bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Dallasu mohou být za Lehtonena vděční

13. března 2018, 16:27

Pavel Golasowski

Od začátku sezóny si Kari Lehtonen musel v Dallasu zvykat na novou roli, a sice gólmana číslo dvě. V květnu 2017 podepsalo vedení Stars dnes jednatřicetiletého Bena Bishopa, jenž má do Texasu vrátit zašlou slávu. Jenomže Bishop je aktuálně zraněný a Lehtonen dostal před play-off velkou příležitost a naložil sní, jak nejlíp mohl.

Trenér Dallasu Ken Hitchcock jednou prohlásil, že Západ NHL je mnohem těžší a vyrovnanější, a proto potřebujete dva kvalitní brankáře, abyste mohli uspět. Jeho slova se teď vracejí jako bumerang. 

Ben Bishop, letošní jednička Dallasu, je zraněný a tým napěchovaný hvězdami drží postupového žolíka v podobě divoké karty. Do konce sezóny jim zbývá třináct zápasů a Hvězdy musí vyhrávat, pakliže chtějí proniknout do play-off. Štěstí, že lavičku náhradníků zahříval po většinu sezóny zkušený Kari Lehtonen. 

„Je to pro mě změna, když nehraju tolik zápasů,“ řekl Lehtonen. Prvních pár měsíců bylo dost složitých, co se po mentální stránce týče, ale v poslední době se to zlepšilo. To je dobře.“

Od Bishopova zranění kolene stihl odchytat tři celé zápasy a ačkoli dovedl Stars pouze k jedné výhře, nemůže mu být nic vyčítáno. Protože právě díky jeho skvělým výkonům mohou být v Dallasu rádi alespoň za jednu výhru proti Nashvillu, kdy Lehtonen vytáhl hned několik dechberoucích zákroků.

S jeho výkony je nadmíru spokojený i trenér Hitchcock, který jej chválí všude, kde je to možné. Přesto je z trenérových slov patrné, že je pro tým nejlepší, když jsou oba jeho brankáři zdraví a ve formě. I proto vzal Bishopa na šestizápasové venkovní turné s tím, že by se snad mohl Američan do brány postavit. S trenérovými slovy souhlasí i Lehtonen a na návrat svého kolegy se těší.

„Jsem spokojený se svými výkony. Je to pro mě skvělé období, když můžu hrát, a ještě se mi daří,“ nechal se slyšet Lehtonen. „Přesto doufám, že se Ben brzo uzdraví a budeme moci pokračovat spolu.“

Ačkoliv je oficiálně finský brankář týmovou dvojkou, tak již stihl odchytat 26 zápasů a co se statistik týče je to určitě jedna z těch lepších sezón. Jedno čisté konto, 92,13 procentuální úspěšnost a průměr obdržených branek drží na 2,22. Velmi solidní číslo. Podobné výkony naposledy vykazoval v sezóně 2011/12.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.