bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas trápí další distanc za doping. Zykov vyfasoval 20 zápasů

18. října 2019, 17:00

Jan Vojkůvka

Vegas Golden Knights se ve své krátké historii dočkali dalších problémů s dopingem u svého zaměstnance. Ve čtvrtek večer bylo vedením ligy oznámeno, že ruský útočník Valentin Zykov, který patří do výběru Zlatých rytířů od minulé sezony, neprošel antidopingovou kontrolou a vyfasoval tvrdý trest.

Zykov byl ligou suspendován na 20 zápasů, což je shodou okolností úplně stejný trest, jaký obdržel loni v září Nate Schmidt, rovněž hokejista týmu z Las Vegas. Stejně jako u Schmidta, ani tentokrát liga nezveřejnila informace o tom, jakou látku Zykov užil.

Prezident hokejových operací ve Vegas, George McPhee, neskrýval ve čtvrtek své překvapení. „Je potřeba říct, že jsme ohromně zklamáni s výsledky testů, ale celý program plně podporujeme. Naneštěstí, Zykov vědomě užil nějaké doplňky, byl pozitivně testován a suspendován. Respektujeme rozhodnutí,“ cituje jeho slova oficiální stránka NHL. 

Podle McPheeho by ovšem nebylo příliš fér, kdyby se srovnávaly prohřešky Zykova a Schmidta. „Výsledek je sice stejný, ale okolnosti jsou zcela jiné. Na jedné straně byl hráč, v jehož těle byl malý testovatelný vzorek substance a důkazy nás přesvědčily o tom, že se to stalo náhodně nebo nedobrovolně,“ zmínil Schmidtův případ.

„A na druhé straně je tu hráč, který vědomě, bez našeho souhlasu nebo doporučení, vzal zakázanou látku a byl pozitivně testován,“ řekl ke Zykovovi.

Sám Zykov se po obdržení testu, který přijal, kál. „Chci se omluvit své rodině, spoluhráčům, celé organizaci i fanouškům. Během své suspendace budu tvrdě pracovat, abych zajistil, že po jejím skončení budu v takové formě, abych byl svému týmu prospěšný,“ uvedl v prohlášení.

Čtyřiadvacetiletý Zykov byl draftován v roce 2013 Los Angeles, ale do NHL vstoupil až v dresu Caroliny v sezoně 2016/17. V minulé sezoně odehrál celkem 28 zápasů, které rozdělil mezi Carolinu, Edmonton a nakonec i Vegas, kde v této sezoně dostal prostor od prvního zápasu. V sedmi střetnutích si připsal dvě asistence.

Do zápasového kolotoče se mladý Rus bude moci vrátit 29. listopadu proti Arizoně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.