bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas a Pittsburgh budou chít prodloužit úspěšné série, Anaheim naopak ukončit krizi

6. ledna 2019, 18:15

Petr Sumbal

Pět zápasů NHL se odehraje v příjemném čase pro evropského diváka, další dvě pak ještě v noci z neděle na pondělí. Už od sedmi hodin se představí Ottawa s Carolinou, později bude Vegas bojovat o šestou výhru v řadě proti New Jersey. V noci pak naopak bude Anaheim odvracet sedmizápasovou šňůru porážek. Pokud uspěje Pittsburgh proti Chicagu, připíše si už devátou výhru v pořadí.

19:00 Ottawa Senators – Carolina Hurricanes

Dnešní program NHL se načne v Ottawě, která přivítá Carolinu. Senators se zatím obrovsky trápí, ve Východní konferenci nenaleznete horší výkon než pětatřicet nasbíraných bodů. Také poslední forma Ottawy je ohromně žalostná, sedm porážek v řadě hovoří za vše. Ani doma to není o moc lepší, před vlastními fanoušky Sens vyhráli naposledy 18. prosince, od té doby mají sérii čtyř porážek.

Carolina je trochu jiný případ, ta ještě boj o play-off vzdávat nemusí, protože ho ještě nemá až tak vzdálené. S jednačtyřiceti body se Hurricanes nachází na desátém místě Východní konference a pátém místě Metropolitní divize a na divokou kartu ztrácí devět bodů. Stáhnout tuto ztrátu nebude snadné, ale mohlo by se to povést, když se bude jí dařit tak jako nyní, kdy vyhrála už třikrát v řadě. Venku naposledy uspěla po třech prohrách v řadě. Proti Senators se Carolině povedlo už třikrát v řadě zvítězit.

22:00 Arizona Coyotes – New York Rangers

Arizona už nepatří mezi takové otloukánky, jako v sezónách minulých, její mužstvo pomalu nabírá na síle a hlavně ze začátku sezóny se dokonce mluvilo i o play-off. Aktuálně to tak už moc nevypadá, Coyotes jsou se sedmatřiceti body na západě dvanáctí a v Pacifické divizi sedmí se ztrátou osmi bodů na divokou kartu. Aktuálně má Arizona na kontě už třízápasovou šňůru proher, před vlastními fanoušky prohrála dokonce hned sedmkrát z posledních osmi zápasů.

Od Rangers se před sezónou až tak moc neočekávalo, takže se dá říct, že naplňují předpoklady. Prozatím dokázali nasbírat jednačtyřicet bodů a drží se na dvanáctém místě na východě a v Metropolitní divizi na šestém se ztrátou devíti bodů na play-off. Po dvou posledních porážkách by Newyorčané zase rádi zvítězili, venku se jim to ale příliš často nedaří, dva body brali jen třikrát z posledních deseti utkání mimo svůj stadion. První vzájemné utkání v této sezóně mezi Coyotes a Rngers skončilo výhrou Arizony 4:3 v prodloužení.

22:00 Vegas Golden Knights – New Jersey Devils

Vegas sice nemělo nejpovedenější vstup do sezóny, ale už se oklepalo a zase začíná připomínat celek, který v minulé sezóně došel až do finále Stanley Cupu. S čtyřiapadesáti body je Vegas na druhém místě Západní konference i Pacifické divize, přičemž na vedoucí Calgary má ztrátu jen dvou bodů. Golden Knights už pětkrát v řadě vyhráli, doma uspěli osmkrát z posledních desíti utkání.

V New Jersey tak veselo není, zatím to nevypadá, že by se Devils stejně jako loni probojovali do play-off, kde následně vypadli v prvním kole. Spíš to vypadá, že sezóna pro ně skončí už po základní části. New Jersey je aktuálně s devětatřiceti body na třinácté příčce Východní konference a na sedmé v Metropolitní divizi. Formu mají ovšem Devils dobrou, z posledních pěti utkání čtyřikrát z vítězili. Venku z posledních sedmi zápasů uspěli dvakrát. První vzájemné utkání v sezóně vyhrálo New Jersey 5:4 v prodloužení.

23:00 Detroit Red Wings – Washington Capitals

Detroit odstartoval tuto sezónu doslova hrozivě a zdálo se, že je to jasný kandidát na poslední místo v celé NHL. Jenže pak se Red Wings zvedli a už nejsou všem pro smích. Aktuálně mají na kontě devětatřicet bodů a patří jim čtrnácté místo na východě a sedmé v Atlantické divizi se ztrátou jedenácti bodů na play-off. Ztráta narostla v posledních týdnech, protože Detroit z posledních sedmi utkání šest prohrál.  Doma sice naposledy bral dva body, ale předtím prohrál čtyřikrát po sobě.

Washingotn měl jako obhájce titulu trochu pomalejší start do nového ročníku, ale potom se rozjel a už se vydrápal do čelních pozic. S dvaapadesáti body okupuje třetí příčku ve Východní konferenci a vede Metropolitní divizi. Nevypadá to tedy, že by se měl strachovat o postup do play-off, ale dnes by rád vyhrál, aby zastavil sérii tří proher. Venku Capitals sice poslední dvě střetnutí prohráli, ale předtím zvítězili pětkrát v řadě. Caps vyhráli oba vzájemné duely s Detroitem v této sezóně.

23:00 Winnipeg Jets – Dallas Stars

Winnipeg má velice dobře složený kádr a všeobecně je pasován za jednoho z hlavních favoritů na Stanley Cup. V prvé řadě ale musí postoupit do play-off a je na dobré cestě, protože s dvaapadesáti body je na pátém místě Západní konference a na druhém místě v Centrální divizi. Poslední forma Jets ovšem není úplně ideální, tři prohry s posledních čtyř duelů nejsou dobrou vizitkou. Před domácími fanoušky pak Winnipeg prohrál dvakrát po sobě a to bude chtít dnes změnit.

Od Dallasu se toho nečeká tak moc jako od Winnipegu, ale je na tom zatím dost podobně. S osmačtyřiceti nastřádanými body mu patří šesté místo na západě a třetí v Centrální divizi, tedy vždy o čtyři body a jedno místo za Winnipegem. Formu mají ale Stars rozhodně lepší, z předešlých pěti utkání čtyřikrát zvítězili a venku vyhráli dvakrát po sobě po předchozích čtyřech nezdarech. Jets a Stars se utkali v samotném začátku sezóny a Dallas tehdy vyhrál jasně 5:1.

2:00 Anaheim Ducks – Edmonton Oilers

Prvním nočním duelem bude souboj Anaheimu a Edmontonu. Ducks jsou zatím průměrným týmem Západní konference, rádi by se viděli v tabulce výš než s pětačtyřiceti body na osmé místě na západě a na čtvrtém v Pacifické divizi. V první řadě potřebuje Anaheim zastavit hrůzostrašnou sérii sedmi proher v řadě, během které bral jen dva body. Doma pak Ducks prohráli třikrát po sobě, ale alespoň z posledních pěti utkání čtyřikrát bodovali.

Také Edmonton se svou situaci nemůže být spokojen, zatím stále nedokáže využít svůj potenciál, našlapaný útok nedokáže vyvážit slabší obranu. A tak má zatím tento kanadský klub na kontě jednačtyřicet bodů a patří mu jedenácté místo v Západní konferenci a šesté v Pacifické divizi. Formu sice nemá tak špatnou, jako Ducks, ale je to velmi podobné, z posledních osmi utkání Oilres sedmkrát prohráli. Venku mají z posledních šesti utkání vyrovnanou bilanci výher a proher. První vzájemné utkání v  této sezóně vyhrál Anaheim na svém ledě 2:1 v prodloužení.

2:00 Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks

Pittsburgh je jedním z nejúspěšnějších týmů NHL z posledních let, získal dva Stanley Cupy z posledních tří sezón. A i letos zatím drží nahoře, i když ze začátku se mu nedařilo. Teď jsou ale Penguins ve velké pohodě, dokázali vyhrát už osmkrát v řadě, nikdo nyní nemá lepší formu než oni. Se dvaapadesátí body jsou už na čtvrtém místě Východní konference a na druhém v Metropolitní divizi. Na domácím ledě Pittsburgh vyhrál sedmkrát z posledních osmi zápasů.

Už dávno pryč je vítězná aura Chicaga. Ještě nedávno velice úspěšný tým se nyní trápí a potřeboval by přestavbu. Sedmatřicet nasbíraných bodů je málo a Chicago se krčí na předposledním místě Západní konference i Centrální divize. Ještě nedávno měli Blackhawks na kontě sérii pěti výher z šesti zápasů, ale pak zase dvakrát po sobě prohráli. Na cizích kluzištích ovšem dokázali uspět třikrát z posledních čtyř soubojů. V prvním vzájemném zápase sezóny se radovali Blackhaks, kteří Penguins porazili doma 6:3.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.