bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V dramatickém závěru dokázalo Chicago udržet vedení a srovnat stav série na 2:2!

11. června 2015, 5:05

Michal Belšán

Za stavu 2:1 pro Tampu začalo čtvrté utkání finálové série. V brance Bolts se objevil Andrej Vasilevskij a na střídačce Kristers Gudlevskis, Ben Bishop byl totiž zraněný. Jak ale poznamenal Andrew Shaw v rozhovoru na ledě před rozbruslením, Chicago se muselo soustředit pouze na svou hru.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning

2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Toews (Sharp, Hossa), 47. Saad (Kane) – 32. Killorn (Filppula, Stamkos)

Stav série: 2:2.

Lepší vstup do zápasu měli hokejisté Tampy Bay, kteří byli v první třetině aktivnějším týmem. Celkově ale utkání mělo pomalý rozjezd, oba týmy hrály velice opatrně, přestože často jevily ofenzivní choutky.

V první dvacetiminutovce jsme viděli dokonce pět vyloučených hráčů, nicméně přesilovková ani normální branka nepadla. Největší šanci měli Bolts v průběhu 18. minuty (právě během přesilovky po vyloučení Timonena), jenže Johnson po pasu od Kučerova domácího strážce svatyně nedokázal překonat. Střelecká statistika 2:9 po první třetině ukazovala převahu Lightning v této fázi hry.

Druhá třetina už nabídla zajímavější podívanou. Ve 26. a 27. minutě se dvakrát rozezvučela branka hostující týmu. V té se posléze zatřepotal i kotouč, neboť v čase 26:40 se dorážkou prosadil Jonathan Toews. Hostující tým ale neprohrával moc dlouho.

Ve 32. minutě totiž po perfektní přihrávce od Valtteriho Filppuly srovnal stav utkání na 1:1 Alex Killorn. Posléze si mohli domácí své vedení vzít zpět. Zpoza klece našel Versteeg svého spoluhráče Seabrooka, jehož pokus z mezikruží ale nebyl úspěšný. Pěknou akci ještě předvedl ve 37. minutě Patrick Sharp, jehož pokus byl ale zastaven pravým betonem Vasilevského.

Nejdramatičtější podívanou nabídla třetí třetina. Když se v čase 46:22 Chicago po brance Brandona Saada ujalo podruhé v zápase vedení, nabral zápas zcela jiných měřítek. Viděli jsme spoustu útočných akcí a šancí, z nichž mnohem více jich ale měli hosté. Především tedy závěrečná hra bez brankáře přinesla Tampě několik šancí na vyrovnání. Corey Crawford spolu s týmem ovšem odolal!

Chicago Blackhawks tak vyrovnalo stav série s Tampou Bay Lightning na 2:2. Fanoušci v United Center na hokej letos půjdou ještě jednou, dnes to ovšem nebylo pro slabší povahy! Zajímavým faktem navíc je, že poprvé od roku 1968 skončily první čtyři zápasy finálové série Stanley Cupu pokaždé rozdílem jediné branky.

C. Crawford (CHI) – odchytal 59:52 minut, 24 zákroků, úspěšnost 96%
A. Vasilevskij (TBL) – odchytal 58:31 minut, 17 zákroků, úspěšnost 89,5%

Marián Hossa (CHI) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 21:01
Ondřej Palát (TBL) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:38
Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 7:17

1. hvězda utkání – Brandon Saad (CHI)
2. hvězda utkání – Corey Crawford (CHI)
3. hvězda utkání – Alex Killorn (TBL)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.