bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas radí Seattlu: Hlavně se bavte!

7. prosince 2018, 10:45

David Zlomek

Jak známo, Rada guvernérů NHL před několika dny odsouhlasila návrh, který do NHL přidává další tým, v pořadí už dvaatřicátý. V Seattlu tak mohli bouchat šampaňským na počest nového týmu, jenž se - zatím pod neznámým jménem - od ročníku 2021/2022 stane součástí Pacifické divize. Tu už nyní okupuje zatím nejnovější tým, který se na ledě objevil. Vegas Golden Knights.

Přidání nového týmu v Las Vegas samozřejmě nezůstalo bez povšimnutí. A když byl Gerard Gallant, trenér Golden Knights, dotázán, co by doporučil budoucímu kouči Seattlu, odpověděl jednoduše: „Hlavně se bav!”

„Pro lidi v Seattlu je to neskutečný okamžik, stejně tak je vzrušující pro celou ligu,” pokračoval asistent generálního manažera Vegas Kelly McCrimmon. „Je to nádherné město, které pořád roste. Skvělá je také zeměpisná poloha Seattlu, do NHL dobře zapadá.”

Seattle to však bude mít velmi těžké, a to právě kvůli Vegas. Ptáte se proč? Je to jednoduché, právě Golden Knights překopali předsudky o týmech, co nově rozšíří ligu. Bylo zvykem, že trvalo několik let, než se plně prosadí. Knights to ale vzali hopem, jelikož, jak určitě víte, hned ve své první sezoně dokráčeli do samotného finále. Vyřadili přitom Los Angeles, San Jose nebo Winnipeg.

Faktem je, že NHL poskytla Vegas příznivější formu rozšiřovacího draftu v porovnání s minulostí. Nová organizace tak získala například Marc-Andrého Fleuryho či Jamese Neala, kteří byli loni vybráni do All-Star týmu. Dále získala jména jako William Karlsson, Jonathan Marchessault, David Perron, Erik Haula, Cody Eakin nebo Nate Schmidt.

Seattle bude mít k dispozici úplně stejné možnosti, jako mělo Vegas. Tedy že si z každého týmu vybere jednoho hráče, který nebude daným týmem chráněný. Pro připomenutí, týmy si můžou ochránit sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Seattle bude brát ze všech týmů - až na Vegas. To bude rozšiřovacího draftu ušetřeno.

„Těší nás, že ani jeden z našich hráčů nepůjde do Seattlu. Bude fajn mít roli pozorovatele, na rozdíl od zbylých třiceti týmů, které budou mít starosti,” mnul si ruce McCrimmon.

Ten ještě doplnil, že žádný zástupce z nově vzniklého týmu ještě do kanceláří Golden Knights nevolal a nežádal o rady, jak budovat tým. „Asi to nepotřebují", dodal.

Zatímco Rytíři byli po sedmnácti letech prvním týmem, co se k NHL přidal, Seattle bude mít rozestup jenom pět let. Liga se tak nepromění nějak drasticky, přece jenom pět není sedmnáct. 

„Seattle se na nás může podívat a vzít si inspiraci, to rozhodně. A nemusí ani volat, abych pravdu řekl," pokračoval McCrimmon. „Myslím, že jim dojde, co dělat a co ne. Jasně, jakákoliv podrobnější informace o tom, čím jsme si prošli a podobně, by se jim hodila, ale zároveň si to musí prožít sami,” zakončil.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.