bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas bez Perrona a Neala, ale se Stastnym. Přinese zkušenost, míní Haula

29. července 2018, 8:00

Martin Schwarz

Skončilo letošní finále Stanley Cupu a většinu fanoušků NHL okamžitě napadla stejná otázka: Jsou Vegas Golden Knights schopní i v příští sezoně dojít tak daleko jako letos? Nebylo to jen dílo náhody? Odpověď dostaneme až za několik měsíců, ale už teď je jisté, že Zlatí rytíři do svého druhého ročníku v nejlepší lize světa půjdou v mírně upravené sestavě.

Konkrétně přišli o útočníky Davida Perrona (nyní St. Louis) a Jamese Neala (nyní Calgary), kteří v základní části dohromady posbírali 110 kanadských bodů. To není málo. Jejich příspěvky mohou citelně chybět. Jenže generální manažer George McPhee nelenil. Jako náhradu přivedl šikovného forvarda Paula Stastnyho, jenž naposledy vypomáhal Winnipegu. Vedl si znamenitě, za 17 střetnutí play-off nasázel 6 branek a přidal 6 nahrávek.

„David a James byli povětšinu ročníku mými spoluhráči ve formaci, takže není snadné vidět je odcházet,“ posteskl si na webu nhl.com Erik Haula, další z útočníků Vegas. Ten nyní bude vyhlížet nové parťáky do lajny. „Velkým dílem pomohli náš tým vystavět, takže bude těžké je nahradit. Ale takhle to prostě v NHL chodí, každý může přestoupit. Jsem rád, že oba dostali takové angažmá, jaké si zaslouží a přeji jim samé dobré věci. Na druhou stranu, Paul Stastny přinese do kabiny zkušenost.“

Prohra jako motivace

Mimochodem, ke změně došlo i na obranném postu. Odcházejícího Lucu Sbisu vystřídá čerstvě podepsaný Nick Holden, v uplynulém období oblékající trikot New York Rangers. Zbylé hlavní tváře nevadská organizace udržela, takže v současné chvíli nemá důvod nepomýšlet na zopakování výsledku z letošního jara, kdy jí o kousek unikla slavná stříbrná trofej. Napětí panuje jen kolem týmové hvězdy Williama Karlssona, jenž má jako omezeně volný hráč na 4. srpna naplánovanou arbitráž.

„Je to jedna z věcí, o které se člověk moc nechce bavit,“ hledal Erik Haula odpověď na otázku, jestli už stačil vstřebat bolestivou finálovou porážku. „Samozřejmě nechci na prohru s Washingtonem myslet, ale ty myšlenky někde vzadu v hlavě zůstanou až do začátku nové sezony. Musíme neúspěch využít jako motivaci a vlétnout do dalších hokejových měsíců s nadšením,“ zůstával pozitivní.

Fanouškům Golden Knights v posledních dnech udělalo radost, že až do roku 2021 podepsala brankářská jednička Marc-André Fleury. Bez něj si úspěšné tažení ročníkem 2017-18 těžko představit. Už v lednu navíc souhlasil s prodloužením kontraktu o šest let produktivní Jonathan Marchessault a na dlouho dopředu má klub pojištěného také Reillyho Smithe. Zkrátka, jádro soupisky zůstává. Teď toho jen správně využít.

„Musíme se nyní spoléhat právě na síly a dovednosti hráčů, které už máme k dispozici,“ pokračoval sedmadvacetiletý rodák z finského Pori. „A k nim zapracovat posily. Stastnyho osobně neznám, ale dobře vím, jak těžké je proti němu hrát. Jeho hokejové znalosti nám mohou prospět,“ uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.