bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas a Sharks se utkají v repríze loňského čtvrtfinále, uvidíme také bitvu o New York

10. ledna 2019, 20:15

Petr Sumbal

Noc ze čtvrtka na pátek bude znovu velice bohatá, fanoušci NHL se mohou těšit na dvanáct utkání. Hlavním tahákem bude jako vždy derby o New York mezi Islanders a Rangers, noc zkrášli také souboj San Jose a Vegas, ve kterém se Sharks pokusí o odplatu za vyřazení v loňském 2. kole play-off.

1:00 Boston Bruins - Washington Capitals

Boston i Washington patří mezi nejlepší týmy Východní konference. Capitals jsou třetí, Bruins jsou jen o příčku níže se ztrátou dvou bodů. Formu má Boston lepší než jeho příští soupeř, už pětkrát po sobě dokázal zvítězit. Washington dokázal naposledy dvěma výhrami odčinit předchozí sérii tří poher. První vzájemné utkání této sezóny vyhrál Washington vysoko 7:0.

1:00 Columbus Blue Jackets - Nashville Predators

Columbus se zatím pohybuje na hranici play-off, s jednapadesáti body je v Metropolitní divizi na třetím místě. Ale pouze o bod pozadu je New York Islanders. Z posledních deseti utkání Columbus jen sedmkrát zvítězil. Nashville je aktuálně ve vedení Centrální divize o bod před Winnipegem. Predators vyhráli pětkrát z posledních šesti utkání. V minulé sezóně vyhráli oba vzájemné zápasy právě oni.

1:00 New Jersey Davis - Toronto Maple Leafs

New Jersey se zatím trápí, nevypadá u něj to na postup do play-off. Devils jsou až sedmí v Metropolitní divizi, z posledních čtyři utkání mají jen jednu výhru. Toronto postupně vyrostlo v jedno z nejtalentovanějších a nejsilnějších mužstev v celé NHL. Aktuálně se Maple Leafs  nachází na druhém místě Východní konference i Atlantické divize s desetibodovou ztrátou na Tampu. Z posledních čtyři utkání jen jednou vyhrálo.

1:00 New York Rangers - New York Islanders

Lepším z obou newyorských klubů jsou zatím Islanders, kteří jsou v Metropolitní divizi na čtvrtém místě a ztrácí na postupové příčky do play-off jen jeden bod. Naposledy sice Isles prohráli, ale předtím měli sérii šesti výher v řadě. Rangers na své rivaly ztrácí už devět bodů a s jejich postupovými ambicemi to není už příliš růžové. Navíc už čtyřikrát po sobě nepoznali pocit vítězství. V této sezóně zatím oba  týmy v derby jednou zvítězily.

1:00 Philadelphia Flyers - Dallas Stars

Philadelphia prožívá nejhorší sezónu za poslední roky, aktuálně je už dokonce vůbec nejhorším týmem celé NHL, když nasbírala pouze šestatřicet bodů. Naděje na zlepšení je navíc zatím v nedohlednu, Flyers prohráli osmkrát v řadě. To Dallas se v poslední době posunul tabulkou lehce vzhůru, patří mu třetí místo v Centrální divizi. Ze čtyř předešlých utkání třikrát Stars vyhráli. Pět posledních vzájemných zápasů vyhrál domácí tým.

1:30 Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes

Tampa je zatím suverénem této sezóny a jen potvrzuje, že základní části jí dlouhodobě jdou. Také letos Lightning platí mezi jednoho z hlavních favoritů na Stanley Cup. Tampa nepřestává pravidelně zvítězit, z posledních devíti utkání na dva body dosáhla osmkrát. Také Carolině se daří, vyhrála už pětkrát v řadě a posunula se na páté místo v Metropolitní divizi. První vzájemné utkání této sezóny vyhrála Tampa 4:2.

2:00 Minnesota Wild - Winnipeg Jets

Minnesota se zatím pohybuje těsně za hranou postupových příček do play-off, v Centrální divizi jí patří páté místo a na divokou kartu ztrácí tři body. Naposledy Wild nestačili na Boston, předtím vyhráli třikrát v řadě. Winnipeg zatím míří docela jistě do play-off, s jednobodovou ztrátou mu patří v Centrální divizi druhé místo. Z posledních čtyř utkání Jets třikrát vyhráli. Obě vzájemná utkání v této sezóně vyhrál Winnipeg.

2:00 St. Louis Blues - Montreal Canadiens

Blues zatím dost zaostávají za svým potenciálem, krčí se až na předposledním místě Západní konference a v Centrální divizi jsou dokonce poslední. Z posledních šesti utkání St. Louis čtyřikrát prohrálo. Montreal se zatím drží na pozici poslední divoké karty Východní konference a naposledy po dvou prohrách v řadě porazil Detroit. První vzájemné utkání sezóny vyhráli Canadiens 3:2.

3:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers

Edmonton zatím prožívá další nepovedenou sezónu, ale tu může ještě stále zachránit, z šestého místa Pacifické divize ztrácí na divokou kartu stále jen tři body. Z posledních deseti utkání Oilers jen dvakrát vyhráli, naposledy inkasovali debakl 2:7 od San Jose. Florida prohrála třikrát v řadě a v Atlantické divizi jí patří šesté místo a na divokou kartu ztrácí deset bodů. První vzájemné střetnutí sezóny vyhrála Florida 4:1.

4:00 Vancouver Canadiens - Arizona Coyotes

Vancouver se aktuálně nachází těsně za hranici postupu do play-off, teď ale zažívá těžké chvíle, protože se musí obejít bez svého nejlepšího hráče Eliase Petterssona. Z posledních čtyř utkání Canucks třikrát prohráli a z pátého místa v Pacifické divizi ztrácí dva body na divokou kartu. Arizona je tým s velkým potenciál, ale ten zatím nedokáže naplnit, v téže divizi jí patří sedmé místo, na Vancouver ztrácí pět bodů. První vzájemné utkání sezóny ale vyhrála Arizona 4:1.

4:00 Vegas Golden Knights - San Jose Sharks

Vegas se v posledních zápasech nastartovalo do velice dobré formy, vyhrálo už sedmkrát v řadě a vystoupalo už na druhé místo v Západní konferenci i Pacifické divizi se ztrátou dvou bodů na Calgary. Doma dokonce Golden Knights bodovali už dvanáctkrát v řadě. San Jose také patří do špičky Pacifické divize, patří mu třetí místo se ztrátou jediného bodu na Vegas. Sharks vyhráli čtyřikrát v řadě. Vegas vyhrálo první vzájemný zápas těchto dvou týmů a v loňské sezóně vyřadilo Sharks ve čtvrtfinále konference  4:2 na zápasy.

4:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators

Jako poslední se v noci utkají dva z nejhorších týmů současné NHL. Oba kluby mají na kontě sedmatřicet bodů, Kings jsou poslední v Západní konferenci a Senators jsou předposlední na východě. Los Angeles z posledních pěti utkání třikrát prohrálo, předtím ale mělo sérii čtyř výher v řadě. Ottawa se naposledy vymanila ze šňůry osmi proher v řadě, když porazila 2:1 Anaheim. Senators v prvním vzájemném utkání sezóny porazili Kings 5:1.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.