Jasně, že bych vám nevěřil,“ řekl Johnny Calgary Sun. „To je NHL. A ne mnoho hráčů 4. kola draftu, nebo malých hráčů jako já, dostanou šanci k něčemu takovému. Každý zápas se snažím o to nejlepší. Teď, když bojujeme o play off, mám pocit, že se má hra musí ještě o kousek zlepšit. A to by pravděpodobně mohlo týmu pomoci.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.