bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V červnu doslova trpěl, i přesto Chára úvodní vhazování nové sezony nezmešká

15. září 2019, 14:35

Jiří Sameš

Slovenský obránce Zdeno Chára je přesvědčen, že Boston Bruins bude k dispozici hned od úvodního vhazování sezony 2019-2020. Vyjádřil se rovněž k obráncům Brandonu Carlovi, Charliemu McAvoyovi, kteří s týmem stále nepodepsali novou smlouvu a jsou omezeně volnými hráči.

Ve druhé třetině čtvrtého zápasu finále Stanley Cupu proti St. Louis Blues Zdeno Chára nešťastně schytal do obličeje střelu útočníka Braydena Schenna. Okamžitě se poroučel k zemi a z úst mu začala crčet krev.

V kabině mu zranění ošetřili, vše spravilo pár stehů. Po přestávce před startem závěrečné periody jsme jej také mohli spatřit na střídačce s celoobličejovým krytem, avšak do utkání už nezasáhl.

Finálovou sérii mezi Bruins a Blues rozhodoval až poslední, sedmý duel, pohár nakonec zvedli nad hlavu hokejisté St. Louis. Chára, navzdory zlomené čelisti, zvládl odehrát všechny zbývající mače.

V průběhu a po skončení zmiňované série Chára podstoupil několik chirurgických zákroků. Během letní přestávky se mimochodem podrobil i operaci lokte. 

Medvědi zahájí nadcházející sezonu 3. října, přičemž se představí na ledě Dallas Stars. Chára by v jejich sestavě neměl chybět.

„Věřím tomu. Už teď se cítím velmi dobře," řekl Chára v pátek po skončení prvního dne tréninkového kempu Bostonu.

„Těším se na další přípravu a tréninky. Mým cílem je být stále silnější a cítit se ještě lépe," pokračoval.

O účasti Cháry v tréninkovém kempu panovaly obavy, avšak zbytečně.

„V podstatě vykonávám všechna cvičení," poznamenal Chára.

„Prvních pár přípravných zápasů asi hrát nebudu. O tom si ještě určitě budeme muset něco málo říct."

„Myslím ale, že i ostatní kluci, kteří se představili ve finále, budou na úvod pravděpodobně mimo sestavu. Jedná se samozřejmě o záležitost, o které nakonec rozhodnou trenérský štáb a vedení," doplnil.

Chára loni v 62 zápasech vstřelil pět gólů a zapsal celkem 14 kanadských bodů. V tabulce pravdy měl 22 kladných bodů, na ledové ploše průměrně strávil 21 minut a pět vteřin.

Následně v play-off za 23 zápasů vsítil dva góly a zaznamenal celkem šest kanadských bodů. Znovu měl přitom ice time nad 21 minut.

Carlo a McAvoy stále nepodepsali

Ohledně Cháry tedy všechno v pořádku, fanouškům Bruins ovšem jistě dělají obavy Brandon Carlo a Charlie McAvoy.

Oběma hokejistům 1. července vypršely tříleté nováčkovské kontrakty, přičemž se stali omezeně volnými hráči. Novou dohodu přitom doposud nepodepsali.

Důležitost Carla a McAvoye netřeba nějak rozepisovat, oba jsou zkrátka pro mužstvo klíčovými playery. 

A co se jejich podepsání týče, Chára strach nemá.

„Myslím si, že se nám podaří s oběma kluky prodloužit smlouvu," zmínil.

„Nyní se ale musíme soustředit pouze na hokejisty, kteří jsou zde na kempu. Právě z těchto okamžiků musíme vytěžit maximum."

„Pochopitelně, může se stát úplně cokoliv. Věřím však, že Brandon a Charlie budou před začátkem ročníku na naší soupisce," dodal ještě.

Chára, dvaačtyřicetiletý Slovák, byl do National Hockey League draftován New York Islanders v roce 1996 ve třetím kole, jako celkově 56. muž v pořadí.

K dnešnímu dni v nejlepší hokejové lize odehrál 1 485 zápasů, v nichž vstřelil 200 gólů a připsal si celkem 642 kanadských bodů. Kromě Bruins a Islanders oblékal také dres Ottawa Senators.

Ve své sbírce má Stanley Cup (2011), James Norris Memorial Trophy (2009) a Mark Messier NHL Leadership Award (2011). 

Sezona 2019-2020 bude pro Cháru dvaadvacátou v kariéře, přičemž zároveň v NHL bude vůbec nejstarším hokejistou.

AKTUALIZACE - 16:25

Bruins prodloužili s McAvoyem

Boston Bruins v neděli 15. září informovali o prodloužení smlouvy s obráncem Charliem McAvoyem. Konkrétně jde o tříletý kontrakt na celkem 14.7 milionů dolarů, informaci jako první přinesl Bob McKenzie z TSN.

McAvoy, jednadvacetiletý Američan, v sezoně 2018-2019 v 54 zápasech vstřelil sedm gólů a zapsal celkem 28 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.