bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas a Isles usilují o sedmou výhru v řadě, Flyers budou hledat cestu z krize proti Washingtonu

8. ledna 2019, 21:06

Petr Sumbal

Hned dvaadvacet z celkových jednatřiceti týmů NHL vyjede v noci z úterý na středu do akce. Začínat se bude klasicky od jedné ráno, kdy odstartují čtyři duely, mimo jiné se utkají dva týmy v dobré formě, Boston a Minnesota. Zajímavé bude také sledovat utkání dvou týmů Original Six Detroitu a Montrealu, kterým se ne tak úplně daří. Nad ránem pak budou chtít Vegas přidat už sedmou výhru v řadě proti hokejistům Rangers.

1:00 Boston Bruins - Minnesota Wild

Zápas Bostonu s Minnesotou nabídne souboj dvou týmů, které jsou aktuálně v dobré pohodě. Zatímco Bruins vyhráli čtyřikrát po sobě, Minnesota třikrát. Bostonu patří třetí místo v Atlantické divizi, Minnesota je v centrální divizi pátá a drží divokou kartu. V minulé sezóně vyhrál oba vzájemné souboje Boston.

1:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils

Buffalo by se mohlo po letech strádání konečně zase jednou podívat do play-off. Zatím se pohybuje na hraně postupu, v Atlantické divizi je čtvrté a drží divokou kartu. Z posledních pěti utkání ovšem Sabres jen jednou vyhráli, potřebují zabrat. New Jersey v minulé sezóně v play-off bylo, ale zatím se zdá, že tento úspěch nenapodobí, je až sedmé v Metropolitní divizi se ztrátou  jedenácti bodů na divokou kartu. Devils nad Sabres vyhráli šestkrát z posledních sedmi soubojů.

1:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes

Islanders a Hurricanes jsou rivalové z Metropolitní divize, kteří mezi sebou svádějí boj o jednu z divokých karet. Aktuálně to mají rozehrané lépe Newyorčané, kteří mají o sedm bodů více. Islanders jsou navíc ve skvělé formě, vyhráli šestkrát po sobě a devět z posledních deseti utkání. Také Carolina ovšem moc nezaostává, ta vyhrála zatím čtyřikrát v řadě. Islanders nad Hurricanes vyhráli čtyřikrát z posledních pěti vzájemných střetnutí.

1:00 Pittsburgh Penguins - Florida Panthers

Pittsburgh už dávno hodil za hlavu krizi z úvodu ročníku a už se propracovává do čelních pozic. Majitelé dvou Stanley Cupů z posledních tří sezón jsou už druzí v Metropolitní divizi a naposledy prohráli po osmizápasové šňůře výher. S Floridou to tak růžové není. V Atlantické divizi je šestá a na postup do play-off ztrácí už devět bodů a z posledních pěti utkání tři prohrála. Pittsburgh vyhrál pět z posledních šesti zápasů proti Floridě.

1:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens

Noční program nabídne také zajímavý souboj dvou originálních týmů NHL Montrealu a Detroitu. Ani jeden z nich se momentálně nenachází na postupových pozicích, ale blíž k nim má Montreal, který je v Atlantické divizi pátý a ztrácí jen jeden bod na čtvrté místo. Detroit je v téže divizi na sedmém místě a má o deset bodů méně než Canadiens. Red Wings prohráli sedm z posledních osmi zápasů, Canadiens z posledních osmi střetnutí pět vyhráli. Montreal nad Detroitem vyhrál šestkrát po sobě.

1:30 Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets

Tampa byla už před začátkem sezóny pasována na možná největšího favorita na Stanley Cup a tuto nálepku zatím bezezbytku naplňuje. Na kontě má už šestašedesát bodů a vládne s desetibodovým náskokem Východní konferenci. Naposledy prohrála po sedmi výhrách v řadě. Columbus tak velké ambice nemá, ale postoupit do play-off by měl, v Metropolitní divizi je na třetím místě. Z posledních devíti utkání Blue Jackets sedmkrát vyhráli, takže formu mají také slušnou. Tampa Columbus porazila už čtyřikrát po sobě.

1:30 Washington Capitals - Philadelphia Flyers

Obhájce Stanley Cupu Washington měl trochu pomalejší rozjezd do sezóny, ale už nabral tempo a prokousal se nahoru. Metropolitní divizi už vede a ve Východní konferenci je třetí nejlepší. Naposledy se mu povedlo zabrat a zvítězit po třech prohrách v řadě. Philadelphia je ve velké krizi a na play-off nemůže ani pomýšlet. Prohrála už sedmkrát v řadě, je poslední v Metropolitní divizi a předposlední na východě. Z posledních čtyř vzájemných soubojů ovšem tři ovládli Flyers.

2:00 St. Louis Blues - Dallas Stars

St. Louis požívá jednu z nejhorších sezón za poslední roky, vypadá to, že Blues letos v play-off neuvidíme, protože aktuálně jsou poslední v Centrální divizi a ztrácí na divokou kartu sedm bodů. Dallas nedávno řešil nedostatečné výkony svých hlavích tahounů, kteří podle majitele nedávali týmu vše, ale zatím se Stars stále drží na postupových příčkách, v Centrální divizi jim patří čtvrté místo. Poslední vzájemné střetnutí vyhrálo St. Louis, předtím se ovšem čtyřikrát po sobě radovali Stars. Už sedmkrát v řadě přitom zvítězil tým s výhodou domácího prostředí.

2:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche

Winnipeg i Colorado jsou velice silné týmy s velkými ambicemi. Postup do play-off by pro ně měl být jen nutný začátek, to hlavní by mělo začít až se startem vyřazovacích bojů, oba mohou dojít hodně daleko. Jets jsou aktuálně na druhém místě Centrální divize, Avalanche jsou o jedno místo a šest bodů pozadu. Winnipeg  z posledních pěti zápasů jen dvakrát vyhrál, Colorado naposledy vyhrálo po šesti prohrách v řadě. Jets porazili Avs ve třech předchozích vzájemných střetnutích.

4:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers

Zajímavý souboj nejmladšího týmu s tím zakládajícím nabídne zápas mezi Vegas a New Yorkem Rangers. Mnohem lépe je na tom každopádně ten mladší. Vegas po horším startu sezóny potkalo zlepšení a už jsou na druhém místě Pacifické divize i Západní konference se ztrátou dvou bodů na vedoucí Calgary. Golden Knights vyhráli šestkrát v řadě. To Rangers jsou v Metropolitní divizi až šestí a na divokou kartu mají ztrátu devíti bodů. Tři poslední zápasy prohráli. První vzájemný duel této sezóny vyhrálo v prodloužení Vegas.

4:30 San Jose Sharks - Edmonton Oilers

San Jose se řadí mezi týmy, kterém po právu mohou usilovat o velice dobrý výsledek v play-off. Prozatím to vypadá, že Sharks nebudou mít s postupem do vyřazovacích bojů problém, jsou třetí v Pacifické divizi a mají na týmy pod sebou náskok deseti bodů. Z posledních šesti utkání pět vyhráli. Edmonton naopak vůbec nenaplňuje své předsezónní cíle a na postup do play-off to zatím moc nevypadá. Oilers jsou až šestí v Pacifické divizi a z posledních devíti utkání byli sedmkrát praženým týmem. Z pěti posledních vzájemných soubojů se čtyřikrát z vítězství radovali Sharks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.