bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká nepříjemnost pro Toronto. Mitchell Marner bude týmu chybět minimálně měsíc

12. listopadu 2019, 8:20

Ondřej Mach

Obavy všech v organizaci Maple Leafs se naplnily, Mitchell Marner se neobjeví na ledě v příštích čtyřech týdnech. Dvaadvacetiletý útočník si v sobotním zápase proti Philadelphii poranil kotník, když nešťastně uklouzl po holi protihráče.

Marner v neděli podstoupil magnetickou rezonanci, píše se v klubovém prohlášení. Jeho stav bude zdravotnickým týmem Maple Leafs znovu přezkoumán nejdříve za čtyři týdny.

K inkriminované situaci došlo hned na začátku prostřední periody sobotního duelu proti Flyers. Marner se ve středovém kruhu zahákl s útočníkem hostí Carsenem Twarynskim a poté upadl přes jeho hokejku. Hvězdný forvard se sice pokusil sám postavit, skončil však opět na zemi a po ledě doklouzal na domácí střídačku.

Na led se ještě vrátil k jednomu střídání, během něhož znovu upadl, pak zamířil do kabiny. Druhý návrat na ledovou plochu zaznamenal ještě 9 minut a 57 vteřin před druhou sirénou během komerční přestávky, než definitivně zamířil do šatny.

 

„Opravdu mě to za něj mrzí,“ vyjádřil se k absenci jednoho z klíčových hráčů trenér Toronta Mike Babcock. „Šanci dostane někdo jiný, musíme to s trenéry vymyslet. Proti Chicagu jsme měli každou třetinu jiné formace, takže teď musíme všechny kluky dostat na správné pozice.“

Organizace Marnera umístila na listinu zraněných hráčů. Rodák z Markhamu od své nováčkovské sezony nevynechal jediné utkání, teď by měl zmeškat alespoň dvanáct klání.

„Ostatní kluci se musí ukázat,“ myslí si spoluhráč Auston Matthews. „Je velkou součástí tohoto mužstva. Hraje klíčovou roli, přesilovky i oslabení, je to výjimečný hráč. Samozřejmě nám bude chybět, ale takové věci se stávají. Musíme pokračovat bez něj, jiní kluci musí využít svoji příležitost.“

Právě Matthews má jako jediný hráč Toronta na kontě víc kanadských bodů. Marner doposud nastoupil k osmnácti zápasům, v nichž vstřelil čtyři góly a přidal čtrnáct asistencí. Na jeho místě v sestavě hrál proti Chicagu Jason Spezza.

Jak se Marnerova absence projeví na formě Maple Leafs?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.