bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas? Nejtalentovanější tým, který jsem kdy trénoval, tvrdí DeBoer

26. května 2020, 18:00

Matěj Hodoval

Aktuálně přerušená sezona National Hockey League přinesla mnoho zajímavých a překvapivých trenérských rošád. Tu vůbec nejpeprnější mělo na svědomí vedení Vegas, jež angažovalo bývalého trenéra rivala ze San Jose – Petera DeBoera.

Golden Knights oznámili změnu na trenérském postu 19. ledna tohoto roku. Kvůli nepřesvědčivým výsledkům přišel o práci Gerard Gallant, který hned v první sezoně dovedl nováčka soutěže až do samotného finále o Stanleyův pohár.

Náhradu se klub z města hazardu rozhodl hledat u rivala. DeBoer po špatném startu letošní sezony skončil na lavičce San Jose, čehož využili právě Rytíři a velmi zkušeného kouče zlanařili k sobě.

„Jsem ten člověk, který věří, že všechno v hokeji se děje z nějakého důvodu. Jedny dveře se zavřely, další mi naopak otevřely ještě lepší příležitost. Jakkoliv těžké pro mě bylo opustit San Jose, Vegas je životní příležitost,“ hlásí DeBoer.

Kanadský kouč je z nové práce nadšený, přestože ještě vloni stál na druhé straně barikády, když vedl mužstvo, které vyřadilo Rytíře z play-off. Všichni hokejoví příznivci jistě dlouho na loňskou sérii mezi Vegas a San Jose nezapomenou. Především na sedmý zápas, v němž tehdy DeBoerův tým smazal tříbrankové manko a postoupil.

„Mám práci ve Vegas. Musel jsem oslovit skupinu chlapů, kteří mě poslední tři roky nenáviděli,“ usmívá se jednapadesátiletý lodivod.

DeBoer je bezesporu kvalitním trenérem. Do finále o nejcennější trofej dovedl dva kluby – New Jersey a San Jose. Prsten pro vítěze Stanley Cupu mu však stále uniká. Premiérového úspěchu se bude snažit dosáhnout s Golden Knights.

S týmem, ze kterého je rodák z Dunnville vskutku nadšený.

„Je to nejvíce talentované mužstvo, které jsem za svou kariéru trénoval. Je skvělou kombinací talentu, charakteru a vůdcovství,“ líčí DeBoer.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.