bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas má šanci dotáhnout se na čelo, Kings se zkusí vyhrabat z krize

19. ledna 2018, 20:00

Matyáš Krahulík

Před sezónou by to znělo jako sci-fi, dnes je to realita. Golden Knights se v případě vítězství nad Floridou bodově dotáhnou na čelo NHL a znovu se tak přiblíží k účasti v play off. Kromě toho dnes v noci uvidíme ještě dva zajímavé zápasy. V prvním z nich si Caps změří síly s Montrealem, zatímco ve druhém na sebe narazí Anaheim a Los Angeles.

1:30 Florida Panthers – Vegas Golden Knights

S výkony Panthers je to jako na houpačce. Tým ze slunné Floridy střídá dobré zápasy se špatnými a na Východě je až na třináctém místě se ztrátou jedenácti bodů na druhou divokou kartu. K postupu by tedy potřeboval malý zázrak, podobný tomu, jaký nám v roce 2015 předvedli Senators.

Kromě často kritizované defenzivy by se měli Panteři zlepšit především v přesnosti střelby. Jsou sice nejčastěji střílejícím mužstvem v lize, ale na týmové produktivitě se to paradoxně příliš neprojevuje a jejich útok je statisticky jedenáctý nejhorší.

O Vegas se dá v jeho premiérové sezóně mluvit snad jedině v superlativech. Podceňovaní Knights jsou nejlepším týmem v Západní konferenci, mají třetí nejlepší útok v lize a v případě další výhry se na čele soutěže dotáhnou na Tampu, kterou včera dokázali na jejím ledě porazit 1:4.

Ke skvělé formě Vegas přispívá také velmi jistý brankář. Zkušený Kanaďan Marc-André Fleury musel velkou část sezóny kvůli zranění vynechat, ale nyní už je zpět v roli klubové jedničky a jeho úspěšnost zákroků (94,5 %) je nejvyšší v NHL.

Očekávaní brankáři: James Reimer – Marc-André Fleury

1:30 Washington Capitals – Montreal Canadiens

Capitals v posledních letech vždy patřili k nejsilnějším týmům základní části a letošní ročník není výjimkou. Se ziskem šedesáti bodů se vyhřívají na prvním místě silné Metropolitní divize a jednoznačně míří za další účastí v play off. Otázkou je, jestli ve vyřazovacích bojích konečně zaznamenají výraznější úspěch, a nebo znovu vyhoří.

Washington včera odehrál utkání na ledě New Jersey, ve kterém příliš neuspěl. Mužstvo z hlavního města USA sice v průběhu třetí třetiny vyrovnalo na 3:3, ale v prodloužení již po půlminutě inkasovalo z hole Taylora Halla a nakonec si tedy odneslo pouze bod.

Canadiens bychom letos mohli označit za jedno z největších zklamání. Klub s nejvyšším počtem Stanley Cupů v historii prohrál osm z posledních deseti utkání a v pořadí Východní konference je třetí od konce.

Habs stahuje ke dnu hlavně velmi nízká produktivita. Nejproduktivnějším hráčem v rámci jejich týmu je americký forward Alex Galchenyuk, jemuž k prvenství stačí pouhých 26 bodů (11+15). V rámci bodování NHL je až na děleném 128. místě.

Očekávaní brankáři: Philipp Grubauer – Antti Niemi

4:00 Anaheim Ducks – Los Angeles Kings

Anaheim, do jehož sestavy by se dnes měl vrátit železný muž Andrew Cogliano, porazil ve středu obhájce Stanley Cupu z Pittsburghu 5:3 a v konferenční tabulce mu patří jedenáctá příčka. V případě dnešního vítězství se Kačeři mohou dotáhnout na druhou divokou kartu, a tak je pro ně tento zápas opravdu důležitý.

Jedním z hlavních strůjců výhry nad Pens byl i český forward Ondřej Kaše, který jednu branku vstřelil a na další nahrál. Bývalý hráč Chomutova si tak zakulatil své konto na rovných dvacet bodů, čímž o pět bodů překonal svůj loňský výsledek.

Kings mají o dva body více než Anaheim, ale v poslední době se topí v krizi. Ve včerejším zápase s Pittsburghem (1:3) se negativní série Králů prodloužila na pět prohraných utkání za sebou, což zapříčinilo jejich pád mimo postupové pozice.

I přes nynější problémy však Los Angeles zůstává nejlépe bránícím týmem v NHL. Dvojnásobní vítězové Stanley Cupu mají nejnižší průměr inkasovaných branek na zápas (2,44) a pochlubit se mohou také nejlepší úspěšností v oslabení (87%).

Očekávaní brankáři: John Gibson – Jonathan Quick

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.