bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas podepsali Subbana. Co to znamená pro Fleuryho?

10. července 2019, 5:33

David Zlomek

Situace Vegas Golden Knights není vůbec dobrá. Samozřejmě mluvíme o platovém stropu, který letos dělá Rytířům velké starosti. Není tak překvapením, že otázku druhého gólmana vyřešili nejjednodušeji, jak mohli.

Dvojku bude dělat pětadvacetiletý Malcom Subban, jehož si Knights pojistili na jeden rok s – na poměry NHL – malým platem 850 tisíc dolarů. Vegas se tak vyhnulo další zbytečné starosti, Subban totiž mířil k arbitráži. Tímto podpisem však jeho soud padá.

„Jsme moc rádi, že jsme se s Malcomem dohodli na dalším roce. V posledních dvou sezonách byl opravdu platným článkem sestavy,” řekl generální manažer Vegas George McPhee. „Těšíme se na další spolupráci a na to, jak mu pomůžeme naplnit jeho potenciál.”

Potenciál. To je slovo, které je ve spojení se Subbanem zajímavé.

Jistě ho v sobě má, vždyť Boston si ho vybral v prvním kole draftu ze 24. místa v roce 2012.

Pravdou ale je, že zatím neukazuje, že by byl hráčem pro první kolo. Dá se však očekávat, že v příští sezoně dostane mnohem víc příležitostí. Vegas totiž na Marca-André Fleuryho spoléhá až moc. Trenér Gallant si hraje s ohněm.

Co se týče loňské sezony, tak Subban od října do konce kalendářního roku odehrál pouhých sedm zápasů. V následujících dvou měsících odehrál pouze další čtyři. Od března do dubna však odehrál deset. Velká porce, chtělo by se říct. Šetřili snad Rytíři Fleuryho na playoff? Ne, Fleury byl totiž zraněný. Kdyby nebyl, Subban by toho určitě tolik neodchytal.

Fleury je vynikající gólman, o tom je zbytečné debatovat. Nicméně, věk zastavit nejde. Je mu 34 let a za sebou má 798 zápasů v základní části a dalších několik desítek ve vyřazovacích bojích. Je to pravdu velká porce. Pořád odvede skvělou práci, ale je potřeba si dát pozor, aby se tzv. nepřepracoval.

Fleury bere sedm milionů ročně, a tak by se možná chtělo říct, že za takové peníze toho musí předvést a odchytat spoustu. Jistě, ale Vegas by bylo samo proti sobě, kdyby ho zbytečně hnalo do takového množství zápasů, když ho nejvíce bude potřebovat v dubnu. Až tam naplno ukáže svou našetřenou energii.

Ale aby se boje o Stanley Cup Knights vůbec týkaly, musí vyhrávat. A to i bez Fleuryho. Proto se musí vyšvihnout Subban. V sezoně 2017/18 ukázal, že na to má. Předvedl se velmi dobře s bilancí 13-4-2 a procentuální úspěšností zákroků 91. To uplynulý ročník byl o poznání horší. O procento horší úspěšnost, a hlavně špatná bilance 8-10-2.

To nejsou čísla, která by Gallanta přesvědčila, že by měl Subbana postavit mezi tři tyče a nechat Fleuryho odpočinout.

Může to taky dopadnout následovně: trenéři Vegas prostě mávnou rukou a řeknou, že tým je natolik dobrý, že vyhraje i zápas, ve kterém dostane více gólů, a postaví tak do brány Subbana. I když se mu třeba dvakrát nebude dařit, pár zápasů uhraje a zbytek se nějak vyřeší. Anebo také ukáže, že je pořád skvělým gólmanem a jedna povedená sezona nebyla dílem náhody.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.