bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve Philadelphii bych si chtěl zahrát s Voráčkem, přiznává David Kaše

2. července 2015, 9:00

Adam Bagar

Celá rodina dvou talentů českého hokeje zase po roce napjatě sledovala draft zámořské NHL! Zatímco loni si Anaheim vytáhl v sedmém kole Ondřeje Kašeho, letos přišel na řadu jeho bratr David. Po něm sáhli v pátém kole zástupci Philadelphie Flyers. "Popravdě jsem čekal, že moje jméno padne dříve. Byl jsem nervózní," přiznává osmnáctiletý hokejista, který by si jednou rád v tamní organizaci zahrál s držitelem Zlaté hokejky Jakubem Voráčkem.

Sobotní odpoledne patřilo v mnoha hokejových rodinách sledování draftu NHL. A nejinak tomu bylo v případě Davida Kašeho. "Byl jsem s taťkou i bráchou v pokoji a koukali jsme společně na živý přenos," prozrazuje osmnáctiletý mladík, který se nakonec dočkal v pátém kole jako 128. hráč v pořadí. "Musím přiznat, že jsem byl dost nervózní. Očekával jsem, že mé jméno padne dříve," hlásí Kaše, jehož cílem bylo čtvrté kolo.

"Když jsem přišel na řadu, pořádně jsem si odfoukl," přiznává osmnáctiletý mladík poté, co o jeho služby stála Philadelphia Flyers. Ta byla i mezi devítkou těch, kteří se o David Kašeho zajímali už během náročného testování v Buffalu. "Jsem velmi rád, že si mě vzali právě oni. Musím přiznat, že ten klub mám rád. Už dost dlouho mu fandím." Svědčí o tom třeba tričko nebo kšiltovka v barvách Flyers, které objevíte v jeho šatníku.

"Jsem moc rád, že si mě vzala právě Philadelphia. Ten klub mám rád a už dlouho mu fandím."

"To byl dárek od jednoho kamaráda, jenž byl v Americe. Ptal se mě, co bych chtěl od tama přivézt, tak jsem mu řekl právě tričko s čepicí Philadelphie. A teď mě tam draftovali, takže se to všechno nějak hezky sešlo," culí se David Kaše, jemuž pak chodila na telefon či na Facebook jedna zpráva za druhou. "Gratulovalo mi hodně lidí, bylo to velice příjemné," přiznává talentovaný mladík, jenž by se jistě nezlobil ani za Anaheim.

Ten právě loni sáhl po jeho bratrovi Ondřeji Kašemu. "Rozhodně by byl spokojený, kdyby si mě vybral Anaheim, ale jsem moc rád za to, že si mě vzala Philadelphia," prozrazuje David Kaše, který by se mohl v budoucnu potkat s Jakubem Voráčkem, jenž patří k největším tahounům Flyers. "Je to výborný hokejista, což potvrdil už v minulých ročnících NHL nebo na domácím šampionátu, chtěl bych si s ním jednou zahrát," líčí Kaše.

Na kempu se budu se snažit předvést v nejlepším světle a zaujmout

"Mám tam rád ještě Girouxe, který také není moc velký," doplňuje kadaňský rodák, na jehož adresu míří ze zámoří jen samá chvála. "Už během draftu tam něco říkali a poslouchalo se to moc hezky. Jsem za to rád." A teď může všechny přesvědčit o svých kvalitách přímo v přípravném kempu, jenž startuje už v pondělí 6. července. "Budu se snažit předvést v nejlepším světle a zaujmout lidi. Bude to nová výzva. A nová zkušenost."

Nyní se jeho jméno objevilo také na CHL draftu, ale zatím to vypadá tak, že David Kaše zůstane v Chomutově. "Mám smlouvu, takže na sto procent bych měl zůstat u Pirátů," potvrzuje mladší z bratrů Kašových, kterého zároveň potěšil velký počet draftovaných českých hokejistů. "Je to super zpráva pro celý český hokej. S kluky jsme si to navzájem přáli. Bylo tam hodně gólmanů a také jmen, u nichž se to ani nečekalo," hlásí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.