bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas má první mečbol, Minnesota zkusí vyrovnat sérii s Winnipegem

17. dubna 2018, 19:00

Matyáš Krahulík

První kolo play off má dnes v noci na programu další tři zápasy. Columbus doma zabojuje o mečbol proti Washingtonu, Wild přivítají v klíčovém čtvrtém zápase Winnipeg a Vegas může v případě další výhry poslat Kings předčasně na dovolenou.

1:30 Columbus Blue Jackets – Washington Capitals (stav série: 2:0)

Columbus, který se ve své poměrně krátké historii nikdy nedostal přes první kolo, má letos velmi dobře nakročeno k prolomení tohoto „prokletí“. Na ledě Washingtonu totiž dokázal trochu překvapivě vyhrát oba dva zápasy v prodloužení a na domácí stadion se tak vrací za velmi příznivého stavu 2:0.

Jackets tak teprve podruhé ve svých dějinách vyhráli v play off dva zápasy. Naposledy se jim to podařilo v sezóně 2013-14, kdy v prvním kole podlehli Pittsburghu 2:4. Kromě toho byli ve vyřazovacích bojích ještě dvakrát, ale v roce 2009 nevyhráli ani jedno střetnutí s Detroitem a loni se loučili po porážce 1:4 od Penguins.

Ve Washingtonu naopak převládlo zklamání. Ze dvou velice vyrovnaných zápasů nedokázali Capitals vybojovat ani jednu výhru, což je nyní staví do velmi složité situace. Jejich výkony však dosud nebyly vůbec špatné, a tak mají v příštích střetnutích na čem stavět.

„Jsme zklamaní a naštvaní,“ přiznal po druhé porážce útočník Caps Nicklas Backstrom. „Prohráváme 0:2, hrajeme proti dobrému týmu a oni teď budou hrát doma. My ale uděláme všechno proto, abychom sérii otočili. Stále je o co hrát,“ dodal jeden z nejlepších nahrávačů v NHL.

Očekávaní brankáři: Sergej Bobrovskij – Braden Holtby

2:00 Minnesota Wild – Winnipeg Jets (stav série: 1:2)

V této sérii zatím hraje důležitou roli výhoda domácího prostředí. Začínalo se na ledě Jets, kteří jsou v této sérii mírnými favority a doma to potvrdili. Nejprve zvítězili těsně 3:2 a ve druhém duelu pak přidali další bod za výhru 4:1. Po přesunu do Minnesoty se však Wild dokázali vzchopit a po jednoznačné výhře 6:2 snížili stav série na 1:2.

Dnes tedy budou Wild před vlastními fanoušky bojovat o vyrovnání skóre, zatímco Jets mohou v případě vítězství získat dva mečboly. Tento zápas by proto mohl mít ve vývoji série klíčovou roli.

„Takhle to v play off chodí. Po dvou prohrách ve Winnipegu jsme si mysleli, že je to konec světa, ale teď jsme najednou při životě. Chceme tuhle sérii v příštím zápase vyrovnat a tohle byl pro nás dobrý začátek,“ okomentoval dosavadní průběh série zkušený útočník Zach Parise.

Právě Parise je v tuto chvíli pro Wild klíčovým střelcem. Síť soupeře se mu podařilo rozvlnit v každém z dosavadních tří zápasů, zatímco žádný z jeho spoluhráčů se nedokázal trefit více než jednou. 

Očekávaní brankáři: Devan Dubnyk – Connor Hellebuyck

4:30 Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights (stav série: 0:3)

Nováček z Vegas nepřestává udivovat hokejové fanoušky a již po třech zápasech prvního kola má k dispozici první mečbol. Všechna předchozí utkání v této sérii přitom byla velmi vyrovnaná a pokaždé rozhodl pouze jeden jediný gól. V domácích zápasech Golden Knights zvítězili 1:0 a 2:1 po prodloužení, zatímco na ledě Los Angeles se radovali z výhry 3:2.

Rozhodujícím faktorem jsou především výkony veterána Marca-Andrého Fleuryho. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu si v play off udržuje úspěšnost 97 % a na své konto už si připsal i jednu vychytanou nulu.

Golden Knights se navíc skvělým vstupem do vyřazovacích bojů znovu zapsali do historie. Jsou totiž teprve třetím týmem v dějinách NHL, kterému se při první účasti v play off podařilo vyhrát úvodní tři zápasy. Nutno ale dodat, že Penguins i Panthers to dokázali až ve své třetí sezóně v nejlepší hokejové lize světa.

Králům z Los Angeles naopak začíná pořádně téct do bot. Vítězové Stanley Cupu z let 2012 a 2014 si již nemůžou dovolit ani jedinou porážku a ve zbylých zápasech tak musí být naprosto bezchybní. Situace ale rozhodně není beznadějná, protože podobný comeback se Králům v nedávné historii již jednou povedl. V roce 2014 prohrávali v sérii se San Jose 0:3, ale nakonec postoupili po výsledku 4:3 a v červnu se radovali ze stříbrného poháru.

Očekávaní brankáři: Jonathan Quick – Marc-André Fleury

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.