bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V TOP 10 kanadského bodování jsou dva Češi, výrazně si polepšil Kuzněcov

24. října 2015, 16:35

Jan Prošek

V průběhu sezóny 2014-2015 se do čela produktivity National Hockey League dostal zástupce českého hokeje. Jakub Voráček se stal miláčkem fanoušků Philadelphie Flyers a útočil na trofej pro hráče s nejvyšším počtem kanadských bodů. V probíhající sezóně je v čele znovu hokejista ze srdce Evropy – David Krejčí.

1. David Krejčí (Boston Bruins) 12 bodů (5+7)

Sedm zápasů odehrál v letošní sezóně a nasbíral dvanáct bodů. Nejvíce se mu dařilo proti Tampě a Arizoně. V obou zápasech získal tři body za vstřelenou braku a dvě asistence. Jen v jediném utkání se nedostal ke střele na branku soupeře. Zatím prožívá David Krejčí povedený vstup do ročníku.

2. Jevgenij Kuzněcov (Washington Capitals) 11 bodů (3+8)

Do horních pater kanadského bodování se tento rodák z Čeljabinsku dostal díky výkonu, který předvedl v noci z pátka na sobotu. Capitals hráli proti Edmontonu a právě tento mač Kuzněcovovi vyšel na výbornou. Stal se první hvězdou zápasu, zaznamenal hattrick a další dva góly připravil svým spoluhráčům.

3. Henrik Zetterberg (Detroit Red Wings) 10 bodů (2+8)

Švédský hokejista prožil skvělý vstup do sezóny 2015-2016, hned v otevíracím zápase proti Torontu zaznamenal tři kanadské body za stejný počet gólových přihrávek. V nadcházejících bitvách proti Carolině a Tampě své statistiky obohatil shodně o dva body. V posledních čtyřech zápasech si připsal tři kanadské body. Po oslnivém startu jeho produktivita poněkud klesla. 

4. Jamie Benn (Dallas Stars) 10 bodů (6+4)

V každém ze sedmi odehraných zápasů se dostal k ohrožení branky soupeře. Úvodní branky v letošní sezóně se dočkal hned v první utkání proti Pittsburghu. Nejvíce kanadských bodů nasbíral proti Floridě. Vstřelil dva góly a na jeden přihrál. V zatím posledním mači proti Tučňákům vyšel bodově naprázdno, vůbec poprvé v sezóně.

5. Patrick Kane (Chicago Blackhawks) 10 bodů (5+5)

Šestadvacetiletý pravý křídelní útočník umí skvěle vystřelit i přesně přihrát. Pohled na jeho produktivitu tento fakt jen potvrdí – pět vstřelených branek, pět asistencí. V sedmi odehraných zápasech se dostal celkem k sedmadvaceti střeleckým pokusům, z nichž pět skončilo gólem. Úspěšnost střelby má 18,5 procent.

6. Tyler Seguin (Dallas Stars) 10 bodů (4+6)

Seguin odehraje v dresu Hvězd průměrně v zápase více než dvacet minut. Vloženou důvěru trenérům splácí nejlepším možným způsobem. Hraje zodpovědně na obou koncích kluziště. Hraje na pozici centra a rozhodně mu nedělá problém vracet se do obrany, pokud jeho tým ztratí puk. V letošní sezóně dokázal vstřelit vítězný gól.

7. John Tavares (New York Islanders) 10 bodů (4+6)

Start do sezóny se mu povedl velmi dobře. V prvních dvou zápasech, které Islanders odehráli, vstřelil rozhodující góly. Nejprve rozhodl utkání proti Winnipegu, poté sestřelil Nashville. Nyní prožívá sérii pěti utkání v řadě, v nichž si připsal alespoň bod. Na svém kontě má také šestnáct trestných minut.

8. John Carlson (Washington Capitals) 10 bodů (2+8)

Pětadvacetiletý obránce si podobně jako Kuzněcov výrazně polepšil díky zápasu Washingtonu proti Edmontonu. Rodák z Naticku zaznamenal tři asistence. Pouze ve druhém utkání sezóny si nepřipsal žádný kanadský bod, v ostatních případech tento ofenzivní zadák přispívá kanadskými body k produktivitě celého týmu.

9. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens) 9 bodů (5+4)

Na devátém místě na další vyslanec české hokejové školy. Tomáš Plekanec, zkušený centr Montrealu Canadiens, prožívá momentálně šťastné období, ve čtyřech zápasech v řadě si připsal alespoň bod. A to jeho série ještě nekončí, zrovna v posledním odehraném zápase proti Buffalu své statistiky obohatil o tři body za asistence.

10. Johnny Gaudreau (Calgary Flames) 9 bodů (1+8)

Dvaadvacetiletý levý křídelní útočník začíná svou třetí sezónu v NHL. V dosud nejlepší, minulé sezóně, odehrál 80 zápasů, v nichž si připsal 64 kanadských bodů. Nyní má průměr více než bod na zápas. Pokud by si aktuální formu udržel, mohl by po základní části atakovat hranici sta kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.