bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas si zahrají ve finále konference poprvé doma. Vrátí jim Jets porážku?

16. května 2018, 19:55

Jan Vojkůvka

Série mezi Vegas Golden Knights a Winnipegem Jets se za nerozhodného stavu přesouvá do pouští Nevady, kde se domácí výběr pokusí potvrdit jedno vítězství z ledu soupeře a navázat na výborný defenzivní výkon z druhého konferenčního finále.

03:00 Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets

Stav série: 1-1

Pobláznění fanoušci Vegas, kteří v dubnu stihli vykoupit všechny permanentky na příští sezonu, si dál užívají velkou jízdu nováčků ligy. Jejich Rytíři zvládli i vstup do finále Západní konference, když se jim na ledě Winnipegu podařilo vybojovat jedno důležité vítězství a nyní mají před sebou jasný cíl - využít domácího prostředí a odskočit kanadskému soupeři do vedení 3:1.

Aby toho dosáhli, musí tento počin teprve zahájit ve třetím duelu série. V něm opět budou spoléhat hlavně na čaroděje v brankovišti Marca-André Fleuryho, který zvládl v posledním utkání vychytat 30 z 31 střel Winnipegu a pomohl svému týmu k výhře 3:1.

„Doma bude zase fantastická atmosféra, jako při ostatních zápasech,“ těší se na třetí duel obránce Deryk Engelland. „Vždy nás to naplní obrovskou energií, bude to velká zábava.“

Hrdina druhého zápasu, brankář Fleury, však klidní vášně a ví, že soustředěnost bude klíčem k úspěchu. „Mají skvělý tým. Jsou rychlí, šikovní s pukem. Bude to těžký zápas a může být i hodně dlouhý. Pokud ale zopakujeme to, co jsme předvedli v minulém utkání, máme před sebou dobré vyhlídky,“ věří.

Ačkoliv byli Jets střelecky aktivnější, nepodařilo se jim, podobně jako v prvním zápase, najít na Fleuryho recept. Zatímco v prvním duelu na soupeře doslova vlétli, tentokrát byli hokejisté Vegas na nápor soupeře připravení. A tak musí svěřenci Paula Maurice vymyslet novou taktiku.

Trochu uklidnit je ale může jejich forma a statistika. Winnipeg v posledních dvou měsících neprohráli dva zápasy v řadě. Potvrdí to i ve Vegas?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.