bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V New Yorku fanoušci uvidí derby a Jágr s Frolíkem se postaví Nečasovi

19. října 2017, 20:13

Lukáš Podleśny

Další noc nabídne devět utkání. Hodně špatné výsledky se pokusí napravit Arizona s Edmontonem a body by se hodily také Bostonu. První domácí vítězství bude chtít Ottawa, která se postaví Ďáblům, avšak šlágrem kola je souboj z čela Východní konference mezi Columbusem a Tampou.

01:00 Boston Bruins – Vancouver Canucks

Domácí neprožívají ideální vstup do sezóny a z pěti zápasů mají jen dvě vítězství. Dnes by už mohla hrát dvojice Patrice Bergeron - David Backes, avšak pro změnu se zranil Ryan Spooner. Zcela fit údajně není ani Tuukka Rask, který opustil trénink po srážce s Bjorkem. Nic příjemného, ale přesto jsou Medvědi v roli favoritů. Musí ale zlepšit ofenzívu, která dosud vstřelila jen 14 branek.

Slabý útok je problémem také na straně hostujícího celku. Kosatky sice vyhrály poslední utkání, když se v duelu s Ottawou zaskvěl bezchybný Anders Nilsson, avšak předtím Vancouver pohrál tři zápasy v řadě. Navíc v pěti utkáních Canucks vstřelili pouhých 12 branek, což je jeden z nejslabších počinů ze všech týmů NHL. 

Očekávaní brankáři: Anton Chudobin – Anders Nilsson

01:00 Columbus Blue Jackets – Tampa Bay Lightning

Ve šlágru nočního programu budeme jen těžce hledat favorita. Columbus vyhrál pět z první šesti zápasů a hned třikrát soupeři dokázal vstřelit pět branek. Navíc na domácím ledě to mají Modrokabátníci zatím za dvě výhry a to při skóre 8:1. Skvělou formu prokazuje Bobrovskij, ale naposledy to byl Joonas Korpisalo, kdo vychytal vítězství na ledě Winnipegu.

Tampa zapomíná na loňskou zpackanou sezónu a po sedmi zápasech je o bod před svým dnešním soupeřem. Na čelo Východní konference pak Bolts ztrácí rovněž pouze jeden bod a dnes se tedy mohou vrátit před Toronto. Jasnými tahouny jsou Nikita Kučerov a Steven Stamkos, kteří shodně s 12 kanadskými body ovládají produktivitu NHL. Rus navíc skóroval ve všech dosavadních utkáních.

Očekávaní brankáři: Sergej Bobrovskij – Andrej Vasilevskij

01:00 New York Rangers – New York Islanders

V prvním newyorském derby letošní sezóny domácí potřebují zabrat. V posledním utkání sice dlouho vedli, ale Pittsburgh minutu před koncem vyrovnal a v prodloužení dokonal dílo zkázy. Rangers jsou tak stále na jednom jediném vítězství a celkově jsou čtvrtým nejčastěji inkasujícím týmem sezóny. Zlepšit však potřebuje také nepříliš výrazná ofenzíva.

Ostrované jsou na tom před nočním utkáním o něco lépe, avšak také oni mají záporný poměr výher a porážek. V posledních čtyřech utkáních Islanders vyhráli jen jednou a pouze Žralokům se San Jose dokázali vstřelit více než dvě branky. Ve prospěch Isles hrají poslední vzájemné zápasy. Čtyřikrát z pěti posledních pokusů totiž vyhráli.

Očekávaní brankáři: Henrik Lundqvist – Jaroslav Halák

01:00 Philadelphia Flyers – Nashville Predators

Philadelphia má na úvod sezóny solidní formu a z šesti zápasů má čtyři vítězství. Hlavně poslední dvě utkání se domácím povedly. Letci totiž porazili Washington i Floridu a to s fantastickým skóre 13:3. Tahouni týmu jsou jasní. Desetibodoví Gostisbehere s Voráčkem a devítibodový Giroux. Nejlepším střelcem Philadelphie je však Wayne Simmonds, jenž má už pět zářezů.

Obhájce loňské účasti ve finálových bojích o Stanley Cup sice nezačal dobře, ale v posledních čtyřech zápasech získal tři výhry. Především díky gólové potenci se Nashville vyšvihl na sedmou příčku Západní konference a dnes může přímo ohrozit čtvrté Chicago.  Fazónu má hlavně Filip Forsberg, jenž se na 15 gólech z posledních čtyř zápasů podílel osmi body (4+4). Navíc minule proti Flyers Švéd zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Očekávaní brankáři: Brian Elliott – Pekka Rinne

01:30 Ottawa Senators – New Jersey Devils

Tým z hlavního města Kanady sice dokonale ovládl trip po západním pobřeží, když porazil Vancouver, Calgary i Edmonton, ale na domácím ledě se mu zatím nedaří. Ottawa na úvod sezóny prohrála s Washingtonem, Detroitem a naposledy nestačila na Vancouver. To však byl zatím jediný zápas, ze kterého Sens nebrali ani bod. Navíc se Ottawě vrátil Erik Karlsson a hned v prvním utkání byl hodně vidět.

V případě New Jersey je to poněkud jiná písnička. Hlavně díky výborně hrajícím nováčkům se Devils usadili na čtvrté příčce Východní konference a dnešním vítězstvím se mohou posunout i do čela tabulky. Venku navíc Ďáblové neprohráli ani jedno ze tří odehraných utkání a také na ledě Ottawy se jim od sezóny 2014/2015 poměrně daří.

Očekávaní brankáři: Craig Anderson – Cory Schneider

02:30 Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers

Jestřábi zatím předvádějí poměrně nevyrovnané výkony. Pravidelně střídají vítězství s prohrami, avšak na druhou stranu nebodovali jen ve dvou ze sedmi odehraných zápasů. Jenže poslední duel Chicago odehrálo včera, když absolvovalo těžký zápas se skvěle hrajícím St. Louis. Výsledkem byla prohra 5:2 a proti Edmontonu by se tak mohla projevit únava.

Kdo očekával kvalitní vstup do nové sezóny v podání jednoho z favoritů, šeredně se zmýlil. Ano, Oilers sice první zápas vyhráli 3:0, avšak poté následovaly čtyři prohry a to dokonce s devatenácti inkasovanými brankami. V utkání na ledě Blackhawks by už Edmonton konečně potřeboval zabrat a odpíchnout se k lepším výsledkům. Přeci jenom dva body a 13. místo Západní konference rozhodně není počin hodný McDavidovy party.

Očekávaní brankáři: Anton Forsberg – Cam Talbot

03:00 Calgary Flames – Carolina Hurricanes

Poměrně nepovedený začátek sezóny a úvodní prohru 0:3 Calgary dokonale vstřebalo a nyní hraje výborně. V následných pěti zápasech totiž Plameny prohrály jen s Ottawou, která jim přidělila šestigólový náklep. Navíc faktem zůstává, že od roku 2003 Flames doma s Carolinou prohráli pouze jednou. Nicméně stalo se tak téměř přesně před rokem, kdy výhru Hurikánů táhl tříbodový Noah Hanifin.

Carolina chce letos konečně prolomit prokletí play-off a po delší době se do vyřazovacích bojů probojovat. Dosud hosté odehráli pouhé čtyři zápasy a zatím mají padesátiprocentní úspěšnost. Naposledy navíc porazili favorizovaný Edmonton, který přestříleli v poměru 5:3. Dobrou formu prokázal dvougólový Teuro Teräväinen.

Očekávaní brankáři: Mike Smith – Scott Darling

03:00 Colorado Avalanche – St. Louis Blues

Laviny na úvod sezóny vystupují proti všem předpokladům a předvádí kvalitní výkony. Samotný začátek Colorado dokonce absolvovalo se čtyřmi výhrami a pouze jednou porážkou, čímž se vyšvihlo dopředních pater Západní konference. Jenže zdá se, ž přichází menší útlum. Poslední dvě utkání Avalanche prohráli se skóre 2:7 a ani dnes je nemůžeme považovat za favority.

St. Louis je momentálně třetím nejlepším týmem na Západě, když jej dělí pouhý bod od první příčky. Po fantastickém úvodu, který byl za osm bodů ze čtyř zápasů, Blues dvakrát prohráli, nicméně minulou noc si na svém ledě poradili se silným Chicagem. Trochu nečekaným tahounem je Jaden Schwartz, jenž dal Jestřábům dvě branky a celkově je na pěti gólech a šesti asistencích. Stejně branek má navíc tak tradiční ostrosřelec Vladimir Tarasenko.

Očekávaní brankáři: Jonathan Bernier – Carter Hutton

04:00 Arizona Coyotes – Dallas Stars

Opravdu hodně špatný začátek sezóny má tým, který by mohl být černým koněm soutěže. Arizona dosud prohrála všech šest odehraných utkání a na svém kontě má pouze bod, který vytěžila z domácího zápasu s Vegas. Chabá je zatím obrana i útok týmu. Právě defenzíva je dokonce nejslabší v Západní konferenci a horší útok už má na Západě pouze Edmonton.

Dallas neměl dobrý vstup do ročníku 2017/2018, nicméně v posledních utkání se dostal na dobrou vlnu. Z čtyř zápasů Stars vytěžili šest bodů a právě s tímto počtem se aktuálně nachází na osmém místě Západní konference. Do pohody se dostal hlavně Ben Bishop, jenž za posledních 120 minut inkasoval pouhé dvě branky. Dallas navíc Arizonu porazil již pětkrát za sebou.

Očekávaní brankáři: Adin Hill – Ben Bishop

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.