bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V noci se hraje jedenáct zápasů. Ozdobou je návrat Nylandera

6. prosince 2018, 20:01

David Zlomek

Po chudší noci, kdy se odehrály pouhé tři zápasy, nám nejlepší hokejová liga světa nabízí opět bohaté menu. Největším tahákem je rozhodně zápas Toronta, kam přijede Detroit. Svůj debut v této sezoně si totiž odbude William Nylander. Kromě toho jsou na programu další zajímavá utkání. K obrazovkám láká hlavně souboj Tampy Bay s Bostonem. Nabídka je ale tak široká, že si musí vybrat každý.

01:00 Florida Panthers – Colorado Avalanche

Colorado se bude chtít rychle oklepat z prohraného zápasu na ledě Penguins, kde dostalo dokonce šest gólů. Nic jednoduchého ale tým kolem hvězdné dvojice MacKinnon – Rantanen nečeká. Panthers totiž nemají vůbec špatnou formu. Porazili silné Buffalo, Boston rozmázli 5:0 a bod sebrali i Tampě. 

Colorado je ale nejlepším týmem na venkovních kluzištích, kde už získalo 22 bodů. Do sestavy se Avalanche vrátil obránce Tyler Barrie, zato domácímu celku bude pravděpodobně chybět Nick Bjugstad, který ani nedohrál poslední zápas po tvrdém nárazu do mantinelu. 

01:00 Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets

Columbus cítí šanci na body. A oprávněně. V noci totiž Blue Jackets vyjedou na led vůbec nejhoršího domácího celku, Flyers získali před svými fanoušky pouhých jedenáct bodů. Do karet partě kolem Cama Atkinsona hraje také fakt, že zatím jediný letošní vzájemný zápas zvládla. 

Pozor si domácí musí dát hlavně na právě zmiňovaného Atkinsona, jenž v posledním zápase vstřelil hattrick a dohromady má letos už devatenáct branek a k tomu jedenáct asistencí. Hráči Flyers se však budou chtít ukázat hlavně před novým generálním manažerem Chuckem Fletcherem. 

01:00 Pittsburgh Penguins – New York Islanders

Tyto dva soupeře z jedné divize dělí pouhé dva body. Lépe jsou na tom před zápasem Islanders. Nicméně faktem je, že je těžké něco předpovídat u obou týmů. Jejich forma je téměř totožná. Pár výher, následují dvě tři prohry. A tak pořád dokola. 

S větším sebevědomím půjdou do zápasu asi domácí, kteří si zastříleli proti silnému Coloradu, zato Islanders na domácím ledě padli s Winnipegem. V obou letošních příležitostech, kdy na sebe tyto dva týmy narazily, ale vyhrál celek z New Yorku. A nakonec malý tip pro sázkaře: vsadit na to, že bude Crosby proti Ostrovanům bodovat, je téměř tutovka. V 64 zápasech Islanders zničil 110 body!

01:00 Toronto Maple Leafs – Detroit Red Wings

Souboj celků z Original Six je vždy tahákem, jinak tomu není ani v tomto případě. Toronto je samozřejmě obrovským favoritem, na svém ledě prohrálo naposledy 2. listopadu, a co se týče vzájemných zápasů, tak v základní hrací době se radovali hráči Detroitu z vítězství proti tomuto soupěři naposledy v roce 2016. 

Návrat Williama Nylandera je pak kapitola sama pro sebe. Mladý Švéd trucoval kvůli smlouvě, a tak si letos poprvé zahraje až dnes v noci. Očekávání jsou obrovská. 

Co se týče Red Wings, tak ty trápí hlavně marodka. Hrát nebude Mantha, DeKeyser ani Helm.

01:30 Ottawa Senators – Montreal Canadiens

Zápas dvou kanadských celků také láká. Ottawa boří očekávání a nedaří se jí vůbec zle, Matt Duchene s Markem Stonem vedou tým do playoff, od postupujících příček je dělí dva body. Daří se jim hlavně doma, kdy v posledních zápasech nedali šanci San José nebo NY Rangers.

Když jsme zmínili tahouny Senators, musíme zmínit i tahouny Canadiens. Max Domi a Jonathan Drouin se svých rolí skvěle ujali a vedou tým. Do toho se zhruba před týdnem vrátil kapitán Shea Weber, ve čtyřech zápasech už stihl tři body.

01:30 Tampa Bay Lightning – Boston Bruins

Dost možná největší šlágr dnešní noci. Mělo by padnout hodně branek a hrát se parádní hokej. Favoritem jsou určitě domácí, jelikož jejich aréna je jako nedobytná pevnost, letos v ní ztratili pouhých osm bodů. 

Problémem pro Bruins jsou zranění, sice se jim vrátil obránce Brandon Carlo, nicméně mimo hru pořád zůstávají Zdeno Chára, Charles McAvoy a hlavně Patrice Bergeon, první centr, který chybí hlavně Davidu Pastrňákovi. Naopak v Tampě jsou v plné síle, včele s Nikitou Kučerovem a Brandonem Pointem, kteří Blesky bodově táhnou.

03:00 Arizona Coyotes – Washington Capitals

Arizona zatím prožívá po letech vskutku slušnou sezonu, po očku nahlíží na playoff. Také jejich současná forma je parádní, vyhráli čtyři zápasy v řadě, mimo jiné porazili Nashville nebo Minnesotu. Mezi hlavní strůjce patří Adin Hill, o jehož situaci jsme vám přinesli článek. Kromě toho nemůžeme nechat bez povšimnutí, že nejlepší oslabení v lize patří právě Coyotes.

To Capitals se trošku zasekli. Po sedmi výhrách v řadě přišly dvě porážky, proti Ducks a Golden Knights. Opřít se však stále můžou o Alexe Ovečkina, jenž bodoval v devíti zápasech po sobě. V této sérii vstřelil úctyhodných osm branek.

03:00 Calgary Flames – Minnesota Wild

Calgary přivítá na svém ledě nepříjemnou Minnesotu. Mírnými favority ale přeci jenom budou, vždyť z posledních devíti zápasů prohráli pouze dva, z toho jeden až po prodloužení. Opřít se mohou hlavně o trojici Gaudreau, Monahan, Tkachuk. 

To Minnesota na tom zas tak dobře není, po třech prohrách se konečně dočkali vítezství, když zvítězili na ledě Canucks 3:2. Skvěle zachytal hlavně Devan Dubnyk, který vzpruhu určitě potřeboval, protože před tím ve čtyřech utkáních po sobě pustil pokaždé alespoň čtyři góly.

04:00 Vancouver Canucks – Nashville Predators

Nashville se po dlouhé době konečně představí také na venkovním kluzišti, protože si zahraje ve Vancouveru. Predators se stále drží na čele extrémně těžké Centrální divize i celé konference, a to i přes to, že týmu chybí hvězdná jména. Jmenovitě jde o Subbana, Turrise, Forsberga a Arvidssona.

Zabrat musí hlavně Kosatky, jelikož doma prohráli již šest zápasů za sebou. Dohromady mají letos pouhých sedm výher, což je řadí až na dvanácté místo konference. Pomoci k obratu jim má třeba vracející se centr Jay Beagle nebo nově příchozí Josh Leivo z Toronta.

04:00 Vegas Golden Knights – Chicago Blackhawks

Po kocovině z loňské pohádkové sezony se Vegas dlouho ne a ne vyhrabat, z prvních 18 zápasů vyhrálo jen sedm. Nicméně Chicago přivítají s parádní formou, vyhráli sedm utkání z posledních osmi. Padli jenom v Edmontonu, ale hned se oklepali a v odvetě finále porazili Washington. Otazník visí pouze nad hvězdným Paciorettym, jenž proti úřadujícím mistrům nehrál kvůli nemoci.

Co se týče Blackhawks, ti opravdu nemají moc důvodů k radosti a optimismu před dnešním utkáním. Prohráli v pěti zápasech za sebou a krčí se na třináctém místě konference. A navíc, s Vegas ještě nikdy nevyhráli.

04:30 Los Angeles Kings – New Jersey Devils

Posledním zápasem na rozpisu je souboj Kings a Devils. Utkají se dva vůbec nejhorší týmy celé soutěže. 

Devils mají dokonce šest porážek v řadě a hlavním problémem jsou venkovní zápasy. New Jersey vyhrálo venku jenom dvakrát! Moc nepomáhá ani loňský nejužitečnější hráč Taylor Hall, kterého dokonce v posledním zápase trenér skoro nepustil na led. 

U Kings je problém úplně jasný. Střílení gólů. 59 je opravdu chabé číslo, s kterým se těžko vyhrává. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.