bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V přímém souboji o divokou kartu poměří síly Blues a Avalanche, bodovat musí i Florida

15. března 2018, 20:10

Jakub Prchal

Hned devět zápasů je na programu v noci ze čtvrtka na pátek a rozhodně nepůjde o žádnou nudu! Hned několik týmů má nůž na krku a potřebuje za každou cenu bodovat. Velkou prověrkou bude souboj Blues a Avalanche, který může významně ovlivnit konečné zúčtování v Západní konferenci.

00:00 Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs

O půlnoci středoevropského času odstartuje souboj mezi americkým Buffalem a kanadským Torontem. Oba celky jsou od sebe na mapě vzdálené pouze několik desítek kilometrů, tudíž panuje vzájemná rivalita, která slibuje hokej plný soubojů.

Forma Buffala šla s příchodem března o něco nahoru, stále se ale nevymanilo ze sevření poslední příčky Východní konference. Toronto má opačné starosti, po středečním obratu proti Dallasu se opět o krůček přiblížilo druhému Bostonu v našlapané Atlantické divizi.

00:00 New York Islanders – Washington Capitals

Celek z největšího města Spojených států se utká s mužstvem z hlavního města a tématem duelu bude, zda Islanders konečně zlomí katastrofální výsledky z období února a března, kdy si připisují jednu prohru za druhou. Z posledních deseti zápasů vyhráli pouze dvakrát a zaslouženě spadli až na dvanácté místo Východní konference. Play-off se zdá být spíše hodně zkreslenou představou.

Naopak Washington se v poklidu připravuje na vyřazovací část a bez větších problému proplouvá i sezónou 2017/18. Aktuálně má na kontě dvě výhry proti Sharks a Jets.

00:00 Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets

Flyers prožili naprosto bezkonkurenční únor, během něhož se vyšplhali tabulkou vzhůru. V březnu se jim už tolik nedaří, z posledních sedmi utkání totiž vyhráli jen jedno. Pokud si chtějí vybojovat lehčího soupeře pro play-off než Pittsburgh, potřebovali by se dostat na čelo Metropolitní divize. K tomu jim chybí čtyři body.

Columbus tvrdě bojuje o příslušnost mezi elitou soutěže. Drží se sice na divoké kartě, na paty mu však šlape Florida, která sice nasbírala o čtyři body méně, má však tři zápasy k dobru!

00:30 Florida Panthers – Boston Bruins

Pro Floridu půjde o zlomový duel. Pokud chce završit vzrůstající formu konečnou účastí v play-off, potřebuje nutně bodovat, a to i proti favoritům, kterým Boston bezesporu je.

Panthers z posledních deseti zápasů prohráli jen dva zápasy, přičemž ani bod nezískali pouze v jednom případě. Ani Bruins na tom ale nejsou vůbec špatně, protože za stejné období nezvládli jen o zápas více. Všechny tři zápasy ale prohráli na ledě soupeře, což může být určitou známkou zranitelnosti.

00:30 Montreal Canadiens – Pittsburgh Penguins

Montreal už nemá co ztratit a snaží se alespoň dohrát sezónu na přijatelné pozici v tabulce. V současnosti je trápí obsáhlá marodka. Mimo hru jsou totiž Aleš Hemský, Max Pacioretty, Carey Price, Shea Weber, Andrew Shaw, Phillip Danault a další. Takový zásah do sestavy se při dnešní vyrovnané NHL do výsledků projevit musí.

Penguins naposledy nestačili na Rangers, což symbolizuje jejich aktuální rozpoložení. Nedokáží si totiž udržet nějakou delší sérii výher a střídají lepší zápasy s těmi horší, což jim však na dostatečný náskok z hlediska účasti v play-off naprosto stačí.

01:00 St. Louis Blues – Colorado Avalanche

Také St. Louis trápí početná marodka, na rozdíl od Montrealu ale ještě reálně mohou nahlédnout na příčky divoké karty, protože ztrácí pouhé tři body. Navíc naposledy porazili dva konkurenty Anaheim a Los Angeles, dnes si zase můžou dělat zálusk na Colorado, které zaujímá druhé místo divoké karty. Kdyby se tak Bluesmanům podařilo bodovat, stáhli by náskok soupeře na rozdíl jediného bodu!

Avalanche čeká možná klíčový duel letošní sezóny, protože pokud vyhrají, jejich šance se prudce zvednou.

01:00 Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks

Jets po velmi vydařeném období prohráli třikrát za sebou a proti Chicagu chtějí tuto nelichotivou bilanci ukončit. Všechny tři duely prohráli velmi těsně a jejich problémem byla nízká produktivita v útočné fázi. To však neplatí u Patrika Laineho, jenž prožívá nejlepší týdny své dosavadní kariéry.

Chicago naposledy vyhrálo nad silným Bostonem, na což chce navázat i dnes, šanci na vyřazovací část už ale má pouze matematickou.

03:00 Arizona Coyotes – Nashville Predators

Pozor na Arizonu! První polovinu sezónu sice sbírala úspěchy ve formě bodů pouze minimálně, v poslední době ale překvapila nejednoho favorita, přestože se stále nevymanila z posledního místa. Z deseti naposledy odehraných zápasů prohrála jen čtyři, bez bodu pak skončila jen třikrát!

Nashville jde do duelu z opačného konce tabulky, vede totiž Západní konferenci s pohodlným náskokem pěti bodů na Vegas. Hlavní výhodou mužstva je vyrovnanost všech čtyř útočných formací. 

03:00 Los Angeles Kings – Detroit Red Wings

Los Angeles přeskočilo Ducks a vyšplhalo se na třetí příčku Pacifické divize, náskok Kings ale činí pouze jeden zápas k dobru. V případě dnešní prohry by si značně postupové ambice opět zkomplikovali. Situace v Pacifické divizi se každým odehraným zápasem mění. San Jose si pojistilo druhou příčku, ve hře o třetí místo pak zůstává Anaheim, Calgary a právě Los Angeles.

Detroit pokračuje v tripu po západním pobřeží Spojených států. Naposledy sice Red Wings potrápili San Jose, nedokázali však bodovat. Bude zajímavé sledovat, jak se jim povede na ledě dalšího celku, který má nůž na krku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.