bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas má první výhru v play-off a město žije hokejem. Něco neskutečného, říká Bellemare

13. dubna 2018, 11:50

Martin Schwarz

Pohádka o zlatém rytíři nekončí. Po první sezoně v NHL a po prvním postupu do play-off přišla i premiérová výhra ve vyřazovacích bojích. Nováček soutěže Vegas Golden Knights udělal v sérii proti Los Angeles důležitý, ač náročný krok. Před odvetou pod střechou T-Mobile Areny vede 1:0 na zápasy. A co víc, v zádech má pořádně hlučnou oporu.

„Byli úžasní stejně jako celou sezonu,“ chválil fanoušky Las Vegas na webu nhl.com útočník Pierre-Edouard Bellemare. „Ale přesto přišli na způsob, jak být ještě hlasitější než doposud. Něco neskutečného, je zábavné před tak skvělým davem hrát.“

Obrovská show. Hala bouřila. Vychutnávala si každý střet u mantinelu a každou větší šanci svých miláčků. Golden Knights se za to odvděčili. Gólem ze 4. minuty první třetiny osprchovali rivala z Los Angeles, potom zabouchli vrata. Brankář Marc-André Fleury zamknul svou bránu na sto západů a schoval klíče do kapsy. Králům nebylo nic platných třicet střel, z nichž deset vyslali mezi tři tyče v posledním dějství. Fotbalová výhra 1:0 znamená, že Zlatí rytíři dali aspoň prozatím zapomenout na nepovedený závěr základní části, kdy dvakrát za sebou padli.

„Fantastický pocit vstřelit první gól této organizace v play-off vůbec,“ radoval se po úvodním zápase série autor jediné a rozhodují trefy Shea Theodore. „Nelepší na tom je, že moje branka dostala celou arénu do varu, od té doby nás fanoušci tlačili za výhrou.“ Někdejší hokejista Anaheimu se tak nesmazatelně zapsal do klubové historie Vegas. „Byli jsme moc rádi za to, jak jsme dnes hráli,“ těšilo forvarda Jonathana Marchessaulta. „Tohle je nejlepší část ročníku, nejlepší hokej a pro tohle žijeme,“ zářil sedmadvacetiletý forvard.

Tvrdá hra a lepší obrana

Je nad slunce jasnější, že oba celky musela stát úvodní partie spoustu sil.  Za vše mluví počet hitů v utkání. Kings jich do těl soků uštědřili 68, domácím borcům statistici napočítali jen o devět srážek méně. V dlouhodobé sezoně přitom při kláních Vegas a Los Angeles došlo průměrně na 61 hitů. Už poznáváte, že začalo play-off? No a co že nepadaly branky, publikum se i bez nich skvěle bavilo.

„Jakmile vypukne play-off, nikdo neočekává procházku růžovým sadem,“ pokračoval Bellemare. „Bez dřiny a námahy by to nebylo ono. Člověk doufá celý rok, že si bude moci zahrát takový hokej.“ Předpoklady před sérií vypadaly zhruba tak, že Kings vytasí obrannou taktiku, která jim v minulých play-off nesla ovoce. A že Knights naopak vsadí na svou silnou stránku, tedy smrtící útok. První platilo, druhé už tolik ne. Domácí dávali větší pozor na vlastní modrou čáru. Nebláznili za každou cenu, jak se jim stávalo na začátku dubna. Hle, ono to funguje.

„Další velké poprvé pro tento klub,“ uvědomoval si trenér Golden Knights Gerard Gallant. „Líbilo se mi, jak náš tým reagoval na přístup Kings. Hráli jsme dobře a tvrdě. V hlavách nás nic netrápilo, takže jsme předvedli svůj nejlepší hokej. Je to jen jedno vítězství v sérii, ale pro nás na začátek důležité.“

Série prvního kola play-off mezi Vegas Golden Knights a Los Angeles Kings pokračuje už zítra ve 4 hodiny nad ránem středoevropského času. I tentokrát bitva proběhne v T-Mobile Areně a půjde o hodně. Případná ztráta Králů 2:0 by družině okolo kapitána Anžeho Kopitara pořádně znechutila návrat na domácí kolbiště.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.