bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas a Stanley Cup? Chceme dokončit naši práci, vyhlašuje Reaves

1. srpna 2018, 16:07

Petr Sumbal

Tým Vegas Golden Kinghts se stal jednoznačně tou největší senzací minulého ročníku NHL. Aby se úplně nový tým prokousal až do samotného finále o Stanley Cup? Ne, to asi nečekal vůbec nikdo. Ale stalo se a nyní bude mít Vegas před sebou snad ještě náročnější úkol. Tento úspěch zopakovat. Útočník Ryan Reaves se toho ovšem nebojí: „Jsme připravení na další skvělou jízdu!“

Reaves nezažil zázračnou sezónu Vegas úplně od počátku, protože Golden Knights posílil až v den uzávěrky přestupů. U toho podstatného však byl. V základní části stihl odehrát jednadvacet utkání a dalších osmnáct pak přidal v play-off, kde Vegas nestačilo až ve finále na Washington.

V létě Reavesovi končila smlouva, ale úspěšně se s Vegas dohodl na nové, na 2,775 miliónů po dobu dvou let. A bývalý útočník St. Louis nebo Pittsburghu je připraven dokázat s Golden Knights znovu velké věci. „Očekávání v kabině jsou jasná. Chceme dokázat to co loni, jen potom dokončit práci ve finále,“ vyhlásil Reaves sebevědomě v rozhovoru pro NHL.com.

„Tým na to určitě máme dobrý a můžeme také počítat s podporou celého města a našich skvělých fanoušků. Jsme připravení na další skvělou jízdu!“. Jak již bylo řečeno, Reaves nezažil loňskou překvapivou pouť Vegas od samotného začátku, takže nebyl třeba u parádního vstupu Golden Knights do NHL, když tento zcela nový nasbíral v prvních třech měsících úžasných 26 výher a řadil se mezi nejlepší týmy Západní konference. Tu nakonec Vegas neovládlo, ale vyhrálo Pacifickou divizi. A v play-off si pak proklestilo cestu až do finále.

Stejně jako mnozí další, i Reaves si myslí, že hlavním důvodem úspěchu Vegas byl vyrovnaný tým bez velkých hvězd. „Naše mužstvo nebylo tvořeno žádnými superstars, nebyly v něm žádná velká ega, která by týmu mohla uškodit. Byli jsme prostě skvělá parta kluků, kteří loni dokázali něco velkého. A teď chceme dokázat, že můžeme vyhrát Stanley Cup. Nikdo si nepamatuje ty druhé. Chceme tentokrát zvítězit.“

Že tak obrovský úspěch nebude snadné zopakovat, o tom vůbec není třeba se bavit. Vegas to bude ale mít o to náročnější, že se mu přes léto nevyhnuly změny na docela zásadních postech. Mužstvo opustili důležití útočníci David Perron a James Neal, kteří v minulé sezóně posbírali 66, respektive 44 bodů.

Na druhou stranu však už Vegas v létě ohlásilo příchod hráče, který by se mohl a také měl stát jejich plnohodnotnou náhradou. Z Winnipegu přišel americký dvaatřicetiletý útočník Paul Stastny. Ten přestoupil k Jets až v průběhu minulé sezóny ze St. Louis, kde odehrál předchozí tři sezóny a setkal se zde i se svým novým spoluhráčem ve Vegas Reavesem.

„Bude pro nás skvělý v přesilovkách,“ neváhal při dotazu na přínos Stastného ani chvíli Reaves. „Podívejte se, jak byl skvělý v posledním play-off,“ poukázal jednatřicetiletý Američan na skvělá Stastneyho čísla. Ten ve Winnipegu dokázal v sedmnácti utkáních play-off nasbírat velmi slušných 15 bodů (6+9) a dotáhl Jets až do finále Západní konference, kde ztroskotali právě na Golden Knights.

Po příchodu Stastného má Vegas pod platovým stropem volných ještě 13 milionů dolarů, jejichž značnou část budou chtít použít na nové smlouvy chráněných volných hráčů Williama Karlssona a Sheu Theodora. Zejména podpis švédského útočníka je pro Golden Knights dosti zásadní, vždyť Karlsson byl v loňské sezóně se 78 body (43+35) nejproduktivnějším hráčem mužstva a třetím nejlepším střelcem celé NHL. Arbitráž s Karlssonem je naplánována na tuto sobotu.

S Karlssonem by bylo Vegas zase hodně silným týmem, který by mohl, stejně jako v minulém ročníku, stavět na výkonech brankáře Marca-Andrého Fleuryho, jenž podepsal kontrakt až do sezóny 2021/22, a na velké variabilitě v útoku. Jedno je však jisté. Tentokrát už Vegas určitě nikdo nepodcení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.