bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Calgary věří ve sto bodovou sezonu. Je to cíl, ale nesmí nás semlít, varuje Giordano

31. srpna 2017, 12:00

David Jahoda

Výkony Calgary Flames byly v loňské sezoně hodně vrtkavé, pomyslná křivka konstantu příliš nepřipomínala. Začátek nevydařený, poté zlepšení okořeněné desetizápasovou sérií výher a postup do play off. V něm ale jen epizodní účast. Flames za sebou bezpochyby nemají špatnou sezonu, od té následující si však slibují ještě víc. Lídr kabiny, kapitán Mark Giordano, si dává za cíl dosáhnout se svým týmem sto bodové hranice, která by bez nervů zajišťovala účast ve vyřazovacích bojích.

První sezona pod novým koučem Glenem Gulutzanem dopadla v Calgary úspěšně. S postupem do play off mohli být Flames spokojení. I když v něm nakonec, alespoň po výsledkové stránce, sehráli roli sparring partnera, fanoušci kanadského celku nemohli být naštvaní. Nyní ale v klubu ze státu Alberta cítí, že by blížící se ročník mohl (a možná měl) být ještě lepší.

„Myslím si, že jsme vloni jako tým ušli kus cesty,“ rozpovídal se v rozhovoru pro NHL.com Mark Giordano, obránce a kapitán Flames. „Začátek jsme měli sice těžký, postupem času jsme se s tím ale dokázali vypořádat. Podle mě nakonec můžeme být pyšní na to, že se nám povedlo dostat do play off,“ doplnil Giordano, který je v celku Calgary společně s Johnnym Gaudreauem nejlépe placeným hráčem (6,75 mil. dolarů ročně).

Jenže kvůli výprasku od Anaheimu v poměru 0:4 na zápasy euforie z postupu do vyřazovací části trochu zhořkla. „Dostat se do play off a vypadnout z něj po čtyřech zápasech... není to nic příjemného. V každém případě to bylo zklamání. Musíme se z toho ale poučit, makat už od samotného začátku a pokusit se letos dojít o kus dál,“ přál by si brzy 34letý hráč, který po minulém ročníku figuroval ve finální trojici na Mark Messier Leadership Award, která se uděluje za vůdcovské schopnosti.

>> Další pokus o stabilní jedničku. Calgary získalo z Arizony Smithe

Vedení Calgary se navíc v létě činilo a svůj kádr posílilo. Kompletně obměnili brankářské obsazení, místo Briana Elliotta s Chadem Johnsonem budou krýt klec Flames Eddie Läck a zejména zkušený Mike Smith. Do obrany pak přibyl Travis Hamonic, který přišel z NY Islanders. Proto motivace udělat ještě lepší výsledek než vloni bude pro Flames zřejmě o to větší.

„Musíme do toho šlapat ještě víc, protože naše vedení, trenéři a vlastně celá organizace pro nás hráče připravila skvělé podmínky," pokračoval Giordano, který má z nových tváří v mužstvu radost. „Jsme z toho nadšení. Pokaždé, když tým někoho podepíše nebo přivede (výměnou), máme radost. Nyní cítíme, že jsme posílili, máme v týmu zase něco navíc. A taky víme, že máme šanci dojít ještě dál než minulou sezonu,“ neskrýval ambice obránce, který má za sebou už čtyři roky v pozici kapitána Flames. 

Giordano ví, že úspěch se počítá prakticky až od odvedené práce v play off. Prvotním klíčem však je nepropadnout v základní části. To se Calgary v minulém ročníku povedlo, do vyřazovacích bojů ale postoupilo až z pozice divoké karty. Letos by si Giordano přál klidnější závěr základní části. A jak na to? Cíl je nasbírat sto bodů!

„Když se podíváte na tabulku z předchozích sezon, sto bodů vám vždy zajistilo postup do play off. Tohle musí být náš cíl.“

„Když se podíváte na tabulku z předchozích sezon, sto bodů vám vždy zajistilo postup do play off. Tohle musí být náš cíl, protože devadesát bodů a něco k tomu je většinou taková mez na hranici. Takhle by mělo být nastavené naše myšlení, ne abychom se sezonou různě proplétali,“ přál by si Giordano, jehož tým v minulém ročníku nastřádal v základní části 94 bodů.

Giordano doufá, že cíl dosáhnout sta bodů Flames nijak nesváže. „Musíme tyto očekávání brát jen v pozitivní rovině. Nesmíme dopustit, aby nás to nějakým způsobem semlelo a dostalo nás to dolů třeba v době, kdy věci úplně nepůjdou tak, jako bychom chtěli. Zejména na startu sezony,“ varoval v interview vůdce Plamenů.

Od sezony 2003/04, kdy Flames došli až do finále Stanley Cupu, se jim jen jednou povedlo vyhrát sérii vyřazovacích bojů. Naposledy tomu bylo v ročníku 2014/15, kdy v prvním kole Calgary zdolalo Vancouver, hned v další rundě ale padlo stejně jako v uplynulé sezoně s Anaheimem. Podaří se nyní Plamenům tuto bilanci vylepšit? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.