bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Varlamov specialistou na Chicago, proti Blackhawks váhá zřídka

12. září 2015, 7:00

Martin Schwarz

Jen si projděte statistiky vzájemných utkání týmů Colorado Avalanche a Chicago Blackhawks z minulé sezóny. Zjistíte, že v prvních dvou případech mírní favoriti duelů a aktuální majitelé Stanley Cupu nezaváhali. Ale pak? Tři poslední konfrontace zvládly obstojným způsobem Laviny. A jednou z toho dokonce neinkasovaly ani gól. Kdo za tím převážně stojí? Černá můra Chicaga a hrdina z Denveru Semjon Varlamov, tedy gólman Colorada. Jestli někdo nerad posílá puky právě na ruský talent v brance mančaftu Patricka Roye, pak zrovna čerství vítězové stříbrného poháru. Náhoda?

Často se praví, že favorita soutěže sice můžete porazit, ne však porážet. S tím ale nebudou zcela souhlasit hráči Colorada, dokonce už vůbec ne samotní fanoušci Avalanche. Jestliže se za něco z uplynulé sezóny mohou v Denveru plácat směle po ramenou, pak za setkání s rivalem v podobě klubu Chicago Blackhawks. Listopadový a prosincový souboj přivál body do tabulky pro hokejovou dynastii posledních let, jenže další mače mělo pod kontrolou Colorado.  Muži Chicaga si ještě v lednu vylámali zuby na výtečně chytajícím Semjonu Varlamovovi. Jednička Lavin od začátku kalendářního roku držela Černé jestřáby zkrátka.

Dlužno podotknout, že ve zmiňovaných prvních dvou kláních, kdy uspělo Chicago, nestál ani jednou mezi třemi tyčemi ruský brankář, nýbrž jeho méně zkušený kolega Pickard. Když ke v pořadí třetí bitvě sezóny mezi Avalanche a Hawks konečně vyrukoval Varlamov, děly se věci! Čisté konto pro nastoupivšího strážce svatyně denverského celku a dohromady čtyřiapadesát zásahů. Semjon byl po zásluze vyhlášen hlavní hvězdou utkání. „Dnes jsem hodně střel dobře viděl, hlavně od modré čáry. Sledovat rány soupeřů je pro mě strašně důležité,“ pronesl Varlamov po konci zmiňovaného duelu, ten Avalanche ovládli 2:0.

Celou situaci nemohli nechat bez povšimnutí ani jeho spoluhráči z kabiny, kupříkladu Alex Tanguay. „Když máte výborného gólmana v každém zápase, pokaždé existuje šance na výhru. To je přesně Semjonův případ. Vesměs sám vyhrál tohle utkání,“ pěl Tanguay chválu.  V únoru Hawks padli s Lavinami dokonce ještě jasnějším rozdílem, a to 1:4.

Varlamov znemožnil průchod téměř třiceti kotoučům do jeho sítě a opět se vměstnal mezi tři hvězdy zápasu. „Moc rád vidím Varlamova chytat tak parádně,“ pronesl po výhrách kouč týmu Roy. „Našemu kádru to přinese jen sebedůvěru,“ pokračoval někdejší hvězdný gólman.

Závěrečnou bitvu dlouhodobé části 2014-2015 svedly obě sestavy symbolicky proti sobě. Colorado už vědělo o nemožnosti projít do play-off, přesto zabralo a potřetí za sebou pozdějšího vítěze Stanleyova poháru přemohlo, byť jen o jediný gól. Semjon Varlamov osmadvaceti zásahy zařídil úspěch v závěrečném klání sezóny a dopřál tak příznivcům Avalanche alespoň malou náplast na bolístku z celkového dojmu ročníku. Otázka zní: Bude Varlamov Chicago Blackhawks trápit i v nastávajících měsících? Určitě ho v mačích proti červenobílým sledujte!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.