bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vanek sbírá body jako na běžícím páse. Pomohl mu i nově zformovaný útok

30. prosince 2017, 12:05

Pavel Golasowski

Ve čtyřech zápasech nasbíral deset bodů, zkompletoval hattrick a v posledním utkání proti Chicagu si do statistik připsal pět čárek za dva góly a tři asistence. Řeč není o McDavidovi, Ovečkinovi nebo Pastrňákovi, ale o rakouském veteránovi s českými kořeny Thomasi Vanekovi. Levé křídlo Canucks tak skvěle zapadlo do nově zformovaného tria s Gagnerem a Boeserem.

Zpočátku to pro Vaneka vypadalo, že to bude „jeden z těch večerů,“ poté co ho náhradní brankář Chicaga Blackhwaks Anton Forsberg dvakrát okradl o gól. Nakonec to opravdu „jeden z těch večerů“ byl. Konkrétně třetí večer v zámořské kariéře, kdy se povedlo třiatřicetiletému Vanekovi posbírat pět bodů v jednom zápase.

Nedařilo se však pouze Vanekovi, ale také jeho spoluhráčům z druhé pětky, Samu Gagnerovi se třemi body a Brocku Boeserovi se čtyřmi body. Vanek, Gagner a Boeser spolu hráli teprve třetí zápas. Poprvé se společně celá trojice prosadila proti St. Louis Blues, tedy o zápas dříve, ale na body to nestačilo. 

„Hráli jsme dobře jako, tým a naše lajna… vytvořili jsme si prostě hodně šancí,” řekl po zápase s Chicagem Thomas Vanek. „Dnes to byl jeden z těch večerů, kdy nám to všem třem prostě klaplo.” 

Skvostnou akci předvedl rodák z Badenu necelé dvě minuty před koncem utkání, když tváří tvář Forsbergovi zvolil místo zakončení zpětnou nahrávku na Boesera, jenž zakončoval do poloodkryté brány. 

Poté co se Vancouveru zranil Bo Horvat (kotník) a Sven Baertschi (čelist) je bodový příspěvek Thomase Vaneka, Sama Gagnera (oba podepsali v létě jako volní hráči) a Brocka Boesera (který se málem nedostal ani do A-týmu) více než vítaný. 

Zatímco Vanek a Gagner tuto sezónu spolu již mnohokrát nastupovali, tak Boeser je pro oba hokejisty „novinkou”. Dvacetiletý Američan Boeser vytváří na ledě hodně prostoru a připravuje pro zkušené harcovníky spoustu šancí.

Ve 38 zápasech nabral Vanek 28 bodů. S jednoletou smlouvou v hodnotě dvou milionů dolarů se může před uzávěrkou přestupů stát pořádně horkým zbožím. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.