bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu hvězd. Fox je připraven pomoci Rangers

9. září 2019, 14:04

David Zlomek

Letošní léto obránce Adama Foxe bylo poměrně normální. Alespoň do půlky srpna, kdy se jeho kamarádi začali pomalu vracet na univerzity. On však ne, na jaře se totiž stal členem New York Rangers. Cíl je pro něj tak jasný. Dostat se na soupisku pro první zápas s Winnipegem.

„Je to celkem změna,” připustil jednadvacetiletý obránce. „Je trochu divné, že jsem nešel do školy, ale o to víc jsem natěšený na to, co je přede mnou.”

Natěšení jsou určitě i Rangers, kteří si od něj slibují velké věci. Jde o dobře bruslícího obránce s vynikajícím ofenzivním čichem. To potvrdil i v loňské sezoně, kdy v barvách Harvardu nasbíral v 33 utkáních 48 bodů (9+39), čímž si zasloužil nominaci na prestižní Hobey Baker Award, která je každoročně udělována nejlepšímu univerzitnímu hráči.

Práva na něj držela Carolina, jenže mladý obránce preferoval výměnu. Jeho vysněnou destinací byla Madison Square Garden. Sen se mu splnil na konci dubna, kdy se za něj Rangers rozhodli poslat druhé kolo draftu 2019 a třetí kolo o rok později. Poměrně vysoká cena za hráče, který v životě nehrál na profesionální úrovni. Rangers ale jeho potenciál viděli, a tak se rozhodli připlatit.

Teď už je to jenom na Foxovi samotném. „Bylo by úžasné se do týmu prosadit. Hrát NHL je samozřejmě můj sen, pro tohle jsem tak tvrdě pracoval,” dodal Američan.

Jeho největší slabina? Pravděpodobně jeho fyzické proporce. Má 180 centimetrů a 82 kilo. Na své síle ale přes léto hodně zapracoval, sám si to dal za cíl. 

„NHL je plná rychlých a silných hráčů,” vysvětloval Fox. „Je to jedna z věcí, na které jsem se snažil pracovat. Hru čtu celkem dobře, po mentální stránce jsem připraven, ale svaly se dají zvětšit vždycky.”

Faktem zůstává, že Fox nemá v týmu místo jisté. Jistě, otevřela se mu skulinka po vykoupení Kevina Shattenkirka, nicméně do týmu se chce dostat plno mladých vlčáků. Fox tak nebere nic jistě.

„Jenom se snažím hrát dobře. Jasně, že chci být v týmu a mít co největší roli, ale tohle všechno si musím zasloužit. Já budu hrát nejlíp, jak umím, a uvidíme,” pokračoval.

Přechod hráčů z univerzity do NHL je čím dál častější záležitostí. Rangers v tom mají v posledních letech velké zkušenosti, vzpomeňme na Kevina Hayese nebo Jimmyho Veseyho. Možná i od nich si vezme Fox nějaké rady, bude to přece jenom velký skok. Bude na něm navíc ležet větší tlak, a to kvůli vytrucovanému odchodu z Caroliny.

On to tak ale nevidí. A těžko se mu divit, všechna pozornost bude upřena na Panarina, Kakka nebo Troubu. Koneckonců, v těchto dnech si to zkouší na turnaji mladíků v Traverse City, kde se všechny oči dívají hlavně na Kaapa Kakka a Vitalije Kravcova. 

„Jo, to mu vůbec nevadí,” řekl s úsměvem. „Nejsem člověk, co hledá pozornost.”

To se mu dvakrát nedaří. V Traverse City odehráli Rangers zatím dva zápasy a oba byly výživné. Zatímco v tom prvním inkasovali šest branek od Columbusu, v tom druhém dali zase sedm Dallasu a Fox vítězství řídil pěti body. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.