bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vancouver získal podpisem Ferlanda dalšího útočníka

12. července 2019, 8:00

David Zlomek

Generální manažer Vancoveru před draftem avizoval, že by do svého týmu rád přivedl útočníka, který bude hned schopný hrát v prvních dvou formacích. To se mu povedlo už podruhé. Po zisku J.T. Millera se Canucks domluvili s Michealem Ferlandem na čtyřleté smlouvě s ročním platem 3,5 milionu dolarů.

„Mají skvělý a mladý tým, který se dere nahoru. Mají hlavně výborné mladíky v čele s Petterssonem, Boeserem nebo Horvatem,” uvedl Ferland po podpisu. „Řekl bych, že můj styl hry by k nim mohl dobře zapadnout.”

Sedmadvacetiletý Kanaďan odehrál v minulé sezoně za Carolinu 71 utkání, ve kterých získal 40 bodů (17+23). V sedmi zápasem playoff pak jednou asistoval. Svůj čas na ledě trávil v prvních dvou formacích. 

„Myslím, že jsme loni spoustu lidí šokovali. Nikdo nám nevěřil, že bychom mohli dokázat to, co jsme dokázali. Byli jsme mladý tým. Podobně to vidím tady,” vysvětloval. „Dokázali jsme dojít do playoff a potom i do finále konference. Když se podívám na Vancouver a na hráče, které teď má, tak si myslím, že je pro ně playoff další krok. Určitě s tím můžu pomoct.”

Ferland už zkušenosti s Vancouverem má. Jako nováček hrál v roce 2015 za Calgary Flames. Právě Calgary vyhrálo sérii s Canucks. Ferland tehdy vstřelil dva góly a na jeden nahrál, nicméně do paměti se zapsal také svou tvrdou hrou.

„To jsem se tady teprve rozkoukával,” vzpomínal. „Pamatuju si, jak jsem měl v té sérii vykulené oči. Vancouver je nádherné město a atmosféra v hale byla neskutečná.”

„Když jsem do NHL nastupoval, byl jsem útočníkem ve třetí nebo čtvrté formaci. Rád jsem napadal a bil se u mantinelů. S postupem času jsem zjistil, že dokážu hrát také s lepšími hráči. Během těch let jsem se toho spoustu naučil a jako hráč jsem dospěl.”

S dávkou jistoty se dá tvrdit, že role bránícího útočníka se ho týkat nebude. V dresu Canucks v loňské sezoně získali více bodů než Ferland pouze Pettersson, Horvat a Boeser. Nově příchozí J. T. Miller pak 47. 

„V těch prvních dvou útocích bych hrál rád,” přiznal Ferland. „Měl jsem na tohle téma dobrou schůzku s generálním manažerem a trenérem, ale myslím, že ve třetí lajně bych byl efektivní taky. Jim Benning mi řekl, že dostanu dost prostoru v útocích s Boeserem a Petterssonem. Potřebovali k nim někoho fyzicky většího.”

„Mám svůj určitý styl, kterým hraju,” pokračoval. „Hraju nejlíp, když hraju tvrdě. Dávám do hry dost své tělo. Když se mi to daří, stoupají i moje výkony.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.