bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V nominaci USA nechybí Gionta ani Wisniewski, brankář Boleslavi živí naději

2. ledna 2018, 18:00

Vojtěch Balon

Zimní olympijské hry v Jižní Koreji se pomalu blíží a v nejbližších dnech a týdnech postupně budeme poznávat nominace všech účastníků hokejového turnaje. Jako první svůj seznam zveřejnil Jim Johansson, generální manažer výběru Spojených států pro blížící se hry, které se poprvé od roku 1994 budou muset obejít bez hráčů z NHL.

Neúčast hokejistů nejlepší ligy světa nejvíce poškodila Kanadu a právě Spojené státy, kteří tak musejí kostru svých týmů sestavit z hráčů působících v Evropě. Jediným hráčem USA, který už atmosféru olympijského turnaje zakusil, je veterán Brian Gionta, účastník ZOH 2006 v italském Turíně. „Největším úkolem pro nás bude se co nejrychleji sehrát. Před začátkem turnaje máme snad čtyři společné tréninky,“ přiznal Gionta, který je po loňském konci v Buffalu zcela bez angažmá a americký tým povede v Koreji jako kapitán.

Trenér Tony Granato vybral většinu hráčů, kteří se zúčastnili říjnového Deutschland Cupu, na tomto přípravném turnaji ale Američané prohráli se Slovenskem, rezervou Ruska i Německem. „Věřím, že tato skupina hráčů má šanci poprat se o medaili,“ ujistil však Granato. Reálné šance tohoto výběru na úspěch ale příliš vysoké nejsou, zisk zlata by se rovnal zázraku, o který se v roce 1980 v Lake Placid postaral americký tým složený prakticky výhradně z univerzitních studentů.

Dosud jediným nominovaným brankářem byl Ryan Zapolski z Jokeritu Helsinki, další dvě místa nechali američtí funkcionáři volná. O letenku do Jižní Koreje tak stále bojuje i Brandon Maxwell, brankář extraligové Mladé Boleslavi.

Nominace USA na ZOH 2018:

Brankáři: Ryan Zapolski (Jokerit, KHL)

Obránci: Chad Billins (Linköping, SHL), Jonathon Blum (Soči, KHL), Will Borgen (St. Cloud State, NCAA), Matt Gilroy (Jokerit, KHL), Ryan Gunderson (Brynäs, SHL), Bobby Sanguinetti (Lugano, NLA), Noah Welch (Växjö, SHL), James Wisniewski (Kassel, DEL2)

Útočníci: Mark Arcobello (Bern, NLA), Chris Bourque (Hershey, AHL), Bobby Butler (Milwaukee, AHL), Ryan Donato (Harvard, NCAA), Brian Gionta (bez angažmá), Jordan Greenway (Boston University, NCAA), Chad Kolarik (Mannheim, DEL), Broc Little (Davos, NLA), John McCarthy (San Jose, AHL), Brian O'Neill (Jokerit, KHL), Garrett Roe (Zug, NLA), Jim Slater (Fribourg, NLA), Ryan Stoa (Spartak, KHL), Troy Terry (Denver, NCAA)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.