bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vancouver Canucks: Jak se daří letním posilám?

7. prosince 2019, 12:26

Nikola Schindler

Podle všeho dostal GM Jim Benning od majitele týmu pro letošní sezonu jednoznačné zadání - dostat se do play off. A jeho intenzivní aktivita během léta tomu odpovídala. Jeden z příchodů se mu opravdu povedl, jiné už tolik ne. Pojďme si nyní po čtvrtině sezony - a s Canucks bojujícími o postup mezi nejlepších osm v Západní konferenci - shrnout, jak v tuto chvíli vypadá přínos nových hráčů v týmu.

Tyler Myers (přišel jako volný hráč, cap hit 6 milionů). Tento podpis byl hodně kontroverzní hned od začátku. Dát tolik peněz hráči, který je hromotluk co umí bruslit a rozdat puk, ale na vlastní polovině ledu dost často neví, co má dělat, nestranným pozorovatelům moc smyslu nedávalo. Prozatím to taky nevypadá jako žádná sláva, ale taky žádný propadák. Trenér Green ho staví přednostně na vhazování v útočném pásmu a snaží se tak využít jeho schopností dopředu, ale pouhé 4 body za asistence v 29 zápasech zrovna neukazují, že by to právě fungovalo. 

J. T. Miller (vytrejdován z Tampy, cap hit 5,25 mil.). Tady je naopak jednoznačný úspěch. Benningovi se vyčítala první volba v draftu, kterou za něj Tampě dal, ale šestadvacetiletý křídelník se okamžitě zařadil do první pětky k Petterssonovi a Boeserovi a vytvořil s nimi jednu z nejlepších řad současné NHL. V současné době si drží průměr bod na zápas, je platný svým příspěvkem na ledě, ale spoluhráči si pochvalují i jeho přístup k tréninku a vůdčí schopnosti. 

Micheal Ferland (volný hráč, cap hit 3,5 mil). V loňské sezoně si udělal v Carolině jméno jako křídlo, které umí dávat branky i dostat se protivníkům pod kůži. Podobný typ hráče Vancouveru chyběl a jeho příchod byl vnímán pozitivně. Avšak trenér Green s ním nebyl spokojen. Začal sezonu ve čtvrté lajně a hrál v průměru jen 10 minut za zápas. I tak stihl ve dvanácti utkáních nasbírat pět bodů, ale na konci října utrpěl otřes mozku a stále bojuje s jeho následky. V tuto chvíli je na listině dlouhodobě zraněných.

Jordie Benn (volný hráč, cap hit 2 miliony). Bývalý hráč Dallasu a Montrealu je už zkušený harcovník, který si kroutí v NHL devátou sezonu. Přišel vyztužit třetí obranný pár, ale po slušném startu do sezony patří k těm hráčům Canucks, kteří se na ledě spíše trápí a přispívá k tomu, že obrana Vancouveru je poněkud vratká. Je to vidět i na jeho herním času, který má v posledních zápasech klesající trend a málokdy stráví na ledě více než 15 minut.  

Oscar Fantenberg (volný hráč, cap hit 850 tisíc.). Osmadvacetiletý Švéd je v Severní Americe třetí sezonu a Kosatky jsou už jeho třetí klub. Na předchozích štacích v Los Angeles a Calgary se mu příliš nevedlo a ani v novém působišti si zatím moc nezahrál. Sice se probojoval na soupisku, ale na led se dostal až po nedávném zranění krajana Alexandra Edlera. Zatím odehrál dva zápasy a stihl si připsat první branku v novém dresu. 

Tyler Graovac (volný hráč, cap hit 700 tisíc, dvoucestná smlouva). Centr, který po několik sezon patří k hráčům, co se věčně pohybují na okraji sestavy v nějakém týmu NHL, ale pořádně si zahrají málokdy. Do prvního týmu byl povolán v polovině listopadu a stihl dvanáct utkání a dvě asistence, než ho zranění v dolní části těla opět ze sestavy vyřadilo.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.