bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas zaútočí na čtvrtou výhru v řadě! Calgary vyzve Boston, Los Angeles zavítá do Chicaga

19. února 2018, 18:47

Jiří Sameš

Nejlepší hokejová liga světa nabízí dnes všem svým fanouškům celkem šest zápasů. Hned polovina z nich startuje již před půlnocí! Krátce po 19. hodině přivítají Islanders v Barclays Center Minnesotu. O dvě hodiny později zavítá Washington do Buffala a po 22. hodině se rozehraje také duel mezi Calgary a Bostonem. V noci nás poté čeká například divizní souboj mezi Vegas a Anaheimem.

19:00 New York Islanders – Minnesota Wild

Islanders jdou do dnešního utkání z osmého místa a s dvěma výhrami v řadě za sebou. V pátek nejprve porazili doma New York Rangers 3:0, hned druhý den uspěli stejným výsledkem také na ledě Caroliny Hurricanes. V obou případech vyhráli Ostrované zejména díky výborným výkonům svých brankářů.

Hokejisté Minnesoty dnes zahajují v Barclays Center třízápasový trip, přičemž jim v tabulce Západní konference patří stále osmá příčka. Ve svém posledním zápase Wild nestačili na Anaheim Ducks – prohra 2:3 po samostatných nájezdech. O jejich góly se postarali útočníci Mikko Koivu a Jason Zucker. Brankář Devan Dubnyk předvedl ve svém čtyřicátém startu v sezoně 29 zákroků.

V prvním vzájemném zápase, hraném na konci října, zvítězili Wild 6:4.

21:00 Buffalo Sabres – Washington Capitals

Sabres dnes zakončují proti Washingtonu Capitals dvouzápasový homestand, který otevřeli v neděli porážkou 2:4 s Los Angeles Kings. V tabulce NHL jim patří se 45 body předposlední třicáté místo. Šavle odehráli ve svém KeyBank Center doposud 29 zápasů a zvítězit se jim podařilo pouze devětkrát (bilance 9-16-4).

Capitals sice přišli o vedení v tabulce Metropolitní divize, na první Pittsburgh Penguins ztrácejí ovšem pouze jeden bod a mají navíc tři zápasy k dobru. Jejich forma poslední dobou ale zase není příliš oslnivá – jedna výhra, jedna prohra a dvě prohry po nastavení. Naposledy hráli Caps minulou neděli na ledě Chicaga Blackhawks a schytali debakl 1:7.

Buffalo a Washington se letos utkali zatím pouze jednou. Začátkem listopadu se z výhry 3:1 radovali Šavle.

22:00 Calgary Flames – Boston Bruins

Plameny jsou momentálně prvním nepostupujícím týmem Západní konference. Jejich ztráta na Minnesotu Wild, která drží druhou divokou kartu, je jednobodová. V minulém utkání prohráli Flames doma s Floridou Panthers 3:6. Na svém domácím ledě zvítězili za uplynulých sedm zápasů pouze jednou!

Bruins jsou na Východě druhým nejlepším mužstvem, když za první Tampou Bay Lightning zaostávají o tři body. Za posledních deset zápasů mají Medvědi na svém kontě sedm výher. V neděli však překvapivě prohráli na ledě Vancouveru Canucks 1:6. Jejich jediný gól obstaral na začátku třetí třetiny obránce Torey Krug.

Oba celky se utkaly nedávno v TD Garden a dva body bral za výhru 5:2 Boston.

02:00 Nashville Predators – Ottawa Senators

Predators se dnes pokusí zastavit proti Ottawě Senators sérii dvou proher. V tabulce Centrální divizi jsou nyní na druhém místě o dva body za Winnipegem Jets. Ti však odehráli o dvě utkání více. Preds se ale nyní nenacházejí v dobré formě – pouze dvě výhry za posledních šest zápasů. Doma mají zatím letos bilanci 19-7-3.

Senátoři se v posledních dnech přeci jen trochu zvedli. V únoru zatím sehráli celkem devět zápasů a v šesti z nich uspěli. V Bridgestone Areně dnes dokonce zabojují o třetí výhru v řadě! Sens se také dostali na čtrnácté místo Východní konference před Montreal Canadiens. Na ledě Nashvillu Predators zahájí svěřenci Guye Bouchera dvouzápasový trip.

Mezi Predators a Senators to dnes bude druhé a zároveň poslední vzájemné střetnutí v letošní sezoně.

02:30 Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings

Mizernou sérii osmi porážek ukončilo Chicago minulou neděli, když doma porazilo Washington Capitals vysoko 7:1. Jednalo se o první výhru Hawks od 30. ledna! První hvězdou minulého utkání byl vyhlášen kapitán Jonathan Toews, který si připsal gól a dvě asistence. Blackhawks dnes hrají třetí utkání z jejich série pěti zápasů doma.

Kings zapsali za uplynulých deset zápasů celkem šest výher, na postupové příčky však stále ztrácejí dva body. Letos mají zatím ze všech mužstev druhou nejlepší defenzivu – pouze 145 obdržených branek z 58 odehraných utkání. Dlouhý sedmizápasový trip ukončí hokejisté Los Angeles hned zítra na ledě Winnipegu Jets.

První vzájemný duel vyhráli Kings 3:1. Brankář Jonathan Quick tehdy předvedl 24 zákroků a útočníci Anže Kopitar s Dustinem Brownem měli gól a asistenci.

04:00 Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks

Lídr zámořské soutěže si nyní užívá série sedmi domácích zápasů v řadě. Zatím si Golden Knights připsali při probíhajícím homestandu tři výhry a jednu prohru. Ve své T-Mobile Areně mají celkově jednu z nejlepších bilancí: 22-4-2! Po Anaheimu Ducks zavítají ještě na led Vegas dva kanadské týmy – Calgary Flames a Vancouver Canucks.

Také Ducks se momentálně nacházejí ve slušné formě – dvě vítězství v řadě za sebou a čtyři za uplynulých šest utkání! Naposledy se jim podařilo uspět v United Center, kde porazili místní Blackhawks 3:2. Velmi dobré utkání zde odehrál český útočník Ondřej Kaše, který měl podíl na všech gólech svého týmu. Na ledě Golden Knights dnes Kačeři ukončí svůj čtyřzápasový trip.

Vegas a Anaheim dnes sehrají poslední vzájemné utkání letošní sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.