bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Carolině se dá očekávat boj o brankoviště. Vyhraje Ward či Läck?

30. srpna 2015, 16:10

Jan Šlapáček

Brankoviště Caroliny už nějaký ten pátek střeží především Cam Ward, jenž dovedl Hurikány i ke Stanley Cupu. V posledních letech se však zdá, že jeho výkonnost postupně klesá. V uplynulé sezóně mu zdatně konkuroval Anton Chudobin, který se statistikami svému kolegovi téměř vyrovnal. Chudobin však kádr Hurricanes opustil a místo něj přišel Eddie Läck, jemuž pozice dvojky rozhodně stačit nebude.

Eddie Läck na sebe výrazně upozornil v minulé sezóně, v níž se zdatně vypořádal se záskokem Ryana Millera v brance Canucks a lidem v NHL dokázal, že by se v této lize mohl jednoho dne stát právoplatnou jedničkou. Vancouver si však brankáře neponechal a během draftu ho vyměnil do Caroliny, kde je několik let brankářskou jedničkou Cam Ward.

O výkonnosti tohoto zkušeného brankáře se v posledních sezónách dost diskutuje a není vůbec nereálné, že by ho Läck nemohl z branky vytlačit. A stejného názoru je i Läckův bývalý spoluhráč Alexander Burrows, který se na toto téma rozpovídal pro portál Sportsnet.

"Eddie je velmi zábavný a nekonfliktní člověk. Hlavně se dokáže výborně vyrovnat s tlakem na jeho osobu a i to by mu mohlo nyní v boji o brankoviště Hurricanes pomoci. Ačkoliv mi bude jako kamarád hodně chybět, přeji mu v tomto klubu úspěch," rozpovídal se útočník Canucks.

I sám zkušený Ward ví, že ho letos čeká těžká práce a na tento ročník se poctivě připravuje. "Jsem připraven na to, abych zažil úspěšnou sezónu. A především si samozřejmě přeji, aby úspěšný rok zažila hlavně celá organizace," rozpovídal se samotný brankář.

Jeho souboj s Läckem bude zajímavý i z jiného pohledu. Oba brankáři by se mohli v příštím létě stát volnými hráči, protože jejich kontrakty vstoupily do posledního platného roku. A Wardovi se stěhovat rozhodně nechce, tudíž by ho ztráta pozice brankářské jedničky vyšla pravděpodobně velmi draho.

"Není žádným tajemstvím, že bych chtěl v kariéře pokračovat tady. Miluji to tu a nikde jinde být nechci," zněla slova Warda. Je tedy vidět, že brankář, který v roce 2006 vyhrál s Carolinou Stanley Cup, má o motivací zažít úspěšnou sezónu postaráno.

Myslíte, že může Ward přijít v Carolině o svoji pozici?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.