bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V St. Louis obětovali Sobotku pro zisk O’Reillyho, odchází do Buffala

2. července 2018, 9:32

Adam Bagar

Hned po otevření trhu s volnými hráči se v NHL upsali Petr Mrázek, Roman Polák a Tomáš Plekanec. Teď mění klub další Čech, ale už jako součást zajímavé výměny. Útočník Vladimír Sobotka opouští St. Louis a nově bude oblékat dres Buffala.

Hlavní postavou trejdu je kanadský reprezentační útočník Ryan O’Reilly, jenž mění Buffalo za St. Louis. Opačným směrem pak putují volba v prvním kole draftu 2019, volba ve druhém kole draftu 2021 a trio útočníků. Švéd Patrik Berglund, Američan Tage Thompson a Vladimír Sobotka.

Zatímco Berglunda a Thompsona čeká premiérové stěhování v rámci NHL, český útočník už s ním má zkušenosti. Po Bostonu a St. Louis bude působit ve třetím klubu, celkem má v nejlepší hokejové lize světa na kontě už 514 startů s bilancí 173 bodů za 52 branek a 121 nahrávek.

Sobotka hraje v NHL od sezony 2007-08, na tři roky si sice odskočil do ruského Omsku, ale před začátkem uplynulého ročníku se vrátil k Blues. V dobře známé organizaci, v níž působil už před odchodem do KHL, podepsal tříletou smlouvu v celkové výši 10,5 milionu amerických dolarů.

Třebíčský rodák v sezoně 2017-18 zasáhl v základní části do 81 zápasů, zapsal v nich 31 bodů za jedenáct gólů a 20 asistencí. Do play off se St. Louis nepodařilo postoupit, podobně jako jeho novému zaměstnavateli Buffalu, které na vyřazovací boje čeká už dlouhých sedm sezon.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.